Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 1

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 598)

zimi 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zbytečný, film! Téměř nic nového, nemá to tu akci a vtip, nevím z jakého důvodu se to točilo!!!!! Jo kdyby to bylo poprvé, tak proč ne, jako by měli natočit, opět Šestý smysl, či jiný film! Jó pokračování proč ne, ale tohle! Nechápu!!!!! ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že původní marvelovský comics Amazing Spiderman jsme nečetl, takže jsem úplně nevěděl co očekávat. Není tu pro mne moc co hodnotit, film mě příliš nebavil, hlavní záporák se mi nelíbil, ale nový Peter mi nevadil a zvyknul jsem si na něj hned. Tři hvězdy dávám za efekty a jako fanoušek komicsových remaků. ()

nezdula 

všechny recenze uživatele

toto podaní se mi líbí mnohem víc než to předchozí. Hlavní postavy my jsou víc sympatické jak hraním tak vzhledem.. ()

mikla 

všechny recenze uživatele

Bol som zničený..bol som na umretie. Nečudo, ved každý z nás počul aká je rakovina krutá a zákerná. Ani som si neuvedomil žeby mi dajak mohol pomocť obyčajný film. A áno bol to práve tento film- Amazing Spiderman. AJ pre toto presvedčenie k lepšiemu zdravotnému stavu ma vnútorná inteligencia nútila prijať tento film medzi svoje najoblúbenejšie. A tak sa aj stalo. Dodnes patrí k mojej zbierke najlepších filmov. Osobne mám k tomuto Spajdymu, ovela lepší vztah ako k spidermamovi s Tobbym Maguirom. Andrew Garfield je naozaj skvelý a výnimočný herecký talent, ktorý dal tomuto filmu grády a štavu. Rovnako musím pochváliť aj jeho čského dabléra. uplne sa s postavou Petera Parkera stotožnil. Dakujem tvorcom že tento film vznikol a pomohol mi prekonať tažké obdobie. Znovu my v čase mojich najsmutnšjích Vianoce, kedy som nemal vlasy, slabší zrak s množstva liekov čo som pohltal, vyčaril úsmev na tvári...dnes som už zdravý a dakujem Spidermanovi že by pomohol poraziť aj nepriatela, ktorý ma zožieral s mojho vnútra...... ()

Lyshitski 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku je nutno říci velmi podstatnou věc. Jsem velký fanda pavoučího muže a to především v jeho komiksové podobě, kdy doma vlastním mnoho jak nových, tak i starých sešitů s tímto hláškujícím, po zdech šplhajícím superhrdinou. A mohu říci jediné. Po nechuti, kterou ve mne vyvolaly filmové počiny Spider-Man, Spider-Man 2 a Spider-Man 3, kde byl z mladého šikuly a vědce Petra Parkra vytvořen neschopný moula a navíc mutant se snovacími bradavkami na zápěstích, se konečně podařilo zachytit mého oblébeného superhrdinu tak, jak jsem si jej dle komiksu vždy představoval. Film se komiksové předlohy drží nejen po faktické stránce, ale také především po stránce dějové. Emma Stone i Andrew Garfield zvládají své role na výbornou. Po trochu vlažnějším začátku film chytá skvělé tempo, které si drží až do konce. Bitvy mezi hlavním hrdinou a jeho sokem (nebudu spoilovat) jsou rovněž skvělé natočeny. Pro mne po vynikajících Avengerech, jeden z nejlepších filmů, dle komiksové předlohy od Marvelu vůbec, které mohou překonat jen jeho pokračování. Film viděn v kině a za mne pavučinou podtržených 95%. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Spider-man to sice není, ale budiž. Počítačové triky jsou na levelu 2535 oproti "prehistorickému" prvnímu pavoučákovi. Ten příběh! Nechápu proč se tvůrci snažili použít "ctrl+c -> ctrl+v", ale příběh běžel ve stejné rovině jako tenkrát. Všehovšudy - přidejte k Tobeymu pár svalů, hezký obličejík; odeberte záporákovi kluzák a přidejte ocas a máme ten stejný spidermanovský příběh jako tenkját. 55% ()

sour666 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda a ešte aj najtrápnejší herec v hlavnej úlohe akého som kedy videl. Trápny účes, ktorý mu nevedeli ostrihať za celý film a ešte aj tie jeho trápne gestá ako malé 3 ročné decko toto má byť neuveriteľný spiderman?!! Je hrozný a nič nové vo filme čo by som nevidel v predchádzajucej sérii je to stále to isté dokola... ()

Kajuga 

všechny recenze uživatele

"Původní" (10 let dozadu) spiderman byl asi trochu lepší, ale je to natočeno moderněji, odvážněji a bavilo mě to. ()

diZAXter 

všechny recenze uživatele

docela slušně zvládnutý restart pavoučího muže, kde modro rudý obleček převzal po Maguireovi ne tak známý Garfield. Provedení mi přijde daleko bližší animované komixové předloze. Parker je namísto nerdovského hňupa tentokrát vylíčen jako docela flegmatickej chytrolín, což mi osobně sedí daleko víc. Film mě rozhodně nezklamal a Spider-man chytil zajímavej až místy trhrillerovej nádech díky utejovanému pozadí a praktikám firmy Oscorp. ()

LeaFF 

všechny recenze uživatele

Původní Spider-man je určitě lepší, ať už příběhově, tak i co se týče efektů.. Sice se mi nelíbí obě hlavní postavy Tobey ani Kirsten, ale má to šmrnc, vtip, je to parádně zpracovaný. U Amazing Spider-man jsou mi sympatičtější hlavní postavy a najde se tu i pár vtipných momentů, nadruhou stranu dost pc efektů, spoustu ohraných klišé a lehce předvídatelných situací a taky nechápu proč se ta holka jmenuje Gwen - v original Spider-man komiksu i filmu se jmenuje Mary Jane neboli M.J.? ()

cllarissa 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako fanynku už původního animovaného Spider-mana, rozhodně skvělý film. Konečně přišlo to, na co jsem celou dobu čekala. Předchozí filmy sice fajn, ale teď to teprve dostalo šťávu. Hlavní zásluhu na tom má skvělá hlavní postava. Konečně pořádný herec. Nevypadá nechutně ulízaně od začátku do konce a být Spider-manem si opravdu užívá. Neustále vypouští z pusy vtipné hlášky a prohánět se ve výškách New Yorku je pro něj super sranda. Předchozí zpracování mi přišlo spíše jako trapná love story se špatně vybranými herci, hrající na hormony náctiletých puberťaček. Konečně se jim podařilo vytvořit skvělý vtipný akční film, jak to vždy mělo být. Uznávám, že film má pár slabin, mohla být trochu promakanější zápletka a vývoj hlavního záporáka, taky smrt strýčka Bena mi přišla trochu chaotická. Ale celkově mi ještěrka připadá bezva. Dobře ztvárněný je vývoj hlavního hrdiny - začíná od jeho problémů na střední škole, přes touhu zazářit před ostatníma, pokračuje honbou za pomstou vrahovi svého strýčka a změnou perspektivy, končí rozhodnutím pomáhat bez ohledu na svůj vlastní život - tento vývoj byl v předchozím filmu dost odfláknutý a hlavní hrdina se v podstatě litoval od začátku do konce. Způsob zpracování byl podle mě taky omezený předchozí verzí, je jasné, že i věci, které se v té dřívější náhodou povedly, musely být teď pojaty trochu jinak, ale celkové to filmu na kvalitě nijak zvlášť neubírá. Hvězdu navíc si zaslouží už jen skvělé herecké obsazení (komu se předchozí líbilo, ať se podívá jak by to mohlo vypadat a rád změní názor).Vřele doporučuji všem milovníkům kreslených komiksů, protože tohle je pěkně rozhýbaný kreslený komiks. Kdo naopak komiksy moc nemusí a nad nevysvětlitelnými akčními scénami upřednostňuje přehnaně přeslazené hollywoodské dojáky, ať kouká raději na staré zpracování. ()

charlie789 

všechny recenze uživatele

tento reštart bol uplne ale uplne zbitočny .Považujem to za nejaky fan made film . Záporak o ničom , zmutovana jašterička ktorá prekacovala auta v meste. Žiadne zoznamovanie zo schopnosťami , par trikov na skejte a tancovanie na tici v autouse, obsadie tež nič moc az na Sheena ktorý stvarnil strýčka Bena perfektne kvoli nemu jedna hviezda ()

machopoltar 

všechny recenze uživatele

spider man bol moj hrdina uz od dectva a vyhladaval som kazdu jednu zalezitost i tu najzakladnejsiu animaciu s tymto hrdinom,,,,,,,,,,,,patri do najsilnejsieho tria spolu s supermanom a betmenom,,,,,,takze ako kazdy advent vychadza novy model auta,, tak kazdy advent natacaju americky filmari dookola tieto oblubene zalezitosti,,,kazdy kto ma odpozerane neake tie casti vie o com je zakladny dej, pribeh o tychto hrdinoch,,,,,,spiderman nieje vynimka a znova je tu uloha natocit to iste a pritom aby to bolo ine,,,,,zial tato nova kolekcia,ze vraj to bude kolekcia s nazvom AMAZING je slaba ako caj,,nema gule,,,,ja mam zakoreneneho spajdaka ako 35 rocneho introventa, ktory sa len tak tulal, kym ho nedobol naslapany pavuk,,,znicoho nic sa z neho stal po vš. smeroch nabity chlapik s obr energiou a schopnostou ,tulajuc sa nocou co nocou po strechach s monologickymi rozhovormi o ktorych bol prave spiderman,,tieto dnesne spidermanovky tlacia hlavneho predstavitela do strednej skoly co mne osobne vadi, ale zial klientela je biznis,,,,,,,takze aj ked je film celkom fajn spraveny, zvlast anatomia jastera-zaporaka aj tak film nema charizmu,,,a spajdak ja prave o tom,,,,,,,,,este hlavny predstavitel, nic proti v inych filmoch je celkom ok,,,,ale ako spajdak je kua slabyyy a kua sa mi tam nehodi,,,vyber hrdinu velmi zle,,, ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

S tímto filmem je to trochu těžší.Z pohledu akční stránky je to opravdu slabší než Raimiho trilogie,ale pokud jde o poznání postavy a inspirace komiksem tak výtězí na plné čáře.Film se mi líbil ale nečekejte od toho akční nářez.Spíš teenagerovské drama. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele

Popravdě od ,,velmi očekávaného rebootu" jsem očekávala víc. Hlavní záporák je jen SGI příšerák, a dějově to celkem upadá, herecké výkony jsou průměrné. Jinak to nazvat nemohu, první zpracování se mi líbilo víc, 60%, ()

nawerick 

všechny recenze uživatele

čtu tu v komentářích "Tobey Maguire byl takový fajn kluk od vedle, dobrý kámoš, se kterým byste zašli na pivko (no, s ním spíš na sklenku kofoly :o), zatímco Garfield je takový přidrzle se šklebící a chabě hláškující spratek." Sorry ale film podle komiksu by měl být podle komiksu a asi se budete divit ale Spider-man original je hláškující, pubertální frajer na skatu ,) Za mě nejlepší Spider-Man. 4,8 * btw.: kdo kurva vymyslel že tenkrát bude Maguierovi střílet pavučina přímo z ruky tyvole?! Udělejte rovnou Batmana co bude chrlit oheň z očí. ()

gagun 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat. Garfield je rozhodně lepší Pavouček než Toby, který byl slizký jako jeho vlasy. Co ovšem vyhání herecké obsazení to podtíná nudná a ani ne moc chytrá zápletka. Prostě je zde vidět poslední záchvěv před prodejem značky. Stojí za to to vidět, ale ne dvakrát. ()

MiLuka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem myslela, že se z toho vyvine něco, na co by se možná i dobře dívalo, než mě dorazila blonďatá Emma Stone, které jsem ovšem její hranou zamilovanost nevěřila ani pár sekund a když se vyplazil na most padouch v podobě zmutované ještěrky - bylo po koukání. Větší kýčovitost a trapnost jsem již dlouho neviděla. Velká škoda těch všech milionů za natáčení. A Marc Webb se zcela jistě minul povoláním. 100% kýč. ()

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama