Reklama

Reklama

Krokodýl zabiják

  • Itálie Killer Crocodile (více)

Obsahy(1)

Smrt čeká v džungli... Je velký a hladový. Neprostupná džungle je velmi vhodným nelegálním úložištěm radioaktivního odpadu. Ten má ale dopad na vše kolem - včetně jednoho krokodýla, z nějž se tak vyvine dokonalý gigantický zabiják. Jeho hlad je úměrný jeho velikosti, proto vyráží na krvavou pouť za čerstvým masem! (oficiální text distributora)

Recenze (41)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Videl som veľké množstvo filmov o vraždiacich zvieratách, ktoré agresívne útočia na ľudí. Takže mám už skúsenosti aj so zabijáckymi krokodýlmi. V prevažnej väčšine to boli americké, béčkové, nízkorozpočtové snímky. Môžem kľudne napísať, že to boli takmer všetko braky, ktoré to ledva vytiahli na jednu hviezdičku. Teraz som si však pozrel krokodýla zabijaka (Killer Crocodile), ktorý je súčasťou klasickej horrorovej talianskej školy z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Je to lacné béčko, ale poviem vám pravdu, že mi táto stará talianska pizzovina chutnala omnoho viacej ako novodobý digitálny americký popcorn. ** ()

T2 

všechny recenze uživatele

béčkovina a to riadna, rutinérske kopírovanie Čelustí obsahovo aj zvukovo, posledná polhodinka riadne utrpenie, bolo to fakt nekonečné mordovanie /20%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto je to, ten Joe?“ – „Ostrý chlapík.“ – „Môžeme si ho kúpiť?“ – „Zabil by ťa už len za tú myšlienku.“ Toto je jeden z tých filmov nášho detstva, ktorý nám uviazol v pamäti vďaka nezabudnuteľným scénam, čo samo osebe ešte neznamená, že je to kvalitný horor. Pamätám si, že som to videl ako žiak základnej školy na videu a nikdy som neodkázal zabudnúť na legendárnu scénu, v ktorej beštiálne charizmatický lovec vraždí krokodíla ľudožrúta a ten sa s ním ponára do desivej bažiny. Najbližšie som si Krokodíla zabijáka pozrel o 15 rokov neskôr, povedzme okolo tridsiatky a prekvapilo ma, že bol oveľa lepší, ako mnohé neskoršie krokodílie krváky (á la séria Jazero). Atmosféra sa dá krájať vďaka hudbe Riza „Kanibali“ Ortolaniho (občas vykráda Williamsove motívy z Čeľustí, tak ale čo), exotická výprava je pôsobivá (prostredie džungle, mútnych riek a močiarov tomuto druhu zvieraťa fakt sedí), krokodíl poctivo vyrezaný z dreva (alebo tak aspoň pôsobí), vraždiace scény riadne krvavé (gore robil renomovaný taliansky maskér Giannetto De Rossi - ZOMBI 2, THE BEYOND) a samozrejme geniálny Ennio Girolami. Je to rovnaké béčko, ako Aligátor, ale rovnako, ako on, i ono má aj po rokoch (pre fanúšika žánru) niečo zubaté do seba. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tehdy ve třinácti nebo čtrnácti letech to byl opravdu zážitek, na který jsem koukal zpoza pokrčených nohou přitisknutých k obličeji, sedíce v křesle pod dekou. Bylo to napínavé, mělo to exotické prostředí a hlavně obrovského, ale fakt obrovského krokodýla. V hlavě mi utkvěl především závěr, kdy hlavní hrdina stojí na hřbetě té příšery, bodá do ní kopím a pomalu se i s ní potápí a pak úplný konec, kdy loď propluje záběrem a kamera se zaměří na cosi v džungli... to mě vždycky mrazilo. Dnes bych to s posměškem odpískal, ale tehdy se mi to zdálo jako nejlepší monster film. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Šíleně špatně udělaná kravina, kterou strčí do kapsy i průměrný Aligátor. Přitom se to moc snaží tvářit jako Čelisti. 0% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Italové, krokodýl a konec 80.let - mluví za vše. Krví podlité dravčí oči, šupinatý hřbet, zuby jako dýky - leč vše z papundeklu... Miluji tyhle italské hrůzy, i když...jako komedie dokonalé! Snad ani Troma si takhle netropí z lidí blázny - uplavat krokodýlovi? Stát krokodýlovi na hřbetu a zatímco plave klidně jako kláda vrážet do něj kopí? Zachraňovat malou dívku tak, že se nechám sežrat místo ní? Ano, a ještě více! Neříkejte mi hochu, jsem Kevin, chápete? Divák chápe, lovec Joe ani po pátém zopakování ne... zato na prkenného plaza statečně křičí: Vystrč držku a já si z tvý mršiny udělám kabelku, půlečku! ( zřejmě zdrobnělina od pulce). A do toho všeho zní nefalšovaná italská hudba 80.let prokládaná rozjíždějící se lokomotivou z Čelistí. R. Ortolani je znamenitý skladatel a chvílemi se ozve i temnota z Kanibalů. Jedna z nejlepších scén je u mola, kdy na něm visí dívenka a krokodýl se ji snaží dostat. Protažení jednoho záchranáře skrze díru v prknech, drcení v čelistech, znetvořené mrtvoly, uhryznutá paže a spousta krve  - společnost Fulvia si stejně jako její zakladatel potrpí na šťavnaté scény. Naivní, přiblblí ekologové, hloupé dialogy a krásná příroda. Jo, stará dobrá Itálie. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

.Náš mazlíček,nechutně velký mazlíček se zjeví v celý svý nádheře ještě tušem,že před úvodníma titulkama. Napětí tedy padá,protože tady nečekáme. Kdy se už objeví,jak bude vypadat? Je to krokodýl,ale jeho maketa,pokud jste prvně neviděli někde ukázku na tenhle film. Krokodýl se jako spusta maket pohybuje a otevírá tlamu nějak křečovitě a není tak aktivní kromě jedení svých obětí jako normální krokodýli. Snad v tom,že né všichni jsou tak obrovští. Pár ekologů se vydává do džungle,najde nebezpečné sudy s radiodpadem,víme tedy,kde se tu bere ten zelenej požírající obr. Scéna na mola je taky zajimavá,jestli molo bylo stavěno chatrně ano nebo né to je jedno,protože malá holčička se drží,krokouš hltá na prázdno a ten kdo jí chce zachránit,leze dolů a chce jí vystrčit na horu,je jasné,že tenhle skončí v jeho tlamě. Zkuste mu do tlamy vrazit kus dřeva a narazíte na plachtu co má v puse a z té se začne valit krev. Samotné provedení krokodýla je jak jsem nahodil obrázky jak si můžete představit obrázek sami je docela solidní,ale nemůže se zbavit dojmu,že je nepřirozený a jeho oči vypadají úplně bez života. Hudba,no většina zvířecích hororů se hudebně snaží napodobit Čelisti,nevadí. Zatím to vypadá,že to jen kritizuju a dávám za pět hvězd jak to u mě,už většinou bývá zvykem,ale to si mi právě líbí. Krokodýl tu hltá jednoho po druhým,postavy se chovají někdy logicky a někdy nelogicky,scéna s molem,ale bylo by přece dobré,kdyby krokouš v týhle scéně zase někoho schramstnul. Přeju Vám dobrou chuť,tedy vlastně aby jste to byli schopni strávit tenhle brak a on krokouš zase Vás. Čaute. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Bídná 80.léta v italské horrorové kinematografii přinesla mnoho špatného, ať už zmutované krokodýly, přerostlé žraloky a nebo nenažrané kanibaly. Do těchto vod patří i zdejší krokodýl zabiják, který reprezentuje špinavé dno téhle stoky. Dějové snesitelné, jinak ale neskutečně debilní výplach, kterému nasazuje korunu na hlavu těžce nesnesitelná poslední třetina. Hořícího krokodýla s kůži z kevlaru, který miluje surfing, jsem teda vážně ještě neviděl... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil, Angelis který si udělal krokodýla prakticky sám ho udělal pěkně, jo každej může namítat že je divnej a špatnej, ale každej musí uznat že ho udělal šikovně. Jen bych možná čekal více atmosféry která se nekonala, a hlavní hrdina mi přijde jak neohrožený krokodýl Dundee. Ale co já se bavil, i když dvojka je taková více divočejší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu se po celou dobu vezla na stejné vlně a divák se mockrát nějakého momentu překvapení či lekavých scén nedočkal. Tvůrci totiž nechali svou obrovskou maketu krokodýla kroužit kolem své oběti, pak cvaknou čelisti a nebohý člověk zmizí pod hladinou. Nic moc zajímavého. Ještě horší byly pasáže, ve kterých zabiják nefiguroval. Tyto scény byly nejen plné nudného kecání, ale vůbec nic důležitého jste se v nich ani nedozvěděli. Pojďme však k těm příjemnějším věcem: celý film je totiž nabitý komickými prvky, které nenechají nikoho v klidu. Nevím jestli to byl úmysl režiséra, ale když už nedokázal diváky vyděsit, tak je stoprocentně dokonale pobavil: Spíše bych ho označil za ‘‘hororovou parodii na krokodýlí filmy‘‘. Smát se u něj určitě budete o tom žádná, ale bát se? Leda tak desetileté děcko! Když spočítám všechna pro a proti, vyjde mi z toho trochu horší průměr. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby a skutočnosť, že sa jedná o taliansku produkciu hodnotím Krokodíla zabijáka pozitívne. Megakrokodíl vyzerá na svoju dobu dosť dobre a Taliani sa s ním neboja vytasiť už od počiatočných sekúnd, čo je oproti mnohým iným béčkovým monster/animal hororom, ktoré so svojou príšerkou otravne vyčkávajú až do záverečného finále určite pokrok. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Krokouš zmutoval a žere každého, kdo vleze do jeho teritoria. Čekal jsem horší film. Model krokodýla není zas až tak špatný, tedy do té doby, než otevře tlamu. Rozhodně ale působí děsivěji než v dnešní době různé počítačově upravené obludy. Toto zjištění je k zamyšlení a já nabádám režiséry, aby se vydali jinou cestou, než tou, kterou se rozhodli jít. ()

matestlust odpad!

všechny recenze uživatele

To ať se na mě nikdo nezlobí,ale u tohohle kousku už nejde přihlédnout ani na rok výroby...Tohle byla prostě naprostá debilita s totálně gumáckými herci, kroklodýlem,který vypadal jako sádrová figura,ani gore zde nebylo povedené...Dialogy víc než záchodové...Marně jsem na tom hledal alespoň něco,co by stálo za jednu hvězdu.... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá italo vykrádačka známeho námetu. ´´Guilty pleasure´´ najhrubšieho zrna. Plochosť, bezduchosť, trápnosť. Ale to všetko kúzelne skombinované. Paráda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Krokodýl zabiják“ je klasicky dobré béčko, které je výborné v tom, jak si hraje se svými omezenými možnostmi. Ale vidět model krokodýla místo nějaké CGI bestie, to je prostě k nezaplacení. Dnes už se to moc nevidí. Navíc je tu velmi povedené gore, které se nevyhýbá skutečně hnusným amputacím. Film je béčko a v tomhle směru je to béčko docela dobré, které může milovníka žánru zaujmout. Pokud budete chtít něco víc, asi opravdu spíš sáhněte po „Čelistech“. Ale tam krokodýla nenajdete. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu strašná, ale strašná sračka!!! Otřesní herci, dementní dialogy, hroznej krokodýl. Tohle fakt nemusím, nuda od začátku do konce. Mám rád béčka, zábavná nebo vážná, ale tohle je fakt kokotina! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Je to taká letná cheesy pohodička. Tvorcovia občas vykúzlia serióznu atmošku, dajú vyniknúť tropickému prostrediu a pomerne dobre vyzerajúcemu krokodílovi, ale stále akoby zaradia spiatočku a urobia film viac cheesy. Chcelo by to viac gore, viac útokov krokodíla, Sacchetti kedysi písal bombastické horory, napríklad pre Fulciho, ale tu mal asi producentami zviazané ruky. Každopádne, zábava to je a finálne zúčtovanie s titulným monštrom je asi najlepšie a najzábavnejšie v histórii animal hororov! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

ozaj naivne.Porovnajte s Čelusťami a hneď viete čo je originál a čo imitácia.Čo je thriler a čo je film kategorie B. Ale to,že je to nejaká talianska variácia Čelustí to by až tak nevadilo,ani tie slabé herecké prístroje ,ale ten krokodýl je ozaj na smiech -tak na atrakciu na posledný dedinský jarmok. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Bejkovina zo vsetkych uhlov pohladu. Ako verim v existenciu hnoja vo svete realnom, tak verim aj v existenciu hnoja aj vo svete filmovom. Krasny dokaz : Krokodil zabijak. 11 % ()

Reklama

Reklama