Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

tron 

všechny recenze uživatele

„Buďte zbohom, pane. I s taškou plnou zbraní.“ Neskutočná drsňárčina, ktoré mi unikala 10 rokov a nakoniec je z toho možno najlepší film Jamesa Wana. Revenge movie nemám príliš v láske, pretože ma štve, ak sa mám pozerať, ako svine ubližujú nevinným, ale ak sa film vydarí, tak sa vydarí. A tento sa vydaril. Neveríte mi? Pozrime sa na to po bodoch. Kvalitný revenge movie musí obsahovať viacero vecí a Rozsudok smrti ich všetky má. Sympatické obete? V cajku. Odporných hajzlov, ktorým prajete bolestivú smrť? V cajku. Brutálne popravy týchto hajzlov? V cajku. K tomu vydarený kasting v čele s Kevinom Baconom, mimoriadne temná a špinavá atmosféra, veľa drsnej akcie a WTF výkon Johna Goodmana. Vadilo mi v podstate len to, že Baconova postava sa správa ako Superman bez toho, aby predtým bolo v deji aspoň spomenuté, že je vášnivým poľovníkom (alebo čím). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní pocta béčkovým akčkňákům z devadesátých let v mírně áčkovém provedení od jednoho z nejlepších žánrových (ale spíše co se týče hororu) režisérů. Kevin Bacon v hlavní roli je totální nářez, sežral jsem mu to všechno a od půlky jsem byl napnutý jako struna. U některých scén mě překvapilo, že i když jsem je čekal a cítil na míle dopředu, stejně mi vyrazily dech. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jak byste se rozhodli vy? Kromě těch trošku mála řečí o bohu mě film ničím neurazil a nikterak se nedá říct že mi to mělo připomínat kultovní Přání Smrti s Bronsonem. Akční scény jsou natočeny špičkově a hlavně neustále v tempu. Závěrečný přerod hlavního hrdiny v pěkného zkurvysyna jsem si náležitě vychutnal. James Wan je prostě borec, který do čeho se pustí to promění ve zlato. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni thriller, tohle me fakt mile prekvapilo. Film se nesnazi hrat si na kdovico a je to proste primocara cesta za pomstou, kdy behem uvodnich titulku formou home videa uvidime stastnou rodinku, behem deseti minut je synacek mrtvej a Bacon vyrazi vyrovnat ucty a film se az do zaverecnejch titulku nikde nezadrhne, i kdyz je fakt, ze nejvic brutalni masakr si tvurci nechali az na zaver, ale to je v poradku. Je videt, ze Wan je hororovej reziser, protoze film ma perfektni atmosferu a s nicim se nesere, takze neni nouze o litry krve a dostatek mrtvol. A navic to je perfektne natoceny, se zajimavou kamerou, sviznou hudbou a naprosto ultra dokonalym Baconem, kteryho sem od Tajemny reky asi nevidel. Za zminku jeste stoji mensi, ale vyzivna role Johna Goodmana. Celkove lepsi 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,534,258Tržby Celosvetovo $16,964,306Tržby za predaj DVD v USA $7,417,091 //počet predaných kusov 386,086║ Úvod filmu navnadí na veľkú drámu, karty sú pekne rozdané, sprievodná hudba navodí silné emócie ale postupne sa to mení na béčkový vyvraždovací brak v akých kedysi vládli borci ako Seagal a Van Damme v 90.rokoch(kde neústupne pomstili svoje rodiny za gangsterské ataky), nuž tu mi to vyznelo nanajvýš zbytočne smiešne a moc preplácane. /40%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)
  • Role Aishy Tyler byla koncipována pro 50-ti letého muže, který pracoval již dlouho jako detektiv, ale poté, co se na casting přihlásila Aisha, tak byla postava změněna. (viperblade)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama