Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 579)

tron 

všechny recenze uživatele

„Aký čaj chceš?“ – „Ty máš viac druhov?!“ Nie je to moja šálka kávy, ale páčilo sa mi to. Bol to neporiadok, ale hravý, plný nápadov (jedna pasáž je nakrútená ako sitkom vrátane smiechu publika, v inej sú postave vypípané vulgarizmy) a pôvabných hereckých výkonov. Inteligentný britský režisér akoby dodal väčšiu chuť do života mladým americkým hercom, ktorí ju v Hollywoode stratili. Tentokrát všetci pôsobia dojmom, že ich nakrúcanie bavilo. Najviac sa mi páčil „suchý gay“ Kieran Culkin, ktorý je taký dobrý, až som ochotný pozabudnúť na to, čo stváral jeho brat v STRÁŽCOVI KNÍH. Všetci sú však sympatickí, baby prirodzené, chalani tiež, ich spoločné scény iskria, akcia zaujímavo poňatá, hlášky suché („Ty si kurva, on je hajzel, hodíte sa k sebe.“). I najmenej dôležitá postavička ma bavila (Thomas Jane ako vegánsky policajt), nevraviac o chytľavých zlosynoch (Brandon Routh, Chris Evans). Možno to mohlo byť kratšie a scenár je taký svojrázny, že niektorých divákov vyhodí na začiatku zo sedla a už nevysadnú. Ale tak sa mi zdá, že je to film so srdiečkom. Podobný KICK-ASS sa mi pritom nepáčil (40%) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

SPLASH Tenhle film Vám vypálí osmibitovou díru do hlavy a některým šťastlivcům i do krajiny srdeční. Hravě elektrizující a vibrující vizuální heimlich ve strhujícím komiksovo-videoherním hávu odehrávající se na několika koncertních zápasištích, protože za lásku se musí bojovat, tak proč ne rovnou hudbou. Wrightovo neotřelé salto mortale s úvodem trumfujícím Noého entrée k Enter the Void ( kdo by to byl od Scotta Pilgrima čekal ). There's nothing left to hide. You can see it in my eyes. Oh I've tried to be who I thought you wanted. BOOOM Aneb když se střetnou křehké tóny Věčného svitu neposkvrněné mysli se smrští zvanou Speed Racer. KABOoOM Následuje totální demolice duhy a z plátna prší pestrobarevné lentilky. KNOCK Rozvernost střídaná hravostí, vtipností, malostí a totální bezprostředností v neskutečné dvouhodinové jízdě, která možná místy drhne, ale momentálně si vyloženě záporné místo z prstu nevycucám - ani nechci! Horská dráha, která mně snad nikdy neomrzí. POK POK Jen toho vlezlého pocitu, že Kieran Culkin strčil Ceru do kapsy se nejspíš nezbavím. Counter spokojenosti: An Epic of Epic Epicness a totální desítka! And if it's all a lie. The truth's not far behind. We could try to live right for the moment. RAMONA Fresh Film Fest 2010 PS: dvouměsíční čekání na znovushledání se Scottem Pilgrimem bude setsakramentsky dlouhé :) LOOOoooOOOVE!!!! ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Edgar Wright patrně natočil ten nejlepší teenagerský film, který, ač je adaptací komiksu, v sobě má všechno podstatné a který si díky zvoleným výrazovým prostředkům jistě najde cestu k divákům generace Y. Celý snímek je odvyprávěn ve stylu počítačové hry, kdy divák spolu s hlavní postavou prochází jednotlivými levely, tedy jednotlivými epizodami, ve kterých je navíc zachován narativní model komiksu. Z toho, co jsem měl možnost zhlédnout, jde jednoznačně o nejúplnější a nejsofistikovanější převedení komiksové látky do filmových okének, skutečně jsem měl při sledování filmu pocit, že si alespoň chvílemi listuji v komiksu anebo svírám v ruce joystick. Výhodou bude jistě i skutečně umělecké kódování reality ve fázi scénáře a komiksové předlohy, tenhle Věčný svit neposkvrněné mysli pro náctileté má pod povrchem komiksové slupky onu hloubku a reálný rozměr, kterým nakopne všechny ty konkurenční Kick-Assy do ... Škoda, že na můj vkus bylo těch soubojů až příliš, klidně bych hrál tuhle videohru jen na tři, třeba delší, kola... Podobné filmy: Defendor, Kick-Ass ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší Wrightovka, prohra na přerušované čáře a rozhodně jedno ze zklamání roku. Scott Pilgrim je technicky brilantní, herecky zábavný a z hlediska videohernosti dotažený k takřka dokonalosti. Co je to ale platné, když to nefunguje jako film? Od druhé poloviny začne být až bolestně monotónní a dějově neprovázaný, finále je pak vlastně hrozně na prd. Kadence fórů je asi tak třetinová oproti tomu, co nabízel potenciál a ve finále jej vlastně drží nad vodou pouze teplý Wallace v podání skvostného Culkina. Ten ale nemá nic společného ani s hlavním dějem, ani s videoherní stylizací... V důsledku vlastně podobný příklad, jako Sin City. Film jasně dodržující pravidla daná předlohou / stylizací, která jsou ale pro filmové vyprávěcí principy nepoužitelné. Nemluvě o značně podivném a nedotaženém vnitřním vesmíru (kde lidé umírají, rozpadají se na penízky uprostřed davu a levitují, ale nikomu to nepřijde divné) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

od Wrighta jsem do Scotta viděl jen jeden film (zase natočil jen o jeden více) - Hot Fuzz a to byla nekompromisně brutální jízda v jedné nepříliš sympatické anglické vesnici, ale až na dobré herce mně to nezaujalo až tak, jak sem čekal. Přece jen humor mi nějak nesedl a občas mi te přehnaná snaha o efektivnost nešla k duhu. Štěstí, že to mělo tu pointu a nabušený závěr. Pilgrim proti světu je o něčem úplně jiném než Jednotka i Soumrak a možná, že pár lidem ten přechod Wrighta k něčemu tak odlišnému nesedl, ale mně po předchozí zkušenosti naprosto překvapil. Jakoby to ani netočil on.. No samozřejmě ta hra na efekt a úchylnost děje je tu taky vyhnaná do nejvyšších sfér, ale díky tomu, že to tak je zamýšlené a nikdo něco jiného nepředstírá mně úžasně překvapila a po Kick-Assu je to takhle druhý nejlepší film ze sféry neblockbusterů a neocenovaných filmů. Aneb zlatá střední cesta. Z počátku má film jemnější tempo, ale díky perfektním hereckým výkonům všech zůčastněných tohoto "tripu" a samozřejmě díky neustálému prolínání se filmu s herními efekty funguje super i tahle část. A pak když Patel a za ním postupně celá Liga, je to tak adrenalinové, že se tomu zážitku nic na světě nevyrovná. Culcin háže smrtící hlášky, Cera je jako obvykle roztomile zpomalený, postava Winstead Ramona je k sežrání (ty její xichty..) a výkvět záporáků v čele Evansem a Supermanem Routhem se snaží co nejrychleji dostat Scotta ze světa. A to vše za doprovodu cinkotu mincí a herního voiceoveru. Konec tentokrát nemá žádnou pointu, ale hlavní je, že tempo nepoleví a já jsem dostal další z opravdu výjimečných zážitků. GAME OVER. UPDATE: nejprve sem si myslel, že přes všechny kvality to na dokonalost a emočnost Kick-Ass nemá, ale po druhém, stejně kvalitním orgasmu se hluboce omlouvám. A přestávám raději tyto dva filmy srovnávat, každý je perfektní ve svém poli působení. PS: soundtrack je jen o něco méně kvalitní než u Kick-Ass PPS: sakra, zase :) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (66)

  • Mince, které vypadávají z postav, byly skutečné. Mark Webber (Stephen Stills) se zmínil, že z natáčení v Chaos Theatre si odnesl 24 dolarů. (Othello)
  • Souboj s prvním ďábelským bývalým byl natáčen ve stylu bollywoodských filmů. (Othello)

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama