Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

iamek 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem trošku více zlodějských triků a praktik. Celý děj je utahaný, nudný a ani vynikajicí Adrien Brody nevytáhne snímek z šedého průměru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadná ale v některých chvílích překvapivě kvalitní podvodnická komedie. Film má obrovské plus v dvojici Brody-Weisz (Ruffalo je velice nevýrazný a na jeho místě bych si představil tucet lepších herců) ale i obrovské mínus v tom, že kvalita a tempo filmu je dost nevyvážené. Je zde řada opravdu povedených a vtipných scén ale v některých částech film doslova stojí na místě. Vypadá to asi jako jízda v autě, které střídá pátý a druhý rychlostí stupeň častěji než je zdrávo. Za těch pár výborných scén to ale rozhodně stojí. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Na stupnici otrávenosti od jedné do desíti by bratři Bloomovi obsadili pěknou osmou příčku... a Levittovo štronzo v baru poté, co figuruje na předním fleku v obsazení, mělo znamenat co? ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Skvělá Rachel Weisz, matička Praha, zábavné podvůdky a cestovatelská dobrodružství. Lehce nadprůměrná oddychovka. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Kolísavé tempo, přepálená délka, od druhé třetiny rozplyzlost a na můj vkus málo Marka Ruffala. Ale! - - - Film je dělán s láskou; má výtečnou kameru, skvělé řešení scény a několik opravdu úžasných nápadů, za které si Brothers Bloom sympatie určitě zaslouží. Do celovečerního formátu bohužel nedotažené. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

ja sem to musel vypnout protoze me to po pul hodine strasne nebavilo... a pokud tohle nekdo srovnava s wesem andersonem tak to opravdu opravdu ne ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Rozesmálo mě to jak už dlouho nic a když se do jedné z hlavních rolí dostala i matička Praha a z Racheliných úst jsem zaslechl češtinu, byl jsem odhodlán dát plný počet. Bohužel druhá polovina už trochu zvážněla, což bylo na škodu. Na smutný kukuče Adriana Brodyho fakt neletim. Trochu mě dostal až zase konec. Herecky to bylo solidní. Brody ani Ruffalo sice nepatří k mým favoritům, ale tady mi docela sedli. Ženská část byla ovšem dokonalá. Rinko Kikuchi jako velmi neupovídaná specialistka na výbušniny Bang Bang s jedinou hláškou "Fuck me!" byla bezchybná, ale mě uchvátila Rachel Weisz. Byla rozkošná, okouzlující, krásná, roztomilá a já nevim co všechno a pokaždé, když se objevila na scéně, tak jsem roztál - ano, tál jsem skoro pořád. Na těch 80% má lví (nevím, jak se skloňuje lvice) podíl.:D ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Za podobné kúsky sa v športe dáva pár mesačný až dvojročný dištanc. Michael Phelps či Richard Gasquet o tom vedia svoje. Kvalitne sa zhuliť je jedna vec, bezprostredne (časovo zhulený) natočiť film a ešte k tomu v Prahe - to je iná. Scenár musel skončiť niekde v koši a tak film ťahajú absolútne odzbrojujúci herci a ich dokonale ušité kostýmy. Inými slovami - Rachel v pre mňa najprekvapujúcejšej role jej filmografie, Adrien so svojimi večne psími očami a Rinko s hláškou filmu: FUCK ME ! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach můj Bože, já jsem tak nadržená !!" - "Dobrou !!" ;) Většinou se ostatní bojí Čechů, jen co vyjedou za hranice, aby jim náhodou něco neukradli, tentokrát však naopak přijedou krást do Prahy bratři Bloomovi s krásnou Rachel Weisz !! ;) Nejsem si úplně jistý, co tímhle jen dost těžko žánrově zařaditelný snímkem chtěl Rian Johnson vlastně říct, The Brothers Bloom silně připomínají kouzelné filmy Wese Andersona, nicméně jen v případě, že budete koukat na něco jiného a sem tam na pár okamžiků přepnete, protože co zde naprosto schází je právě ta poetičnost Andersonových filmů, tvůrci tak strašně touží po originálním a pestrém vyznění svého filmu, ke kameře Steva Yedlina nicméně nemám sebemenších výhrad, kéž by ty jeho skvostné obrazy alespoň dokázaly pevněji orámovat příběh, až se vlastně stává pouze neuvěřitelně nestravitelnou směsí všeho bizarního, co by při rozumném dávkování nebylo tak otravné !! Stejně otravný je i soundtrack režisérova bratrance Nathana Johnsona, zřejmě si ani nevzpomenu, kdy měla naposled nějaká hudba v rámci filmu takhle vyloženě srala !! Srala mě i ta obludně kýčovitá kombinace rádoby retro stylizace se zcela zjevnou současností !! Jistě Bratři Bloomovi jsou svým způsobem dík vší té absurditě velmi roztomilí, Johnson sympaticky dost využívá divákovy znalosti, řekněme, zlodějských snímků, s čímž však obstojí pouze, pokud má divák nakoukáno, nicméně si právě tímto i uváže oprátku, na níž paradoxně později všechnu předchozí snahu oběsí, z toho velmi silného hereckého obsazení pro jeho nesourodost obstojí však pouze Rachel Weisz, Adrien Brody s výrazem Ježíše Krista mě tentokrát rozhodně zklamal a Mark Ruffalo naopak dostal prostoru zoufale málo, nicméně se z okouzlení postupem času stává rozčarování nad neskutečně trýznivou nastavovanou nudou plnou naprosto prázdných dialogů.. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě od film trochu odrazovalo, ale musím říct, že se ve výsledku jedná a velmi povedenou žánrovou hříčku. Netvrdím, že je to nějaký světoborný film, ale lepší tři hvězdičky si ode mne zaslouží. Nepotěšil mě Adrien Brody v hlavní roli, který svou postavu pěkně odflák (budiž k jeho dobru, že není asi ani dobře napsaná), kdežto vedlejší role jsou více než povedené - Mark Ruffalo stojí minimálně za zmínku, Rachel Weisz je prostě kouzelná a Rinko Kikuchi správně ujetá. Trochu slabší příběh vyzdvihují humorné momenty a příjemně staromilská atmosféra. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Oplatí sa o tomto hovoriť? Toto nemohlo byť zábavné ani točiť. A reč o tom, ak é postupy boli zneužité aby z tohto vytrailerovali príjemnú, ba vtipnú auru, neni už zábavná vôbec. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vošousti dětskej hřišť........... Bratři Bloomovi jsou povedená dvojka a "slečna" Bang Bang je nádherná parťačka. Už od začátku jsem věděl, že se budu bavit. CITÁT - Mám rád Japonská manga......... Jenže stále podvádět a krást a neustále poslouchat svého staršího bratra přestane bavit. Mladší bratr má těch scénářů svého bráchy už dost, chce přestat. Odchází. CITÁT - Černá Hora o tři měsíce později........... Zase se nechá překecat. Poslední plán a konec!! Okrást excentrickou milionářku žijící o samotě na svém sídle nebude pro bratry Bloomovi nic složitého. Možná. Docela se mi líbí oslovení nebo spíš titul "Epileptická fotografka". Přinejmenším to evokuje zajímavé fotky. V téhle hře však mladšímu z bratrů hrozí to nejhorší co ho může potkat. Zamiluje se do své oběti. No a mezi tím se příběh přesune do Čech. CITÁT - Ten vlak jede do Prahy......... Scéna ve vlaku "při letní bouřce" mě rozesmála. DIALOG: PENELOPE (Rachel Weisz) - Bóže. Jsem tak nadržená!!! PAUL BLOOM (Adrien Brody) - Dobrou............ ZAJÍMAVOSTI - 1- Část filmu se natáčela v Praze. 2- Po Karlově mostě jezdí policejní a vojenská auta. 3- Beng Beng (Rinko Kikuchi) po celý film neřekne ani jedno slovo......... CITÁT - Jsi nějak potichu........ Paul Bloom dokonce okrade pražského stánkaře. POZOR SPOILER - Je chycen za krádež jablka - KONEC SPOILERU. CITÁT - Jablko?.......... Finále je romantické, smutné, výbušné a velké. Nebo spíš zbytečně prodlužované. CITÁT - Chutná jako alobal.......... Staršího Blooma Stephena si zahrál Mark Ruffalo. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je určitě nadaný filmař ale zatím všechny jeho filmy byly čirý průměr a vždycky tomu něco málo chybí, aby se konal silnější zážitek. Tady je tomu z větší části znovu tak, protože děj je velmi utahaný a ke konci tomu neskutečně dochází dech. Vše zachraňují Mark Ruffalo a Rachel Weisz, která se do komedií podle mého vůbec nehodí ale tohle zvládla výborně a nakonec i děj odehrávající se v Praze. Zatím nejlepší Johnsonův film ale jak jsem psal nazačátku pořád jen malinko lepší průměr. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To klubko událostí, vzájemných intrik, sympatií a podvodů bylo natolik zamotané, až jsem ztrácela chuť to rozmotat a zjistit skutečnou pravdu. Malinko jsem ztrácela přehled kdo s kým skutečně peče proti komu, protože tam se to měnilo stejně rychle jako na naší politické scéně... Tam taky máme stále stejné herce, kteří jen mění strany. Mám z toho smíšené pocity. ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Na konec jsem se rozodl pro čtyři. Může za to především geniální Ruffalo, hudba a především všechno co se dělo do Prahy. Praha byla taky ještě zábava, ale pak? ... ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Svižný úvod, zábavní herci, krásná Praha. To jsou hlavní klady filmu. Škoda jen ztráty tempa v druhé části. Jinak tedy nevím Wese Andersona nemusím, ale atmosféra, kterou navodil Johnson mi poměrně dost seděla. PS: Bylo zajímavé vidět po dlouhé době Maximilana Schella. 70% (vzhledem k místnímu hodnocení volím vyšší počet hvězdiček ). ()

Dero 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Adrien Brody a Martin Dejdar (pardon, Mark Ruffalo), tedy bráchové od pohledu, pobíhají se zádumčivou Japonkou po celém světě, zejména pak matičce Praze, aby podfoukli a vytřísklai nějaké peníze z bohaté a extravagantní Rachel Weisz, která zažívá orgastické stavy při každé menší bouřce. Rachel Weisz mluví česky. Rodilí Češi, s výjimkou policejního ředitele, raději příliš nemluví a přinejlepším neartikulovaně vykřikují. Adrien a Martin se schovávají v objektech, kam není běžným smrtelníkům přístup povolen. Vyhodí do povětří kus Hradu. Hasiči a armáda přijíždějí po Karlově mostě. Všechno se zvrtne. Potom ještě jednou. Jeden z bratří čiperně umírá. Film končí romancí v hořčičném poli. ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama