Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Adriena Brodyho a Marka Ruffala ako bratov je castingové faux pas. Nehovoriac o tom, že ani jeden z nich nie je ideálny pre komediálny žáner. Rachel Weisz toho dosť zachraňuje a dáva filmu svieži tón. Snímka sa pohybuje v prostredí charizmatickej zlodejskej fresky Entrapment, a je oblečená do imidžu "klobúkovej" bláznivosti The Avengers. Nie je chytrácka o krok pred divákom, ako by chcela, ale ani neurazí, pretože sa neberie úplne vážne. Ďalšia prešumiteľná oddychovka, do ktorej by som ako producent určite neinvestoval. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno divné a to spíše v tom negativním slova smyslu. Na rozdíl od předešlého Johnsonova snímku v podobě labužnické Cihly s pěkným hudebním doprovodem, Bébéčka mě už tolik nezaujaly. Herci dobrý, ale… Jak děj plyne, stává se z toho pěkně nudná kaše. Tak trochu mi to spíš připomíná stylovou parodii na film, postavy se tam pohybují jen jako figurky na šachovém poli a něco výrazného tomu všemu humbuku zkrátka chybí. Snad to vyjde do třetice… (6/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ze všech atributů kvalitní podívané Bratrům Bloomovým neschází akorát rozmanitost – neustále se mění prostředí, motivace postav (bizarních, naprosto nevýrazných), žánr a s ním i styl filmu. Což dohromady dává nesourodý kompilát nápadů originálních leda tím, že jsou nahňácány do jednoho nefunkčního filmu. Ono místy vtipné využívání divácké znalosti „filmů o podrazu“ sice nakonec podráží, ale ne diváka, ale nohy sobě samému. Předchozí Zmizení s nižším rozpočtem i ambicemi vyšlo Johnsonovi výrazně lépe. 50% Zajímavé komentáře: Renton, DaViD´82, Botič ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chvíli po filmu Pád jsem měl možnost dokoukat další z takových těch šíleně zvláštních filmů, na které se hezky kouká, protože z nich číší originalita. Škoda jenom, že si to tenhle film neudrží, protože jak je ze začátku pěkný, a milý, časem se to přehoupsne přes ohromnou nudu, která bohužel zasáhne i Prahu, kde se film točil. Nicméně Praha je tu hezká, tvůrci nic nezkazili, žádné ruské nápisy, nic degradujícího, což je od Američaný dost překvapující. Přesto ale film ve druhé půli ztrácí potřebnou sílu, se kterou se na začátku tak pěkně rozjel. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rian Johnson .. Vláčné. Vlažné. Praha hraje Prahu, herci hrají své komické figurky (zachmuřený Adrien Brody mne až iritoval, Mark Ruffalo můj oblíbenec není - tak alespoň ta ženská část se povedla: věčně mlčící pyrotechnička Rinko Kikuchi si roli jaksepatří užívá a Rachel Weisz v jiné herecké poloze také není k zahození) a režisér hraje své krimi divadélko plné absurdního humoru. Když to jede (zejména úvod) celkem podivínsky to baví, ale jak se začnou vést delší dialogy, nuda se protláčí. A ve druhé polovině je to s každou minutou horší a slabší. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca zalezitost, ktora potesi skvelym humorom, nadhernou hudbou, kostymami a stylovostou ako z inej planety a hlavne a predovsetkym, brilantnymi hereckymi vykonmi. Rachel ako inteligentna, bohata a neskusena zberatelka konickov a nicitelka zltych Lamborghiny, Adrien ako mladsi, zasadovejsi a zodpovednejsi brat Bloom, Mark v roli prefikaneho, ziskuchtiveho podvodnicka, mozgu vsetkych podvodov podarenych bracekov, ale najma UZASNA, slovami neopisatelna, vsestranne nadana a velmi ticha asistentka Bang Bang s najlepsou hlaskou filmu " Fuck me!" :D Naozaj vrelo odporucam, film neuveritelne prekvapil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se Rachel s Adrienem chtěli podívat na krásy Prahy, ale upisovat se kvůli tomu do filmu, ve kterém je i divák s vypnutým mozkem o deset kroků před postavami, tak to snad nemají zapotřebí. Výsledku nepřidá ani marná snaha o kopírování poetiky Wese Andresona. Hrubě se tu totiž nedostává právě té poetiky a atmosféry (prokouknou sotva v pár scénách a právě ty dávají tušit, že být takový celý snímek, tak to přebilo i ten nešťastný scénář), a je to prostě jen divné a blbé. Opravdu divné a hodně blbé. O vražedné stopáži, kdy se v poslední půlhodině neděje (a ostatně ani nestane) lautr nic, raději ani nemluvě. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zcela minulo. Absolutně nechápu co tím chtěl básník říct. Nuda nuda v celym filmu se nic neděje, nulové souznění s postavami a vždycky když je načnut nějaký dobrý nápad, tak je nedotažený. Ještě k tomu hraje otravná hudba, hrdinové nosej debilní buřinky a celý film se to snaží vypadat jak ze starší doby, ale přitom jasně dává najevo, že se odehrává v přítomnosti (graffiti, policajti atd.) Je to jakási melancholická onanie, která se určitě bude někomu líbit a to je dobře, protože to aspoň nebude úplně zbytečné. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

3,5* nahoru - zaslouží si to červenou, i když ta role Japonky byla tak příšerně rádobycool a chování obou bratrů povětšinou dost nesmyslné/neúměrné jejich postavě. Ale jinak docela mile neotřelá věc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo. Adrien Brody je herec, po kterém se už slehla zem a Mark Ruffalo si vydělává jen díky Hulkovi v Avengers. Zdejší duo mi tedy nepříjde příliš vtipné a je to spíš krimi příběh o dvou bratrech podvodnících.Nic moc zajímavého se ve filmu nestane, není to inteligentní ani moc zábavné natož vtipné. Jediné, co stálo za zmínku byla podivná samotářská Rachel Weisz, která byla skvělá. 45% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Křiklavě bizarní předchůdce "Počátku" neusiluje o vytvoření dramaturgicky precizní matrjošky, naopak upřednostňuje okouzlení magií vyprávění a adoraci roztěkaně karikovaných figurek roztomile ego/excentrických outsiderů jejichž největším obhájcem nadále zůstává Wes Anderson. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela pohodova odpocinkova komedie o particce podvodnicku. Cely je to natoceny stylove a s lehkosti a dej slusne odsejpa. Herci se k sobe popravde sice moc nehodi a Brody se tvari jak nejaka ublizena obet, ale jsou to vicemene sympataci. Poradne se to rozjede ale az v momente, kdy se k particce prida prastena Weisz, ktera je na celym filmu to nejzabavnejsi. Skoda, ze tohle pohodovy tempo nevydrzi filmu az do konce. Mit 75 minut, tak nemam vyhrady, ale ta zaverecna pulhodinka uz je tu lehce navic, tahne se a nebavi. Ale celkove to ty slabsi 4* da. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stal se tím, kým nebyl, aby se mohl stát tím, kým chtěl být." Podfuky mám rád a to zejména ty pohodové. Proto jsem byl z bratrů Bloomových z počátku celkem nadšený, ale přibližně v polovině děje mne zavalila hromada zvratů tak nemotorně, že mi začalo být zcela jedno, kdo lže moc, kdo jen trošku i kdo bude nakonec tím nejpodfouknutějším. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s pohodovou atmosférou, skvělými a sympatickými herci a Prahou, která konečně jednou hraje samu sebe v dobrém filmu. Bratři Bloomovi nejsou překombinovaní, složití ani nesrozumitelní zdaleka tak, jak by se mohlo zdát a příběh je tu docela jednoduchý, ale to jen v tom dobrém slova smyslu. Jak je přiznáno hned v úvodu, podobných příběhů jsme viděli už hodně, Bratři Bloomovi přesto mají co nabídnout. Bizarní charaktery a zvláštní kostýmy navíc zaručují, že vyčnívají z řady. Ne ale křečovitě a nuceně, ale přirozeně. Není to ideální a vlastně chybí nějaké větší lákadlo, ale mezi jednookými jsou jistě králem. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání. Film nejenže není svižnou komedií alá Dannyho Parťáci, on i k té komedii má dost daleko. Zbývá jen překombinovaná kriminálka, ve které veškeré humorné prvky působí absolutně nepatřičně a jako pěst na oko, zároveň je ale tak překombinovaná, že i ty vážné momenty jsou tu jakoby navíc. K tomu absolutní nejasnost ohledně stylizace (jako by autoři chtěli točit retro ale neměli na to peníze).. V podstatě jediné, co opravdu stojí za řeč, je Mark Ruffalo, který je ale trestuhodně upozaděn... Vlastně se divím, že tomu dávám ty tři a asi to časem opadne na dvě... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První polovina je fajn, ubíhá bezva tempem a je zabavná a člověku se ty všechny podvody a styl točení zdá být úžasně originální, jenže druhá polovina je pořád totéž, nic se nemění, ne a ne to skončit, pořád to záhadně oživuje a začíná to být značně nudný, roztahaný a nakonec mi přišlo, že to má snad 2 a půl hodiny. Nicméně obsazení rozhodně potěší a Rachel Weisz tu jako bonus hodí větičku v češtině. 3+ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Snaha o komédiu plnú nečakaných zvrat(k)ov a divokého tempa, ktorá len vyústila do nesúrodého príbehu. Film je od samého začiatku nudný a nevie zaujať, nevie si nájsť tú správnu cestu. Vždy niekam odbieha a spôsob akým su prezentovaný hlavný hrdinovia je dinvný (v tom zlom slova zmysle) a tak som si počas celého filmu nevytvoril ani k jednej z postáv žiadne puto. Spôsob akým sa odohráva dej je mätúci, chýbajú súvislosti, ktoré by zaujali a vtiahli do deja. V snahe o svižné tempo sa stráca niť príbehu a neostáva miesto pre rozvoj hlavných postáv. Všetko sa odohráva veľmi rýchlo, ale chaoticky a nezaujímavo. Celý čas som netušil, čo si mám o zmenách v rámci žánru myslieť. Raz sa to tvárilo ako komédia, inokedy absurdne, niekedy násilne a na záver hlavne veľmi dojímavo s cieľom zaútočiť na city. Avšak jedná krátka sekvencia film nerobí. Vďaka Bohu za Rachel Weisz, ktorá svojím šarmom sem tam pobaví, avšak v celkovom nádychu filmu nemá moc príležitostí. Záverečná časť je to, čo by sa dalo nazvať svetlom v tunely, ale film predsa nepozerám kvôli poslednej polhodine. Sklamanie. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si usmyslel, že když uspěli Obvyklí podezřelí nebo Dokonalý trik díky svým dokonale napsaným scénářům, tak uspěje i s touto zápletkou. Jenže se spetl. Bratři Bloomovi mají stejné téma, jenže špatně technicky i dramaturgicky zpracované. Ze začátku se bez problémů do příběhu dostanu a i na některých pár sekundách se pobavím, jenže od poloviny filmu je to téměř předvídatelný a tempo je čím dál pomalejší. Což by právě takhle nemělo být. Kdyby měl film minutáž jen kolem 90ti minut, tak by se to možná dalo zkousnout. Takhle to ztrácí svoje kouzlo překvapení. Film Prestige trvá více než dvě hodiny a přesto se divák ani na vteřinu nenudí a navíc neví, co se bude dít. A mimika Rinko Kikuchi byla místy teda hodně nepovedená. Nejedná se náhodou spíš o parodii než o dobrodruzný film se zápletkou? ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Trik spočívá v tom necítit se podvedený, ale v tom naučit se sám podvádět. Tak by mohlo znít motto tohoto filmu. A já se podvedený opravdu cítím. Proč? Protože, když zkušený kouzelník prozradí svůj trik přestává být atraktivním a ztrácí své kouzlo. A jak už víme od dob Dokonalého triku - divák si přeje být klamán. Bratři Bloomovi nejsou trumfem, žádným esem či žolíkem, nýbrž sázkou na podivnou kartu, která nemá vyšší cíle, než vyplnit karetní ( filmový ) balíček podzimní nadílky. Režisér se snaží namíchat příjemnou retro atmosféru za použití černých plášťů, buřinek či retro vozidel všeho druhu. Až to chvilkami připomíná hru kloboučku hop nebo skořápky. Ostatně Bloomovi se tváří jako hravý film a určitě jím i jsou, alespoň co se první hodiny týče. Jak praví Bloom: „Dokonalý podvod je ten, když všichni aktéři dostanou to, po čem toužili“. Tady se jen vlk nažral a koza zůstala celá. I přes své zápory, a že jich opravdu je, jsou Bratři Bloomovi místy velmi milým filmem, který se hodí do podzimního nečasu. Ačkoliv divák odchází z kina s pocitem, že je velkou škodou, když část Pražského hradu vyhodilo do vzduchu tak nemotorné kvarteno a ne třeba Jason Bourne. ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama