Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku roku 1945 se ve slovenských horách poblíž moravské hranice ukrývají v bunkru čtyři muži. Tři z nich jsou partyzáni, hledající spojení se svým oddílem směřujícím do Beskyd, čtvrtý je chlapec Fanuš z nedaleké horské chalupy, který se zachránil, když jeho rodiče zatklo gestapo pro přechovávání uprchlého ruského zajatce. Nicnedělání a marné hledání východiska výrazně přispívá k houstnutí atmosféry v bunkru. Když pak zoufalý Fanuš uteče a vrátí se do rodné chalupy, věci se dají do pohybu. Fanuš si zatopí a kouř z komína uvidí německá hlídka jdoucí okolo. Velitel partyzánské skupinky Karel, který právě jde pro chlapce, aby jej přivedl zpátky do bunkru, se s německou hlídkou dostane do přestřelky a podaří se mu i s Fanušem utéct zpátky do lesa. Ale Němci už vědí o partyzánech a to znamená, že se dá čekat zátah. (Historik)

(více)

Recenze (4)

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh tří mužů a jednoho chlapce odehrávající se v době partyzánských bojů na moravsko-slovenském pomezí jsem dokoukal jen tak ze zvědavosti. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Název by se hodil spíše pro nějakou komedii, ale to je věc méně podstatná. Hlavní problém je v tom, že tu nebyly naplněny naděje, které skýtal námět. Ten totiž nebyl vůbec špatný a kdyby jej dostal na stůl někdo, kdo umí napsat pořádný scénář a hlavně dialogy, tak to mohlo být mnohem lepší. Ale to se bohužel nestalo, a tak vzniklo toporné představení, které jsem odsledoval místy s velkým sebezapřením. Je to škoda, protože na svou dobu to bylo velmi zajímavé dílo. Chyběla tu jakákoliv ideologie, která byla pro tyto filmy typická. Už to je velmi pozoruhodné. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Film se začíná odvíjet poměrně nezáživně, ale s přibývajícími minutami napětí pomalu, ale jistě houstne. Vrcholí pak scénou obklíčení v horské chalupě, která je bohužel příliš brzo utnuta a tím do značné míry pokažena. Samotný závěr pak vyznívá spíše do ztracena. Nicméně vše, co by měl správný dobrodružný film z války mít, tu v uspokojivé míře je. ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Zalesacko-partyzanske drama je typickym produktem brnenske televizni tvorby. Jalove, radoby akcni a radoby hluboke, ale hlavne levne a amaterske, postradajici logiku a az na Marosa Kramara, jakekoliv herecke vykony. ()

Reklama

Reklama