Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Dokonalý scénář, perfektní herci, výborná režie. Každá žánrová odbočka funguje na výbornou, pasáž z Prahy je navíc naprosto úžasná, navíc s jednou z nejodlehčenějších scén moderní kinematografie (jablko). Po Brick zase jednou něco jiného, ale Rian Johnson tím jen a jen potvrdil, že je jedním z nejnadějnějších a nejoriginálnějších "sám si sám" tvůrců posledních let. Po geniálním a skvěle vypointovaném konci mi nezbývá než se těšit na jeho další snímek. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání - a upřímně mne to mrzí. Na začátku jsem si myslel, že mi prostě jen nesedí ten druh humoru a že si časem zvyknu, od poloviny už jsem ale trpěl jako Tantal. Všechno je na dosah - zajímavá kamera, líbivé scenérie, výteční herci, slušná hudba. Přesto ten pocit naplnění prchá, film kolabuje s nechutným chroptěním při každé rádobyvtipné scénce, scénář kouše vlastní ocas, Weiszová, Ruffalo i Brody - bezpochybně schopní řemeslníci - v komediálních polohách žalostně přehrávají. Tohle opravdu nepíšu z nějaké škodolibosti - u některých scén jsem se cítil vyloženě trapně (viz. Weiszová masturbující za bouřky) a všech zúčastněných mi bylo ze srdce líto. Hrubý přešlap. ()

zuzaSislerka 

všechny recenze uživatele

jeden z mála filmů, kde je Praha opravdu zobrazená jako Praha, a Češi mluví ve filmu opravdu česky. Možná jen Mark Ruffalo se mi tam úplně nehodil. 4,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád povedená absurdní dramata a tohle se ze začátku vyvíjelo jako jedno z takových divadelních dramat, ač ve filmovém a tím velkorysejším podání. Bohužel ve druhé polovině film ztrácí dech, protože se až moc snaží o příběh a o emoce. Přitom do té doby to bylo rozehráno velmi dobře. Najednou se vytratila i ta absurdita, což byla škoda. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Nic moc. První polovina je správě ulítlá a herci hrají poměrně slušně, ale druhá půlka razantně ztratí ze svého šviháckého stylu a rádoby dramatický konec už jen potvrzují fakt, že si Bloomovi ty čtyři hvězdy prostě nezaslouží. 6.5/10 P.S. Pozorní si všimnou camea Josepha Gordona-Levitta. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Starší z bratrů Bloomových je dost dobrý ve vymýšlení všelijakých sofistikovaných podvodů, takže stačí vše do detailu naplánovat a Bloomovi jsou rázem legendou. Měla to být komedie, ale moc zábavné to není. Sice se film nijak nevleče, nedostavuje se vyloženě nuda, ale pořád jsem měl pocit, že kdyby se už objevily závěrečné titulky, bylo by to docela fajn. Hlavně v závěru je to nastavovaná kaše. Herecky jakž takž, a celkově film spíše průměrný. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vím, že si často stěžuju na nedostatek originality, ale pouze na ní se bohužel taky zrovna stavět nedá, obzvlášť když si scénárista plete pojem "dramatické zvraty" s bordelem jak sviňa. Já v tom měla stejný maglajz jako Bloom Bloom a nebýt jako vždy skvělé trojičky Brody-Ruffalo-Weisz, asi to v půlce vypnu... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobně mě bratři Bloomovi velmi mile překvapili.Konečně film,který se vymiká té uniformitě předvídatelných moralizujících komedií poslední doby (byť Bloomovi nejsou čistou komedií).Nebýt poslední půlhodinky,která už byla poměrně překombinovaná a rozvleklá,dost možná by bylo hodnocení lepší.S obsazením panuje spokojenost,Brody ani Ruffalo nejsou mými oblíbenci,ovšem tady si svoje odehráli.Na škodu jim budiž fakt,že tentokrát je převálcovala ta ženská část.Rachel Weisz je prostě awesome a Rinko Kikuchi v roli Bang Bang je taky kouzelná.75% ()

Tuomi 

všechny recenze uživatele

Zajímavosti: Rozpočet: 20m$ výdělek 4,5m$. (První týden se film hrál pouze ve 4 kinech). | Ve filmu zazní i několik vět česky - i od Rachel Weisz. | Natáčelo se v Srbsku, Rumunsku, Černé hoře a České Republice. | Rachel Weisz byla prvním z herců, která se souhlasila s natáčením. | Rachel Weisz se kvůli roli učila hrát na piáno, housle, akordeón, banjo. Také se učila žonglovat, break-dance, karate, ping-pong, jezdit na skateboardu i na jednokolce. | Bang Bang ve filmu opravdu řekne jen 3 slova (pokud nepočítáme karaoke v Japonsku). ()

KooNY 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Brody, Weisz, Ruffalo v jednom filmu, to mohlo dopadnout. Nakonec je z toho obyčejný film o podfukářích s pár vtipnými a mnoha nevtipnými situacemi. Weisz je fajn, Brody je fajn, Ruffalo mi moc do té role neseděl a Rinko mohla dostat daleko více prostoru. Pár nápadů ten film má, ale jako celek působí naprosto obyčejně a průměrně. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nuda,nuda,nuda.Filmy o podvodech miluju,ale tohle je hodně nezáživný.Když k tomu ještě přidám ,že jsem se v tom ději nějak neorientoval.žádný solidní hodnocení z toho nebude.40%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už na začátku jsem si říkala, že to bude hodně divný film a je to hodně divný film. Co na film bude diváky táhnout bude to skvělé obsazení - Adrien Brody, Mark Ruffalo a Rachel Weisz. Potěšili mě záběry z Prahy a také se mi líbilo zakončení filmu, ale příběh je nezáživný, nudný a ničím zajímavý. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Nedotazenej kalkul, preumelkovanost, ve svy podstate nelogicnost a chladnost, okej, vsechno to beru. A presto jsme si nejak sednuli a porozumeli. Asi pro tu rozmazanou atmosferu, poukazujici na fakt, ze tenhle pribeh nema s nasim svetem nic spolecnyho. Mozna je to laciny prirovnani, ale cejtil jsem v Bratrech neco z Amelie. A to potkavam vzdycky rad. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Tři slova: Tohle - bylo - divný. V tom špatném i v tom dobrém slova smyslu. Na tenhle film jsem se chystala opravdu dlouhou dobu, lákalo mě hlavně obsazení (Adrien Brody a Rachel Weisz, oba výborní herci) a také to, že se film z velké části natáčel v Praze. Co říct, ze začátku jsem u toho málem usnula a myslela jsem si, že to zabalím, ale jak se tam objevila Rachel, dalo se to už snést. Chvílemi to bylo dokonce i vtipné, ale upřímně, v ději jsem se nechytala, všechno bylo hrozně zmatené, nevěděla jsem, co je pravda a co je podfuk, a i když to tak ve většině případech být mělo a divák měl být zmatený, spíš mě to iritovalo. Na konci jsem měla už chuť dát postavě Marka Ruffala facku. Tu první smrt jsem mu nevěřila ani omylem, ale musím říct, že ta opravdová mě docela dojala. Fascinovala mě soustředěnost na detaily, ani ne tak v ději, ale v záběrech kamery. A mám jednu stížnost. Odkdy je krucinál Národní muzeum v budově Pražského hradu a chrámu sv. Víta? Jako bychom Národní muzeum neměli. A v parku pod Petřínem jsem jaktěživa neviděla stánky s ovocem či pohledy. Potěšila mě občasná čeština a zajímalo by mě, jestli Rachel té české větě, co řekla, i rozumněla. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva podvodníci se snaží oškubat bohatou krásku a jeden z nich se zamiluje... . Vcelku jednoduchá pointa, ale přesto...máte pocit, že tam jde o něco víc. Že je ta absurdita některých situací vzkazem pro všechny lidi, kteří si svůj život jen odžívají podle mizerně napsaného scénáře. Na jedné straně Penelope, která chce zažívat dobrodružství a nemá strach jít jim naproti, na straně druhé Bloom, který už nechce žít podle scénářů, které vymýšlí jeho bratr. Občas jsem nevěděl o co vlastně jde. Navíc díky úžasné práci s kostýmy, jsou postavy vytržené z doby ve které se zrovna děj odehrává. Takže je vše tak nějak nerealistické a moc hezky se na to kouká. Navíc i přes výtky některých csfďáků, ústřední trojice celý film drží pohromadě a mezi všemi je zřetelný vztah a jiskření... . I přes slabý scénář, je ten film nádherně zpracovaný a i když místy trochu nudí, vzbuzoval ve mě velepozitivní emoce. A to je ONO. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Rozpolcenost příběhu (nevím co si o tom myslet, začíná to jako černá komedie, u které se parádně bavím, poté se to vrhá do nudného tlachá a proměňuje až skoro na drama, které ale nepůsobí správným tónem), která nudí, ale má i veselé okamžiky silně k smíchu, tedy ze začátku. ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama