Reklama

Reklama

Co vznikne, když se sejdou hvězdné herečky v čele s Meg Ryan a Annette Bening, schopná scenáristka, režisérka a producentka v jedné osobě Diane English a klasický příběh o skupince kamarádek z New Yorku? Odpovědí jsou Ženy, vtipná a jiskřící komedie o současných ženách a síle ženského přátelství. Předlohou byl film George Cukora z roku 1939 a divadelní hra Clare Boothe Luce z roku 1936... Mary (Meg Ryan) má ideální život: krásný dům, rozkošná dcera, úspěšný manžel a částečný úvazek návrhářky v oděvní firmě. A navíc se může spolehnout na své úžasné kamarádky, především na nejlepší přítelkyni Sylvii (Annette Bening). Tato žena s velkým šmrncem a ostrým humorem je šťastně svobodná a navíc právě povýšila na šéfredaktorku uznávaného ženského časopisu Cachet. Do jejich věrné trojky patří ještě Edie (Debra Messing), výstřední žena, která dělá matku kamarádkám i svému stále se rozrůstajícímu potomstvu. Dále je zde humoristická esejistka Alex (Jada Pinkett Smith), okouzlující lady se zvláštním darem říkat lidem věci, které rozhodně nechtějí slyšet. Ideální život je ale málokdy věčný. K jeho zruinování stačí často úplná prkotina. Třeba ztráta zaměstnání a následná touha zlepšit si náladu návštěvou manikérky. Právě tady se Mary dozví o manželově nevěře, čehož využije její nejlepší kamarádka pro svůj ženský časopis – včetně pikantních detailů. Pak nezbývá než se vydat na dlouhou cestu znovunalezení vnitřního klidu, doprovázenou krabicemi sladkého a dny strávenými doma v pyžamu. Mary nakonec skončí v ženském ozdravném táboře, kde se seznámí s “hraběnkou” Miller (Bette Midler), okázalou hollywoodskou agentkou a milovnicí marihuany, jejíž střízlivý přístup k životu se stane pro Mary inspirací. Když se Mary vrátí do New Yorku, začne znovu dávat dohromady svůj starý život, ale tentokrát s vědomím, co a kdo je v jejím životě nejdůležitější. Toto zjištění hraje zásadní roli ve chvíli, kdy se má setkat s člověkem, který jí ublížil nejvíc, jehož přítomnost jí ale také nejvíc schází: se Sylvií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (202)

golfista 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tenhle film výhradně o ženách chystal, kouknu na dtb. a ... Cival za *** , KevSpa * ! Tady evidentně není něco v pořádku :) .... Musím říct, že po čtvrthodince bych zabíjel (Civala a všechny ženský - kromě KevSpa :), ale po poslední scéně musím sklonit hlavu a opatrně přiznat 50 % ... Neurazilo, nenadchlo, ale v několika scénách fakt pobavilo. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

50%. Skrz naskrz průměrný, uštěbetaný a mě osobně ničím neurážející dámská jízda, která má několik svých momentů (útoky na milenku, Pomstychtivá Eva ve spodním prádle, porodní finále), jinak ale jen klouže po klišé a rodinném sentimentu, v němž výrazně potěší vlastně jen důsledné míjení chlapů a to, že všechny ženštiny mají větší než malé množství osobního kouzla. Mimochodem POMO by už měl zavést tu desetidílnou hodnotící stupnici, páč poslední dobou jsem pořád někde mezi a musím zaokrouhlovat :-( ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Blábol, nad kterým skoro všechny ženy budou kroutit hlavou a muže to přestane bavit po 20-ti minutách. 2* jen za příjemné herecké obsazení v čele s výbornou Annette Bening a dobrou Meg Ryan. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $26,902,075Tržby Celosvetovo $50,042,410Tržby za predaj DVD v USA $10,000,753 //počet predaných kusov 512,553 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ženy ten film asi braly moc vážně a čekají to samé od nás. Nebojte se, my víme, že jste ve skutečnosti úúúplně jiné ;) Jako příslušník "nepřátelského pohlaví" musím říct, že jsem nedostal nic míň než příjemnou komedii, ve které mi muži ani nechyběli a divil jsem se, že krom Evy Mendes bych žádnou z hrdinek do pěti minut nezabil. Upřímně jsem to čekal mnohem horší, takže palec opatrně nahoru. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tahle slepičí polévka působí dojmem, že vyhynuli muži. Po její konzumaci se budete modlit, aby vyhynuly ženy. 30% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Count On Me - Lucy Schwartz 2. Happiness - Goldfrapp 3. The Races - The Bird and The Bee 4. I'll Cry For The Both Of Us - Jessie Baylin 5. Everything Good - Ruby James 6. I Feel It All - Feist 7. Womankind - Annie Lennox 8. Someday Soon - KT Tunstall 9. After the Rain - Little Dragon 10. Money Can't Buy It - Annie Lennox 11. Beautiful - Lucy Schwartz 12. It's a Boy - Mark Isham ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Skutečně nepovedený film, který se bude líbit jen velmi malému okruhu divaček. Scénář je nudný a hloupý a ačkoliv se herečky docela snaží, výsledek je žalostný. Film je příliš dlouhý a ve vážných scénách selhává. Distributor se nám snaží namluvit, že jde o "vtipnou a jiskřící komedii o současných ženách," ale to je blbost. Nic z toho ve filmu není. Vtipné to není, jiskřící také ne a o současných ženách? Spíš současných slepicích. Záliba v módě, která vrcholí na módní přehlídce mě naprosto znechutila a životy většiny postav opovrhuji. Sám nevím, za co dávám 1*. 30%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nesrovnávat prosím se Sexem ve městě, jediné co mají tyhle dva kousky společného tak je New York a "dámské"téma. Tady to však není pojato tak vtipně, avšak Meg Ryan to konečně docela sluší a je i sympatická, zato držkatá Mendes ZASE hraje nevěrnou poběhlici. Čím to asi bude,hmm.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan převzala roli po Normě Shearer, Annette Bening po Rosalind Russell a Eva Mendes po Joan Crawford. S tím se nevyrovnám, dokud se nevyrovnám s předlohou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak naozaj potom, ako som si precital komentare sa tento film paci asi viac chlapom ako zenam a to hadam reziserkin zamer urcite nebol, kedze si tiez myslim, ze je to film hlavne pre zeny. Cely film mi pripominal SEX V MESTE (2008), kedze aj tu je taktiez priatelstvo styroch kamaratiek, medzi ktorymi to moze tiez zaiskrit. Film som si pozrel hlavne kvoli Meg Ryan, na ktoru sa stale rad divam, ale aj Annette Bening, Bette Midler alebo Eva Mendes a ostatne herecky boli skvele . Na niektorych dialogoch som sa celkom pobavil a prekvapivo som sa pri zvysku filmu nenudil, takze je to taka prijemna oddychovka. Vo filme, kde si nezahral ani jeden muz ma prekvapuje meno Micka Jaggera ako jedneho z producenta filmu... 31.12.2008 ____ Meg Ryan - (Mary Haines) +++ Annette Benning - (Sylvia Fowler) +++ Eva Mendes - (Crystal Allen) +++ Jada Pinkett Smith - (Alex Fisher) +++ Bette Midler - (Leah Miller) +++ Candice Bergen - (Catherine Frazier) +++ Carrie Fisher - (Bailey Smith) +++ Produkcia: Mick Jagger +++ Hudba: Mark Isham +++ Videl v kine 30.12.2008 +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Čekal jsem totiž cypovinu ve stylu Sex ve městě ale dostalo se mi vcelku snesitelné komedie, která místy chce být dramatem. Nebo dramatu, které chce místy být komedií? Sám nevím, protože to ani film pořádně neví. Ale to je vlastně jedno, protože se to dalo snést, na Evu Mendes se krásně koukalo, speciálně v tom prádélku a přežil jsem to více méně bez následků. Sice pochybuju, že bych tohle ještě někdy potřeboval vidět, ale na jedno zhlédnutí, když nevíte, co s časem… proč ne? 50 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co jsem čekal, možná nějaký pokus o napodobení Sexu ve městě, možná nějaké komediální drama o slastech a strastech ženského života, ale rozhodně tedy vím, co jsem nečekal, a to sice že v celém filmu nebude ani jeden chlap, to mě docela překvapilo, nečekal jsem, že tvůrci vezmou ten název tak doslova. Ale jinak vnímám tento film jako docela ucházející, rozhodně to nebylo špatné, některé situace a scény naopak byly atraktivní a zajímavé a se zvědavostí jsem čekal, jak dopadne vztah Mary a Stevena, ale film jako celek vnímám jako spíše průměrnou nebo lépe řečeno mírně nadprůměrnou záležitost, která má své lepší i horší okamžiky a která mi z pozice muže přišla možná až příliš feministická, ale to je jen můj subjektivní dojem. S výjimkou rozvodu hlavní hrdinky se zde vlastně nic zajímavého neřešilo a film mi přišel spíše jako sonda do normálního života většinou normálních žen, ale že by zde byla nějaká myšlenka, něco originálního, něco co by mě donutilo říci si, že jsem viděl zajímavý nadprůměrný film, tak toho jsem se bohužel nedočkal. Pokud se zaměřím na aktérky celého filmu, tak Meg Ryan to pořád sluší, dokonce s těmi delšími vlasy vypadá ještě líp než s těmi kratšími, a všechny herečky zahráli tak nějak bez větších výkyvů. Jako film na jeden všední podvečer to je pohodová záležitost, ale víckrát to vidět nemusím. Jak už jsem napsal, film vnímám jako mírně nadprůměrný, což stačí jen na tři hvězdy. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film od ženy, o ženách, a hlavně pro ženy! I když jak se tak dívám, tak nám, chlapům, se to líbilo mnohem víc! Není tam ani jeden mužský, působí to feministicky až sufražetsky, ale celá hlavní posádka v čele s Meg Ryanen to celý zvládá! ()

Reklama

Reklama