Reklama

Reklama

Dvaadvacetiletý Scott Pilgrim je poněkud nevyzrálý mladík, který hraje v rockové kapele Sex Bob-Omb. Zrovna je bez práce a chodí s roztomilou středoškolačkou. Všechno je skvělé, dokud mu do života nevstoupí úžasná a nebezpečná Ramona Flowersová. Po uši se do ní zamiluje a začne plánovat společnou budoucnost. Scott brzy zjišťuje, že jeho vysněná dívka si životem nese velmi neobvyklé břemeno. V cestě ke štěstí mu totiž stojí sedm bývalých Ramoniných partnerů, kteří ovládají její milostný život a udělají cokoli, aby byl okamžitě odstraněn každý další nový nápadník. Pokud chce Scott získat svou lásku, bude muset všechny expartnery zničit dřív, než oni zlikvidují jeho. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 579)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nehorázně přepálená komiksovo-videoherní jízda plná skvělých a barevných nápadů....naštěstí! Těžko uvěřit, že tenhle film dokázal někdo dát dohromady a Edgara Wrighta prostě umí. I když tentokrát měl asi nejtěžší látku na zfilmování, zvládl to bez větších problémů a pár slabších chvil (jako souboj s dvojčaty) dokážu v klidu přetrpět kvůli hromadě vizuálních i slovních vtípků. Možná je jen škoda, že Michael Cera je takové prkno, které dokáže hrát jen samo sebe (takže vlastně nehraje:)) a Mary Elizabeth Winstead by byla sexy i bez vlasů. Přesto mám trochu pocit, že tohle je cílená snaha být cool a oslovit jednu skupinu, pro kterou se stane kultem... je na tom něco špatného? Asi ne, jen ty přepálené okamžiky mi dávají pocit, že se tenhle film bude těžko doporučovat nehráči Street Fighteru/Kontry/stovky jiných a barevného vodopádu stylizace. Ve srovnání se Speed Racerem jsem nebyl uchvácen ani pohlcen, jen jsem se příjemně pobavil. A ten konec je prostě slaboučky... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se tu špatně srovnával s tim, že zrovna největší honimír posledních let Michael Cera tu má hned několik holek a všechny šmejdy tu řeže, ale ten videoherní styl jakým to je natočený to všechno smazává a dostává to do takový absurfní polohy, kdy ani nevadí ,že tu zrovna Cera dělá nějaký šílený kung fu kopy, jelikož to působí prostě jak mortal kombat nebo street fighter před patnácti lety na nějakým automatu, což bylo nprosto dokonalý, navíc teplej Kieran Culkin nemá chybu a americkej Jan Čenský Brandon Rauth si tu střihnul úžasnýho vegan-záporáka. Akorát ja bych si vybral Ellen Wong, ale to už je jiná kapitola, každopádně Edgar Wirght originálníma nápadama teda nešetřil ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Bravurní převedení rozsáhlé a nápady napěchované předlohy do formátu dvouhodinového filmu. Stylové hračičky s komiksovými SFX a videoherními symboly jsou dynamické, ale také doslovně převzaté z předlohy. V čem však filmový Scott Pilgrim obstojí jako tvůrčí počin je právě to, co ho dělá filmovým. Adaptace nápaditě užívá jumpcutů a elyps jako ekvivalentů vůči komiksovým „střihům“ mezi jednotlivými panely. Hudba, která byla v komiksu vizualizovaná, zde dosazením zvukové dimenze dostává přední úlohu. Přes všechny přednosti snímku je na první pohled pochopitelné, proč toto nemohl být komerční hit. Už samotný koncept alternativně pojaté romance pro alternativní mládež popírá blockbusterový úspěch, ale především je tu fakt, že snímek (ostatně jako komiks) docení především lidé, kterým náct už bylo před mnoha lety (dnešní mládež opravdu nehraje osmibitovky). Přes tento generační paradox je ale Scott Pilgrim sále film o současné generaci náctiletých a jejích postojích k světu (proto je také v základu plytký a sebestředný). Americká floskule "a cult in the making" tento film plně vystihuje. 9/10 - více v recenzi pro A2 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší Wrightovka, prohra na přerušované čáře a rozhodně jedno ze zklamání roku. Scott Pilgrim je technicky brilantní, herecky zábavný a z hlediska videohernosti dotažený k takřka dokonalosti. Co je to ale platné, když to nefunguje jako film? Od druhé poloviny začne být až bolestně monotónní a dějově neprovázaný, finále je pak vlastně hrozně na prd. Kadence fórů je asi tak třetinová oproti tomu, co nabízel potenciál a ve finále jej vlastně drží nad vodou pouze teplý Wallace v podání skvostného Culkina. Ten ale nemá nic společného ani s hlavním dějem, ani s videoherní stylizací... V důsledku vlastně podobný příklad, jako Sin City. Film jasně dodržující pravidla daná předlohou / stylizací, která jsou ale pro filmové vyprávěcí principy nepoužitelné. Nemluvě o značně podivném a nedotaženém vnitřním vesmíru (kde lidé umírají, rozpadají se na penízky uprostřed davu a levitují, ale nikomu to nepřijde divné) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tolik mrtvol a ani kapka krve... Nenávidím Michaela Ceru, ten jeho tupý ksicht a debilní průpovídky mi vadí, tudíž jsem měl se SCOTTEM PILGRIMEM zásadní problém. Na druhé straně je tu ale Edgar Wright, pan hračička a zdá se i vizuální kouzelník, který tuhle neskutečnou blbost proměnil v trikové orgie plné vzpomínek na herní dny mládí. A akční scény patří ke špičce. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (66)

  • Při podepisování balíčku, který Scott (Michael Cera) přebírá od Ramony (Mary Elizabeth Winstead), byl použit digitální trik, aby Scottův podpis vypadal přesně jako v komiksu. Michael Cera ve skutečnosti jen mával propiskou nad papírem. (ThinkGeek)
  • Když Scott Pilgrim (Michael Cera) během finálního souboje mluví s Knives Chau (Ellen Wong), na pozadí hraje píseň kapely Broken Social Scene s názvem "Anthems for Seventeen Year Old Girl", která je v této scéně jednou z mnoha narážek na věk Knives. (Othello)
  • Kapela Crash and the Boys zasílá ve filmu pozdravy z Bramptonu. Brampton je rodné město Michaela Cery (Scott Pilgrim). (Othello)

Související novinky

Rockův táta dostane film

Rockův táta dostane film

12.09.2018

Kanadští filmaři Jonathan a Justin Gajewaski chystají biografický snímek Ring King o otci Dwayna „The Rock“ Johnsona (Mrakodrap). Johnson starší se v mládí živil v Kanadě jako wrestler pod přezdívkou… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Soumrak příliš rychlého konce světa

Soumrak příliš rychlého konce světa

26.01.2012

Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost. Britské herecko-tvůrčí trio, které zaujalo zombie komedií Soumrak mrtvých a nadobro se prosadilo parodií na buddy-kriminálky Jednotka příliš rychlého nasazení,… (více)

Reklama

Reklama