Reklama

Reklama

Manuel Laureano Rodríguez Sánchez, známý pod jménem Manolete byl významným španělským matadorem. Jeho styl je odborníky považován jak za elegantní, tak za razantní. Svým provedením býčích zápasů ovlivnil všechny své budoucí následovníky. Životopisný snímek TOREADOR nás zavede do poloviny 40. let minulého století. Manolete se vydává navštívit matku. Zde si vybavuje útržky svého života, vzpomínky na velká vítězství i na chvíle s milovanou herečkou Lupe Sino. Dosáhl na nejvyšší možné mety a nyní je čas ukončit kariéru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já všeobecně nemám rád filmy, kde se prolíná současnost a minulost, v drtivé většině případů to narušuje vyprávění příběhu jako takovýho a to se přesně stalo tady. Příjemná byla barevnost filmu a některé záběry kamery, to zase jo. Naprostý šok bylo vidět Santiaga jinak než jako Bouřliváka vždyť já ho poznal asi až někdy kolem 15 minuty filmu a jestli za celej film řekně 4 slova, tak je to moc. Chce se mě říct, že Adrien zahrál svou postavu výtečně a reálně, jenže zahrát osudově zamilovanýho do Penelopičky, lehčí hereckou roli chlap už dostat nemůže a příjemnější taky ne. Postavte přede mě Penelopičku ve spodním prádle a já vám střihnu osudově zamilovanýho tak reálně, že Oldřích Nový vstane z hrobu a zatleská mě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Santiago Segura už není bouřlivák a docela jsem čuměl na tu jeho proměnu v solidního chlápka. Penélope Cruz je nádherná a nedivím se, že Adrien Brody jako toreador z ní šílel. Adrien Brody je asi ten nejnudnější toreador, kterýho jsem kdy viděl. Tvrdila to o něm i Penélope Cruz na začátku filmu, ale pak filmu stejně nijak závratně nepomohla. Hrozně nudná, nezajímavá sračka. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Španělská telenovela dovedně maskovaná za celovečerní koprodukční film. Pojmout a zprznit takto silný námět je vyslovené tvůrčí a umělecké rouhání... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJDE O TO, CO UDĚLÁŠ, KDYŽ MÁŠ DOBRÝ DEN, ALE CO UDĚLÁŠ V TEN ŠPATNÝ“...../// VELKOLEPÝ TORERO A TAK NUDNÝ MUŽ! – něco na tom bude. Čekám barevné obrázky, žhavou atmosféru, když je TORERO v aréně. Zatím je mi předkládán romanticko dramatický vztah k jeho ,,femme fatale“ Lupe a abych neusnul, občas zamává tou svojí plachtou (muletou). Flashbacky z posledních 18ti měsíců, společně zamilovaně pojídají jablko a on je jejím ,,slunečním paprskem“. Napadá mě, jestli to zase není nějakej (zoufalej) pokus o umění. Moje odvaha vydržet byla odměna.... Po 45 minutách KONEČNĚ dostávám to, pro co jsem přišel! Je 29.8. 1947 a MANOLETE jde do arény. Islero čeká. Torero OLÉ! Pohledy do očí, ,,muletazo“, ještě jedno a další....rohy býka sviští kolem nohou, ,,maroletinas“...... ZÁPASÍ JAKO ANDĚL a lidé tleskají ve stoje! OLÉ! Už ho zase zbožňují! OLÉ! JEDEN ŽIVOT JE AŽ AŽ..... teprve teď mají lupínky květů růží smysl! Těch 18 měsíců vemte rychloposuvem! Tady je totiž úžasná úplně jiná holka – PLAZA DE TOROS! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám doma za barákem bejka. 2.) Hledám film, u něhož mi k dokonalýmu zážitku stačí jen půlka. 3.) Zatím co o býčích žlázách vím všechno, v býčích zápasech tápu. 4.) Ujíždím na dokumentárních záběrech. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** P.S.: Hodnocení 3a½! je silně ovlivněno druhou polovinou filmu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujimavy pribeh, len skoda, ze bol chvilkami tak rozvlacne natoceny a este väcsia skoda, ze sa tam casovo dost casto skakalo o par mesiacov dopredu a dozadu. Podla mna kludne mohol nechat reziser plynuly dej od chvile, ako sa Adrien Brody zoznamil s Penelope Cruz. Ale inac ma to bavilo, hudba bola priemerna, takze u mna tak na jedno pozretie. Este ze to trvalo 85 minut. ________ Adrien Brody - (Manuel Rodríguez Sánchez "Manolete") +++ Penélope Cruz - (Lupe Sino) +++ Nacho Aldeguer - (Luis Miguel Dominguín) +++ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako romanca veľmi dobrá podívaná, škoda toho pátosu na konci. To, že má ísť o skutočný príbeh, nemá na film nijaký dopad. Ide v podstate o tradičnú ľúbostnú story zasadenú do latinského sveta a bolo veľkým šťastím zaangažovanie Penelope Cruz, na ktorú sa pozerá v každom ohľade veľmi dobre. Film sa mi celkom páčil, hoci som zarytým odporcom býčich zápasov. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody a Penélope Cruz v milostném příběhu z prostředí býčích zápasů. Hudba ( sound ) Antonio Bloch. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jeste ze se stopazi byli soudni... Asi snaha o artovy film, ale zastavilo se to tak nekde na pulce... Takze nuda, nuda, nuda... a co ty ponozky, Adriene? :D ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle španělský národní sport mám ráda právě kvůli toreadorům, kteří dokáží s grácií a lehkostí tančit okolo rozzuřeného býka a bavit tak natěšené publikum, které řve nadšením. Někde jsem četla, že býci jsou pro koridu speciálně chování, ale nevím, co je na tom pravdy. Adrien Brody byl pro roli Manuela správnou volbou, ale mě stále než Španěla připomínal židovského mladíka, nadaného pianistu, který přežil hrůzy války v polském ghetu. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc je Manolete věrný pravému osudu tohohle proslulého toreadora. Také netuším, jak zapůsobil na lidi, pro něž býčí zápasy doopravdy byly a jsou životem (nemluvě o volbě režiséra obsadit do hlavní role američana Brodyho). Mě ale tenhle snímek dojal. Krásnými obrazy, smutným osudem, vynikající volbou přestavitelů hlavních rolí. Určitě stojí za zhlédnutí, ať už vám tahle Smrt odpoledne blízká je, anebo ne. P.S:Nevím, proč Manolete prošel bez většího povšimnutí rovnou na DVD a na obrazovku HBO (alespoň u nás), Brody by si za svůj výkon zasloužil minimálně pozornost. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Hodně mi na filmu vadilo to přeskakování ze současnosti do minulosti, úplně to narušilo strukturu příběhu a to byla jedna z největších chyb na tomhle filmu. Navíc Adrien Brody je výtečný herec a v tomhle filmu neukázal ani špetku svého talentu, role toreadora mu vůbec neseděla. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nudný a únavný životopis o Manolete, ktorý sa vo veľkej miere spolieha na problémový vzťah so svojou milou. 5/10 ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TOLIK SE BOJÍŠ SMRTI, ŽE SES DO NÍ ZAMILOVAL" Slovutný španělský toreador a jeho poslední den, poslední zápas. Vše je osudem připraveno, takže račte vstoupit do arény.....čeká vás osudová láska, sláva, touha i žár, pochybnosti, nejistota, strach a......a nakonec i dechberoucí souboj toreadora s býkem. Ty pohledy, to napětí a ta osudovost. Bravooo já si to užil a nejen, že Penelopita :-) ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně milostný příběh, který je komplikovaný, ale zároveň plný vášně a něhy. Na druhé strabě corrida a vše co k ní patří. Manolete byl ve své době bůh mezi matadori a po tom, co jsem mohla vidět se ani nedivím. K samotným byčím zápasům mám po přečtení Hemingwayové knihy -Smrt odpoledne- méně negativní vztah. Byčí zápasy jsou každopádně pro každého, kdo je navštívil, silným zážitkem plný zvtratů a napětí. Prolínání minulosti do přítonosti mi občas vadilo, ale v některým filmech to bývá mnohem zmatečnější. Výkony obou herců jsou výborné a nevěřila bych, že zrovna mezi něma to bude tak jiskřit. Atmoférou mi to připomnělo jiný film s Penelope a to Hlavu v oblacích. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Ak bol Manolete skutočne takou osobnosťou akou bolo len naznačené týmto filmom, určite by si zaslúžil kvalitnejšie spracovanie svojho životného príbehu. Hoci sa mohlo zdať, že dostal toho najlepšieho predstaviteľ, mňa však Adrien Brody ako toreador nepresvedčil. Nebola to jeho vina, alebo žeby hral zle, ale celkovo to zobrazenie zápasu v aréne pôsobilo veľmi umelo. Prekážalo mi tiež striedanie minulosti a budúcnosti, z ktorého som sa miestami nevedela vyznať a ťažko bolo postrehnúť kedy došlo k spojeniu. Takže pozrieť sa to dalo, bola tam aj emócia, nemôžem neoceniť krásne kostými a hudbu, ale tie rezervy a vedomie, že by to šlo natočiť aj lepšie mi nedovolí hodnotiť lepšie ako priemerom. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film by si zasloužil o hvězdičku víc, ale kazily ho anglické titulky a v jednom případě i nápis na zrcadle.Třebaže byl producent anglický, jsou i používané anglismy v běžné řeči rušivé,mám pocit, že český distributor nechal překládat dialogy z angličtiny. Španělé jsou příliš hrdý národ na to, aby hyzdili svou řeč angličtinou - Nu, ale k filmu samotnému. Penelope Cruzovou mám rád jako herečku i jako půvabnou ženu, Adrien Brody je typický Angličan, který se pro "šeredného" toreadora hodil, docela byl důvěryhodný ve své nesmělosti k ženám i málomluvnosti, v kontrastu s průbojně mladou vycházející torerskou hvězdou. O býčích zápasech jsme se zas až tak moc nedověděli, dlouho se film zmítal v poloze dvou rovin při rozháranosti citů mezi Manoletem a Lupe a jako by stál na jednom místě. Vše však zachránil dramatický závěr. ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Režisér Meyjes by měl za tento film obdržet nějakou zvláštní cenu. Je opravdu umění takhle doprasit film s tak atraktivním námětem a s tak kvalitními herci. Jedna hvězda za dobové záběry a druhá za chudáky herce. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

I přes skvělé obsazení a docela slušné ukázky mě tento film nijak zvlášt nechytil.. celkově mi to přišlo takové zbytečné a o ničem, takže mé hodnocení jsou jen slabé 3* a to jen za P. CRUZ ()

Reklama

Reklama