Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický snímek o dívce jménem Uschi Obermaier, která se ve svých šestnácti letech rozhodla chtít od života více, nežli jen poslušné čekání na něco, co samo nikdy nepřijde. Příběh začíná roku 1968 v Mnichově. Uschi dává sbohem rodině, využívá svého nadprůměrného vzhledu, prosazuje se jako fotomodelka a postupně se dostává přes hippies až k lidem z hudební branže (je blízkou mimojiné Micku Jaggerovi), aby nakonec podnikla cestu kolem světa, vdala se za německého generála v samém srdci Indie a svoji pouť ukončila v Mexiku. (Richie666)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Hlad po dobrodružství a aktivním způsobu života, žádné jistoty, žádný stereotyp. Hudba, drogy, sex, vlasy a chlupy, možná i prachy. Známí a blízcí, kterým se nedá věřit, nerozhodnost o vlastním osudu do poslední chvíle. Srát na to. Stop zaprděncům se stálým příjmem, potácejících se od ničeho k ničemu opovrhujíc jakoukoli změnou, slepě si vážících toho, co mají. Život lze prožít různě a dá se z něj vytřískat cokoli chcete. Přesto nakonec přichází rozčarování nad otázkou: K čemu to vlastně všechno vede?! --- "Pokud se ptám, zda-li bych zpětně udělala něco jinak, die Antwort ist: nein."... ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavé téma (divoký život německé ikony 70. let Uschi Obermaier), ale bohužel průměrné zpracování typické pro německé filmy z posledních let. Všechny herecké výkony mi přišly jako pouhé karikatury, dialogy prázdné. Hlavní představitelka je sice nadpozemsky krásná, ale nervovala mě svým tónem hlasu a hysterickým výkonem (až po shlédnutí „making of“ na DVD jsem musela uznat, že byla fakt dobrá, protože skutečnou Uschi, která byla v dokumentu přítomna, ztvárnila do puntíku přesně). Pozitivně hodnotím hlavně soundtrack, který tomu celému dodal šťávu. ()

Reklama

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Pro mě bohužel zklamání. Čekal jsem, že z filmu bude více vyzařovat duch doby. Konec šedesátejch, Komuna, vše bylo velmi zjednodušeně a naivně podáno. Svobodný život, mejdany, odpor ku konzervativní společnosti, vše bylo vyobrazeno tak schématicky a slabě, že jsem tomu prostě nevěřil. Samotný Stouni byli zahraný tak bídně, že místy působili až směšně. Film chvilkama nudí, nemá spád. O samotné Uschi Obermaier nám toho moc nepoví, krom toho, že byla povrchní, docela pěkná a že s chlapama celkem zametala. Nedovíme se ale nic o tom CO na ni vlastně bylo. Chlapi které hlavní hrdinka na své cesté potká pak působí jako tupci, kteří sou z ní úplně paf, není nám ale jasné proč. Film sice má několik silnějších momentů, ke konci to začne do sebe trochu zapadat, je to ale bída. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

To byl krásný film! Pohlcující, strhující, úžasný, ze života... Natalia Avelon je stejně krásná jako Uschi a snad každý by chtěl alespoň na chvilku zažít třeba jen část z té šťastnější stránky jejího života - tu volnost, nespoutanost - pařit se Stounama, procestovat Pákistán, Indii, Mexiko... No a pořád mi vrtalo hlavou, odkud já úplně znám toho Jaggera, až pak mi došlo, že to je malý Norén... Ten se mi tam taky líbil, stejně jako Keith... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Uschi se to povedlo. Dokonce ještě dřív, než si uvědomila, jakej má ve svý kráse potenciál. Sláva, peníze, celebrity, osudový lásky a život po svym. Neni umění dělat si co chci, když na to mám, frajeřina je, když se všechno staví proti, s čímž se tu nesetkáme. Uschi se pro její krásný oči otvíraly dveře a ona jimi vstupovala. No a to je právě to - chyběl mi zápas nebo aspoň náznak hlubších myšlenek. Taky němčina tu byla zvlášť rušivá a co ten chudák Keith? I tak film za vidění rozhodně stojí, bohužel byl víc mým šálkem kávy, než jsem si usrkla. 3,5*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Titulní píseň Summer Wine nazpívali představitelka hlavní hrdinky - Natalia Avelon a Ville Valo. (Richie666)

Reklama

Reklama