Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto a známý operní pěvec Karl Kristian Schmidt se vrací domů. Městečko náhle ožívá a všichni jeho obyvatelé se chystají navštívit vystoupení svého slavného rodáka. Uprostřed davového šílenství a velkých očekávání se nachází plachý koktající Sebastian, číšník z místního hotelu, který je čerstvě zasnoubený s krasavicí Claudií. Navzdory své naivní povaze, se Sebastian rozhodne snoubenku opustit, aby mohl být se svou životní láskou Marií. Ke všem zmatkům se ale ve stejnou chvíli od své lesbické matky dozvídá, že jeho dávno mrtvý otec, je ve skutečnosti živ a zdráv. Je to Karl Kristian, slavný pěvec, kterého má obsluhovat v hotelu. Všichni zúčastnění v sobě dusí emoce, které naplno propuknou u velké slavnostní večeře. Rodinná oslava probíhá tentokrát v komickém duchu. Když se muž vrátí domů nic už nemůže být jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná severská "taškařice". Na Vinterberga možná moc obyčejná, ale holt nemůže z rukávu každý den sypat originální veledíla. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Vinterberg a jeho dogmatický pomník na ktorom je vytesané "Celebration" nevíta nového oslávenca. Ako je známe tento Severan už asi nenatočí niečo tak zdrcujúce a zároveň nezhovievavo aplikovateľné na kdejakú nemenovanú rodinku. Badať, že Thomas upúšťa od behaviorálnych direktov, skôr odľahčene konkretizuje doznanie pravdy a kde inde ak nie pri slávnostnom stole. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý kočkopes mezi vztahovým drama a ehm vztahovou komedií. Jen opravdu nečekejte žádnou řachandu. 70% ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Vinterberg splácal pár různých drobných nápadů, motivů a vztahových komplikací v jeden lehce zašmodrchaný příběh. Výsledek? Ničím překvapivý, zatraceně málo legrační a ke konci i nudný snímek sotva za tři hvězdy. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Je to vseobecne deklarovany navrat k Rodinne oslave, ale Thomas Vinterberg to pred projekci filmu na Febiofestu rekl presne - film Rodinna oslava znicila jeho zivot. I kdyz se v pripade Muze jedna o zajimavy film, zadny takovy jako byla Rodinna oslava Vinterberg uz nenatoci. Na to muzeme vzit jed. Musim zde vsak ocenit vyborny rezijni napad a zpracovani sceny u slavnostniho stolu, kdy pravda vychazi najevo. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Je mi volný, že to spaktoval chlápek, co natočil Rodinnou oslavu nebo Hon, já se k pozitivním zdejším reakcím rozhodně nepřidám. Komedie to tedy není ani náhodou, spíš nudná spatlanina bez zápachu a příchuti, ve které se ani nemůžu rozhodnout, kdo mi tam připadal jako větší idiot, jestli ten blonďatý Adonis s bezduchým výrazem, jeho psychicky narušená nová láska Marie, nebo tatíček slavný zpěvák. Všichni mi tam připadali divní (v tom špatném smyslu slova) a moc tomu nepomohlo ani to, že jsem po větší část filmu příliš nechápala ani pohnutky jejich jednání. Tohle mě zkrátka totálně minulo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze od autora Rodinne oslavy jsem cekal neco vice. I tak jsem se ale i pres nekolik hluchych mist dostatecne bavil od zacatku do konce. Thomas Bo Larsen byl genialni, stejne tak particka kucharu. Vykresleni postav a jejich zahrani Danum slo vzdy. Typicky dansky ulitly scenar a pekna hudba. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vinterburger je báječný režisér. Na hlavu postavená zápletka spočívající v sexu každého s každým je v roztomilém kontrastu s puritánstvím obyvatelstva předmětného městečka. Hlavní hrdina se rozhodne přefiknout bývalou spolužačku, načež je vyhoštěn z ubikace svou teď již bývalou fenomenální přítelkyní s blonďatou hřívou. A co dál? Za otcem do hotelu, který zrovna kopuluje s přefiknutou bývalou spolužačkou. No není to láska? 85% ()

Krustyburg odpad!

všechny recenze uživatele

Sebastian je takovej trochu retard, alkoholik, má dvě ženský, dále vychlastanýho otce, kterej se zabije, a matku lesbu. To je v kostce motiv celýho filmu. Takže pokud považujete za úžasné, že lesby jsou dneska už i ve filmech, a vaše nadšení vám vydrží celý film, tak je to něco pro vás; jinak ne. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Dánský dogmatik Vinterberg nám naservíroval další zajímavou oslavu a po předešlých projektech (Můj miláček ráže 6,65 a Za všechno může láska), které oscilovaly v pásmu průměrnosti, se nás snaží utvrdit ve víře ve své schopnosti coby režiséra a scénáristy. A snaha to není marná. Dokázal bych si představit ještě přirozenější scénář a přístup k naznačené erotice (kuřba pod peřinou je trapas, který si mohl odpustit), ale nápady jsou ve filmu dobré a celá ta obrácená oidipiáda je opravdu docela zábavná. 70% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Jeden trošku handikepovaný mladík, pár jemných vtípkov, ľahký šalátik dramatických vťahov, sympatické herecké výkony posypané troškou milých úletov a nejaké ingrediencie, ktoré nedokážete pomenovať = príjemný filmový pokrm (bojujem so silným pokušením dať *****) Zo začiatku som fakt nevedel, čo si od tohto počinu sľubovať. Film plynul a ja som čakal, čo sa vyliahne. Čakal som hromadu vtípkov. A hľa, ono to má v sebe drama. Striehol som, či film sklzne k trapnosti a... -Na konci filmu som odchádzal príjemne prekvapený a povzbudený čeliť zvyšku, náhle tak krásneho dňa. Na to, koľko uletených životných situacií bolo naaradžovaných okolo hlavného hrdinu, mi to nevadilo. Všetko pôsobilo ladne a prirodzene. Láska, rozpaky a i tímové nasadenie pri varení...:D To všetko sa dalo cítiť. Príjemná hudba, príjemné výkony a veselé vedlajšie postavy (šefkuchár, manažer hotela...) ... Skrátka, PRÍJEMNÝ FILMÍK. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Hm, Vinterbergova Rodinná oslava je sice jen jedna, to je možná pravda, ale povedený film to rozhodně je a stojí za shlédnutí. ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Komedie to tak úplně není, i když komických situací je tam dost - zvláště zábavní jsou kuchaři a hotelový šéf. Jinak je to náročné vztahové drama, kde to ani jeden z aktérů nemá snadné. ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek s typickým švédským humorem a naprosto geniálním kuchařem, po jehož každé větě jsem padl na kolena. A to jsem seděl v kině :) ()

Hank 

všechny recenze uživatele

Nepovedlo se to, asi byl film myšlen jako něco jako Rodinná Oslava, ale nevyšlo. Mám pocit, že romantické a líbivé věci seveřanům moc nejdou, ve výsledku je to mix love story, crazy komedie 'ovšem nikdo se nesměje) a letní pohody trochu troškovského výrazu, ovšem jako celek je to útrpná nuda a selhává to. Hudba super, závěrečná večeře je natočená vskutku brilantně, ale jinak to je to hodně neslané a nemastné. ()

Reklama

Reklama