Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Vypnul jsem polovinu mozku, ohulil reproduktory téměř naplno a vrhl se po hlavě na tisíci první variaci na téma o pomstě. Kevin Bacon mi v hodně netradiční roli přímo učaroval a i když je občas jednání postav na úrovni inteligence zmrzlých hovniválů, je Nickova přeměna přesvědčivá a v poslední dvacetiminutovce přímo šokující. James Wan dokázal, že Saw nebyla jen náhoda a že v něj dříme nemalý režisérský talent, chtělo by to jen větší finančí úspěchy (nejlépe zopakovat tržby prvního Saw). Prosím o více podobně temných a syrově brutálních filmů, které se nebojí ratingů jako čert kříže. Je jich zatraceně málo.. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Přerod Bacona z kancelářské krysy do krysího krále, úloha policistky a poslední čtvrtina filmu je celkem dost wtf. Přesto je Rozsudek smrti výborná variace na Bronsonovku Přání smrti, nebo Cronenbergovy Dějiny násilí. Tématicky sice jen víří a myšlenku podřizuje dvouhlavňové medvědici (ráže 12/89), zato forma je vortex. Rozsudek smrti zkrátka ctí pravdu, že některé příběhy jsou možná trochu otřepané, ale v dobrém podání nemusejí být k zahození. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh není nic nového, ale Wan ho dovedl neskutečně zkrášlit. Palec: hercům vévodí Kevin Bacon, který překvapivě podal jednoznačně nejlepší výkon své kariéry, jeho přerod ze šťastného otce v pomstychtivého otce a později ve vraždící stroj, je impozantní. Ale i ostatní herci jsou dobří a proto např. smutná scéna působí skutečně smutně. Ukazováček: akce. Zejména sekvence v garážích a v domě jsou nabité intenzitou a choreografií nevídaných rozměrů. Finální akce už předchozí aspekty trochu postrádá, stále je ale dobrá, protože... Prostředníček: fuck you, rating, řekl Wan a narval do snímku spoustu krvavých parádiček, které se nejvíc koncentrují právě v závěrečné pasáži. Prsteníček: kamera. Znovu se odkážu na scénu v nadzemních garážích, protože co tam tvůrci předvedli, to byla naprostá nehoráznost. Vůbec, Wanovy kamerové triky prostupují poutavě celým filmem. Malíček: hudba. Charlie Clouser používá charakteristické hudební motivy, podle kterých ho lze bezpečně poznat (určité náznaky Saw final theme tam jsou), jeho skladby jsou působivé v celém filmu. /Chtěl jsem nechat čtyři hvězdičky, když vtom sem vrazil Kevin s bejzbolkou a zařval na mě: Devadesát!! Nevěděl jsem, že umím v jeden moment přikývnout, napsat 9/10 a ještě se podělat.../ 12,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

EdaS mi úplně mluví z duše, jenom bych dodal, že i Arnold, krmící se svojí dcerkou kolouška na začátku Commanda (v záběru jak vystřiženém z jehovistické ´Strážní věže´), byl uvěřitelnější, než zdejší Baconovy citové výlevy. Akce velmi slušná, Wan to s kamerou umí, ale to ostatní je hluboká dekadence. Tohle by snad nesežral ani Pepek Vyskoč. A ještě jednou Kevin Bacon - jak byl pro mě ve ´Woodsman´ hereckým bohem, zde mi ho bylo až líto. Byl to trapas, Kevine. Zlatej Charles Bronson..... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Schematická a neuveriteľne zjednodušená blbina, ktorá veľa logiky nepobrala, ale je sympatická a pre mňa dokonale neodolateľná svojou žánrovou čistotou (naposledy videnou u štvrtého Ramba), nekompromisnou brutalitou a niekoľkými výborne a originálne zrežírovanými akčnými scénami. V okamihu, keď si Kevin oholil zjazvenú hlavu, navliekol koženú bundu a nabil brokovnicu, som ho pred obrazovkou nahlas povzbudzoval. A on sa mi odmenil skvostným oldschoolovým masakrom. Bravo, chcem viac akčných filmov od Wana. Akurát lepší scenár by nebol na škodu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Zbraně, které Nick Hume (Kevin Bacon) kupuje, jsou puška Rossi Overland a Colty M1991A1 a Python. (chaosteory)
  • Film je založen na knize „Death Sentence“, což je přímé pokračování románu „Death Wish“ který byl též zfilmován jako Death Wish (1974), hlavní roli ztvárnil Charles Bronson. (TomikZlesa)
  • Soudní síň kde probíhá soudní slyšení není ve skutečnosti soud první instance, ale odvolací soud. Žádné soudy nebo předsoudní slyšení se v této místnosti nekonají. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama