Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zarmijar Chanum, dcera vůdce lupičů, se podle vůle svého otce má provdat za jednoho z členů jeho družiny. Dívka vychovaná mezi muži si vymohla právo provdat se pouze za toho, kdo ji porazí v souboji. Bojovala už téměř se všemi a zatím ji žádný neporazil. Zbývá už jenom krutý Šivar, který touží stát se po Šullajovi novým vůdcem bandy. Lupiči přivedou mladého zraněného zajatce, Šivar chce mladíka zabít. Dívce se mladého muže zželí a svolí k souboji se Šivarem výměnou za Bachijarův život. Proti životu mladíka, kterého vůbec nezná, dala na misku vah svou svobodu. Zbývá zvolit zbraň, kterou by mohla v nejdůležitějším zápase svého života zvítězit. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I Slovensko má svoji Xenu. Příběh z divokého Kavkazu i v minimalismu kašírovaných kulis a půlhodinové zkratce drží pohromadě a dává smysl. Pokud se smíříme s existencí často se vyskytující pohádkové postavy - životní lásky na první pohled, přičemž zejména láska vzniklá v bezvědomí musí být skutečně hluboká - všechno ostatní si u té nedělní bábovky a kakaa vychutnáme. Ač se tady řeší láska a svatební peripetie dvou generací, pohádku si užijí skoro víc kluci než holčičky, protože většinu času se tam šermuje. Skvělá věc je pak jedno, neteče z toho krev, ale poražený není poražený jen symbolicky, ale s bolestným výrazem se drží za v souboji utrženou ránu. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Žena nemusí ľúbiť. Žena musí svojho muža poslúchať, vážiť si ho a báť sa ho. Muž má právo na lásku."  Dievčina vychovaná v mačo prostredí azerbajdžanskej lúpežníckej bandy je zdatná v boji s chladnými zbraňami, dokonca sa jej podarilo si na svoju dobu nevídane presadiť právo zvoliť si, s istými obmedzeniami, za koho sa vydá. Svoje asi urobil aj fakt, že je dcérou náčelníka onoho kriminálneho kolektívu, no na jeho miesto a jej ruku si brúsi zuby nie práve najsympatickejší radový člen. "Čuš! Budeš si musieť zvyknúť, že keď hovorí muž, žena mlčí." Naša hrdinka sa zapozerá do sympatického zraneného mladého zajatca, ktorého počas zmietania sa v horúčkach opatruje ako Nšo-či Old Shatterhanda a pre ktorého záchranu je ochotná urobiť veľa. Orientálna akčná rozprávka, hodne šermovania a silných rečí fúzatých postáv v kožušinových čiapkach (dokonca aj šikmooký majster z východu sa tu mihne) a rozprávkovodojemným záverom. Tri údery na schladenie záhy do Borisa Slivku. "Na príkazy vodcu sa nepýta, príkazy vodcu sa plnia!" ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama