Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

(fun)tomas 

všechny recenze uživatele

Až príliš prekombinovaný film s veľmi pomalým tempom, ktorému by viac svedčil jednoduchší priebeh. Prišlo mi to trochu sebaparodické v štýle seriálu Pushing Daisies, čo určite nebolo na škodu a práve tento prvok pridal v mojom hodnotení jednu hviezdičku. Absolútne mi však do role utrápeného a životom znechuteného podvodníka nesadol Adrien Brody. A hoci boli Rachel Weisz a Robbie Coltrane famózni, nedokázali vytiahnuť celý film do nadpriemeru.. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně podivný film. Zpočátku měl u mě totiž velmi dobře našlápnuto, takže jsem to cítil i na 75%. Postupně se ale film přetvořil v takový nesmysl, že jsem to vůbec nečekal. Jak již zde někdo píše, od asi 1 hodiny už jsem děj prakticky nesledoval, vůbec totiž nevím, co měl znamenat. I když jsem původně celkově chtěl dát 3*, nakonec s odstupem dávám jen 45% a 2*. 31.8.12. ()

haluza 

všechny recenze uživatele

Proste se mi to libilo.Prislo mi to vtipny,divny,necekany,zvlastni,prijemne zmateny...Asi nejlip pasuje nepopsatelny. A Bang Bang je skvela. Jinak vsechny postavy jsou jak z jiny planety. Proste zvlastni film.... ()

elgato 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek slibující zajímavou podívanou plnou podvodnického umění, který po chvili zeslábne tak, že vás zachrání snad jen závěrečné titulky a ty se bohužel objeví až po téměř 2 hodinách. Část filmu se odehrává v Praze tak se můžeme projít po Starém Městě, svést se ve vozidle které nám "Pomáhá a chrání" a dokonce uslyšíme češtinu. Moc víc ve mě film nezanechal. ()

lumi1 

všechny recenze uživatele

Herci...úplne super, ale čakala som od filmu niečo viac... občas sa tam objavili úplne stupídne scény. Ale zas hudba tam bola na jednotku :) ()

Nihat 

všechny recenze uživatele

Vo filme som videl to, čím chcel film byť - filmom o podfuku, ktorí prinenie aj hlbšiu filozofickú myšlienku. Až na to, že výsledok bol zjavný od začiatku, tak cesta, ktorú postavy prejdú jasná nebola a mohla byť zaujímavá. Avšak zaujímavá nebola - až príliš prekombinovaná a preplácaný pointa podfukov a snaha urobiť z filmu niečo viac žial tento film desne pochovala. ()

r6AndrEw 

všechny recenze uživatele

Vcelku nuda a ani Praha to nezachrání, ikdyž je to sranda - policajti se prohání v autech po Karlově mostě, úplně debilní policejní prezident. Jen ti vojáci, proč mají ukrajinské, nebo ruské uniformy? Přitom máme takové krásné maskáče tady v Čechách! ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Bratři Bloomovi, The Brothers Bloom podle zadání scénáristy a režiséra Riana Johnsona páchají podvody tak rozvláčně a dlouho, až je konec filmu. Jelikož se tím oba hlavní hrdinové živí, jde o film o práci a o zločinu. Za ocitování stojí „Žádný život bez scénáře neexistuje, jsou jen špatně napsané scénáře,“ ale právě v tomto případě bych zaměnil „život“ za „film“ a skvěle to sedne. Zbytek nestojí za řeč. https://www.macguffin.cz/2020/01/bratri-bloomovi.html ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Zvláštní a svérázný film o bratrské sounáležitosti, společenství a spojenectví. Starší projektuje životní scénáře, v tomto případě švindly a podvody, a mladší je realizuje oddaně a přesně. po 25 letech podnikají společný posledná podnik, jehož cílem a smyslem je osvobodit mladšího z bratří pro samostatný život, přičemž obětí je život staršího Stephena. Ten musí zemřít, aby mladší mohl žít svobodně a s láskou,. Mně se Ruffalo a Brody a Weisz moc líbili a hodili pro své role. ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama