Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Witzky je dobrý manžel a otec rodiny a na první pohled ten nejobyčejnější chlápek na světě. Netuší však o svém daru vstupovat do jiného světa. Nevadí, že nevěří na duchy, protože duchové teď začali věřit jemu. Otevřel dveře do jiného světa, vidí nepochopitelné obrazy, slyší podivné hlasy a nedokáže řídit svůj život jako dřív. Jeho podivné vize ale brzy začnou mít reálné souvislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (284)

salalala 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně dost opomíjená žánrovka je velmi slušnou podívanou, která funguje i po patnácti letech od svého vzniku. David Koepp od začátku pracuje s velmi hutnou a v dobrém slova smyslu nepříjemnou atmosférou, kterou neopustí prakticky po celý film, což je jedině dobře. Rozjezd je tak víc než solidní a opravdu vyzývá k dalšímu sledování. Navíc je tu až na pár výjimek (občas prostě přehrává) výborný Kevin Bacon, který proměnu obyčejného chlapíka v médium zvládl bravurně a uvěřitelně, kterému ještě sekundují výtečný Zachary David Cope a velmi dobrá Kathryn Erbe. K tomu je tu znepokojující hudební doprovod Jamese Newtona Howarda a několik opravdu "výživných" a naturalistických scén. Ve druhé polovině bohužel začne tvůrce polevovat a mnohdy se snaží hrát tzv. na efekt, což se ne vždy daří, naštěstí to výsledek úplně nezabíjí. Také pointa možná mohla být o něco lepší a ne vlastně tak "tuctová", na druhou stranu je pak film vlastně spíš temným duchařským thrillerem než čistým hororem. I když není Stir of Echoes úplně dokonalý a v průběhu let byl překonán mnoha dalšími počiny, pořád jde o velmi dobrou žánrovku, kterou si čas od času fanoušek rád připomene. 70% ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Ducháriny sú moja srdcovka, a preto mám tendenciu im nadŕžať pri hodnotení. No predsa len je ťažké nájsť medzi kopou filmov s touto tematikou tie kvalitnejšie, medzi ktoré tento snímok nepochybne patrí. Thriller/horor s absenciou hluchých miest (čo je podľa môjho názoru veľmi ťažké pri tomto druhu filmov), atmosféra, správne nadávkované napätie, dokonale premyslený síce béčkový kúsok, ale o to viac sa mi páčil v porovnaní s niektorými duchárinami o kategóriu vyššie (ktoré sa hrajú na viac ako v skutočnosti sú) sa nemá rozhodne za čo hanbiť. Pripadá mi, že ho pozná málo ľudí, čo je škoda. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Koepp příjemně překvapil. Jak co se týče scénáře, který byl výborně vygradován, tak po stránce režisérské. Takřka po celou dobu trvání měl tento snímek stejně rychlé a strašidelné tempo, jenž se místy i docela přibližovalo Shyamalanovu Šestému smyslu. Perfektní byl i Kevin Slanina, který takto vyšinuté maníky umí zahrát naprosto s přehledem. 78% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sympatická a funkční malá duchařina, v níž rozlehlé a pochmurné viktoriánské sídlo nahradil řadový městský dům se zahrádkou a... duchem pochopitelně. Nastěhuje se sem nová rodinka, duch se začne ozývat, otci začíná hrabat a následkem toho začíná hrabat na zahradě, prostě klasika, až na pár detailů - např. tradiční příjezd autem je přeskočen a nedočkáme se tak povinných/oblíbených záběrů na autíčko z ptačí perspektivy proplétající se po silnici lesy. A hrdinova posedlost duchem má racionálně vysvětlení - pátrání po původu ducha mu dodává pocit smyslu v krizi středního věku / stereotypním životě telefonního technika (a ilustrace jeho zaměstnání ve filmu pěkně oživí jeden jeho telefonní hovor). Na nic se nečeká a s duchem se komunikuje od první scény, místy to má správně znepokojivou atmosféru - zhypnotizovaný hrdina v kině, jeho rudé záblesky, nebo mladík s pistolí - a je to i docela napínavé, plus hrdina i Bacon jsou fajn. Ale kdyby to bylo zamotanější, nezlobil bych se, ale tak to splnil Šestý smysl ze stejného roku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

příjemný,mrazivý thriller.o termínu horor bych moc nemluvil,protože přes nějaké to příjemné mrazení se opravdu nepřehoupnete,no prostě se nebojíte.přiznám se že jsem čekal nějakou opravdu hutnou duchařinu a pak sem se dočkal pár vidin a hysterického chování,vždy skvělého kevina bacona.slušný průměr,bohužel. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Způsob hypnotizace, jímž je poprvé Tom (Kevin Bacon) zhypnotizován, odpovídá skutečným technikám používanými profesionály. Citlivější diváci by skutečně mohli být při sledování scény zhypnotizováni a usnout, proto je na konci sekvence přidaný hlučný zvukový efekt, který by člověka z hypnotizace probudil. (SHI-SHA)

Reklama

Reklama