Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Spojení Brodyho,Weisz a Ruffala se myslím povedlo. Není to nic nadprůměrného, ale pobavilo to jak mělo. Zábavné momenty občas střídají nudné vleklé chvilky, ale i to se dalo unést. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva bratři sázející už od dětství na menší či větší podvody, retro pojetí, netypická kombinace žánrů s divnými postavami, zajímavý režisér a skvostné herecké obsazení. Přesto to úplně nevyšlo. Jeden z bratrů hodlá řemeslo pověsit na hřebík, druhý mu vnutí ještě poslední, doposud největší akci. Mají oklamat tuze bohatou a naivní dědičku panství. Do toho vklouzne láska i naše stověžatá matička. Roztomile hravá atmosféra se objeví jen pomálu, vadily mi i změny tempa. A určitě bych něco prostříhal. Scénář je ve výsledku divný, do zajímavého konce toho moc nedotáhne. Kdo potěšil, tak zcela jistě Rachel Weisz. Z šedé myšky vtipná a atraktivní žonglérka. Celkově ale takové nijaké a nesourodé. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody, Mark Ruffalo a Rachel Weisz rozehrávají v tomto filmu hodně zajímavou partii, ale bohužel partii docela nudnou a velice rozvleklou, která mě nedokázala příliš nadchnout. Tenhle film zkrátka asi nebyl můj šálek čaje, ale na druhou stranu jsem se obával, že by to mohlo být ještě horší, naž jaký byl skutečný výsledek, takže po téhle stránce jsem docela rád, že se na to dalo docela dobře podívat, aniž bych se ztrácel v ději. Rachel Weisz je bezesporu jedna z nejhezčích hereček v Hollywoodu a pokaždé se na ní skvěle kouká, ať se objeví v jakékoliv roli, a i díky ní byl tenhle film o něco stravitelnější. Za zmínku zajisté stojí také Robbie Coltrane, kterého jsem dosud skoro nikde jinde než v Harrym Potterovi neviděl, ale poznal jsem okamžitě, že je to on, a svou roli, ve které nedostal příliš mnoho prostoru, zvládl více než dobře. No, a nakonec poslední pozitivní fakt, a to sice, že hodně velkou roli zde hraje Praha, bylo příjemné zjistit, že film se opravdu natáčel v Praze a český divák si tak mohl film užít o to více. Takže kdybych měl hodnotit pouze děj filmu, tak by to stačilo asi jen na podprůměrné hodnocení, ale protože je tu Rachel Weisz, Robbie Coltrane a Praha, tak to vystačí na tu bonusovou třetí hvězdičku, a tím pádem film ode mne získává tři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná nuda. Námět sliboval trošku odlehčenou komedii okořeněnou jemným humorem, výsledek je ovšem nudnější. Párkrát jsem se sice pousmál, to je ale tak všechno. Většinu času se tu jenom nezáživně povídá a tempo je až příliš pomalé na to, aby mě to zajímalo. Navíc je to docela dlouhé a kdyby se vyškrtla ta závěrečná až příliš vážná dvacetiminutovka, mohlo to vypadat líp. Takhle mi k chválení zůstane jen výborné herecké obsazení a fakt, že toho procestovali fakt hodně, včetně Prahy. Zde byla taky snad jediná pasáž filmu, která mě vyloženě bavila. 50% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Brutální všechno! Nejlepší vzpomínky budu mít na scénu, ve které Rachel Weisz ukáže svým kumpánům knihu, kterou poctivě uloupila. Její radost z úlovku je brilantní, něco takového jsem nečekal a na poli hereckého projevu dlouho neviděl. Tohle, že je ta ženská, která mě rozbrečela ve Fontáně? Dávno tomu, ale je to tak! Bráchové Bloomové neudělají díru do světa, jsou jako filmy Wese Andersona. Malý, ale pocitově strašně upřímný. A snad až na Marka Ruffala, jehož role je těžce vadící (sakra, to je slovo!) je film naprostá pohoda. P.S. Doporučuji scénu s líbáním. Něco tak nemotornýho jsem dlouho neviděl. Moc roztomilý :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takové překombinované všechno možné o něčem, co dohromady není ničím. Kdyby podle tohohle filmu jel náš řidič, v životě nemáme šanci trefit zpátky do Čech. Zajímalo by mě, co pěkného si Praha koupila za kapříky, díky kterým se mohla po Karlově mostě prohánět auta a v areálu Hradu točit honička. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příjemně stylizovaná, ale nakonec neukočírovaná komedie, která se režisérovi rozpadla mezi prsty. Skvělému hereckému obsazení jasně vévodí úžasně ztřeštěná milionářka Rachel Weisz, naopak Ruffalo a Brody jsou hodně nevýrazní a nezábavní. Čtveřice hlavních hrdinů je vláčena po celém světě, všichni intrikují, až je z toho nakonec taková smotanina, že jsem se jednak ztrácel v ději a jednak mě to přestávalo bavit. Našince potěší část filmu odehrávající se v Praze, která navíc díky skvělé lichotivé kameře působí jako učiněný ráj na zemi. Čili za tu krásnou Prahu, za božskou Rachel a za scénu, kdy se Brody nechá na kole srazit žlutým sporťákem dávám tři hvězdičky...... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že se mi ten film nebude moc líbit, a že ho nebudu chápat. Dívala jsem se na to vlastně jen protože to šlo v televizi, a protože tam hraje Mark Ruffalo. A docela mě to překvapilo. Až na posledních dvacet minut, kdy jsem se ztratila v tom co je podvod a co realita (prostě jsem předpokládala, že je všechno podfuk :D), jsem se chytala a docela jsem tomu i rozumněla, což jsem se docela divila :D Ale co jsem teda vůbec nepobrala byl ten konec, jako u většiny takovýhle filmů. Ale jinak se to dalo docela vidět. Navíc mě moc pobavilo, že vydávali Pražský hrad za Národní muzeum. 3* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film s Rachel Weisz, který se mi líbil. Tahle komedie mi jednak přišla vtipná, ale hlavně nápaditá a celkem originální, Mark Ruffalo jako autor povídek, ehmtedy podvodů, je fakt jedinečný ve své roli a Adrien Brody zamilovaně trpitelské role vyloženě sedí. Potěší i Rinko Kikuchi, která i když ve filmu skoro nemluví, tak to má docela důležitou roli a je značně zajímavý charakter, ostatně jako všichni v tomto filmu, zejména ten kus děje v Praze byl dobře vypečený. Příběh se přehoupne z rošťáckého řádění do trochu vážnější polohy zcela nenásilně až v půli a pořád jsou zde vtipné vložky, konec mě dostal, tohle si rád pustím znova. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, silný v několika málo okamžicích, slabší v rozvláčném tempu a překombinovaosti podvodů. Byly okamžiky, kdy jsem smíchy nestíhala a chtěla jsem dát 4, byly však i okamžiky, kdy jsem si říkala, tak to ne. Adrien vypadal, že se každou chvíli rozbrečí a po dvou hodinách to na mě už vůbec emočně nepůsobilo, bráška v podání Marka Ruffala zaujal jen svým božím hlasem, ale jinak byl naprosto nevýrazný, Robbie Coltrane a Maximilian Schnell = rychlovýstupy, které maximálně potěšily. Ve výsledku jsou však Bratři Bloomovi filmem, kde vyhrává ženský herecký potenciál - protože Rachel a Rinko zvládly perfektně vypíchnout dvě nejzábavnější postavy, které děj vytahují z ucajdaného melodramatu do komedie. Kostýmní nadčasová stylizace mi přišla hodně zajímává. Přesto však zůstávám u průměrného hodnocení. 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Zábermi na Staromák a žižkovskú vežu mi tento film pripomenul nádherný čas, ktorý som strávil za päť rokov v Práglu, ale to je tak všetko. Pokope sa stretla parta najnesympatickejších hercov a ani tie baby nemali lesk v očiach. Nuda, nuda, nuda núd ! ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší poměrně nízké hodnocení, Bratři Bloomovi jsou nadmíru podivnou a velmi pomalou podívanou, která navíc není pevně ukotvena v jednom žánru a neustále bruslí na tenké hraně mezi bláznivou komedií, kriminálkou, dramatem a romantickým dobrodružným filmem. Mně ale stejně jako Johnsonovo předešlé Zmizení tento film dokonale sednul, žánrová roztříštěnost mi vůbec nevadila, neboť jsem na ni zvyklý z mé oblíbené korejské kinematografie a díky pomalému tempu jsem si mohl naplno vychutnat spoustu promyšlených detailů (Bloom a za ním graffiti muže s pistolí u hlavy, přičemž záběr je snímán tak, že pistole míří jakoby na Blooma, následuje rána při otevírání dveří, která evokuje výstřel...) a ztřeštěných nápadů (žonglování s motorovými pilami, odpalování Barbie panenek a sposta, spousta dalšího), které by s přehledem vystačily na několik dalších filmů. Postavy ve filmu jsou taktéž bizardní, titulní dvojice bratrů spolu skvěle funguje a s tvářemi a hereckými projevy Adriena Brodyho Marka Ruffala jim nelze jinak než držet palce. Spolu s bohatou "sběratelkou koníčků" Penelope v podání roztomilé Rachel Weisz pak tvoří partičku smutných klaunů, jejichž motivace by dobře posloužily i kdejaké divadelní tragédii...dobré divadelní tragédii. Demoliční expert Bang Bang, kterou hraje neméně skvělá Rinko Kikuchi, je pak třešničkou na tomto proklatě zábavném (pro mě rozhodně) dortu. Celé je to navíc hezky stylizované, mísí se tu prvký z různých období, scény jsou krásně a vynalézavě nasnímané a k tomu všemu ještě hraje správně pohodová hudba. Ještě několik dní po projekci se mi zpětně vybavuje spousta skvělých okamžiků, které mi Bratři Bloomovi nadělili a to je pro tvůrce zatraceně dobrá vizitka. 90% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Dějově mě to sice moc nezaujalo, ale nápad a originalitu to rozhodně mělo. Co se týče herců, líbila se mi spíš ta ženská polovina. Rachel Weisz do role docela dobře padla a Rinko Kikuchi byla příjemným osvěžením filmu. Zjišťuju, že jí role jako tato (nebo například role v druhé řadě Liar Game) sedí daleko více, než když jsem ji viděla v Norském dřevu. Role chudinek zkrátka nebudou její parketou. Dále jsem si také docela užila částěčné zasazení do Prahy. Chvílemi jsem se dost bavila, jindy trochu nudila, ale celkově lehce nadprůměrný zážitek. ~(3,4)~ ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu se sešli hned tři moji oblíbení herci, Josepha Gordon-Levitta nepočítám, ten tam byl asi na dvě vteřiny (nechápu). Do Adrienových očí bych se mohla vpíjet snad celé hodiny, Mark Ruffalo je svérázný manipulátor a Rachel Weisz, té to její nadšení prostě žerete. Rinko Kikuchi znám z Babelu kde byla skvostná, tady též. Ta to má všechno na háku. Film baví, nenudí, rychle plyne a celá ta stylizace je velmi příjemná na oko. Pohoda. Pěkné scény: Když Bang Bang jen tak mimochodem uřízne Stephanovi větev co mu překáží ve výhledku a on jen tak mimochodem poděkuje; vážná debata dvou bratrů a za nimi se projde velbloud; na začátku kdy jsou v tom baru, hraje hudba, chlápek na klavír a kamera jede doleva a je záběr kde čísi ruka krátce hraje na skleničku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Wesove Andersenove filmy, ktoré dokážu okúzliť iba špecifickú skupinu divákov. Na prvý pohľad výpravný divácky dobrodružný film dáva od začiatku tušiť, že pokiaľ sa ihneď nenaladíte na jeho štýl, v priebehu filmu sa vám to už nepodarí. Mne sa to tiež nepodarilo, a tak som ani nepochopil tú premyslenú lúpež. Ak je Ruffalo Brodyho bratom, tak jedine nevlastným. Brodyho nos to prezrádza. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu epesní snímek, který si zaslouží plnou palbu hvězd. Herecké obsazení je přímo hvězdné a baví každou sekundou. Akce je tam víc než dost, takže se divák baví, jak jen může. Hvězdná trojka předvedla naprosto excelentní herecké výkony, jak je u nich zvykem. Příběh je perfektně vymyšlený a místa pro akci jsou vybrána také skvěle a dokonce nechybí ani má milovaná Praha. Doporučit tento film je málo, ten se musí přímo nutit. Awesome! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který mi svou atmosférou trochu připomněl Pushing Dasies. To je asi největší dominantou snímku. Děj byl ale celkově hrozně utahaný. Když už se po hodině konečně rozjede, tak jen proto, aby po několika desítkách minut tempo opět polevilo. Konec byl ale pěkné překvapení, to se mu musí nechat. Výborný Brody a Weisz. Sekvence z Prahy byla hodně vtipná. Přes to všechno musím dát 3*, i když to bylo těsné. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tahle podvodnická komedie je dost originální. Scénář nám spoustu věcí zamlčuje, postavy se proměňují, občas se při tom mění i žánr... Je to natolik svérázné, že to stojí za pozornost, kterou to i udrží, ale ne všechno v tom funguje, jak by mělo. Třeba to bylo jen zbytečně dlouhé a hravý autor si nic nechtěl schovávat jen do bonusů na DVD. ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama