Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nádherné a svieže vetriská do vôd filmov, ktoré mi rozjasnia hocijaký deň. Z miliónkrát využitých, prevarených a ľubovoľne skombinovaných prvkov vyliezol takýto zázrak ? Od MALEJ MISS SUNSHINE som nezažil v kine tak prirodzene nadšené veselie, takú radosť zo života. A pokiaľ som doteraz Rachel Weisz miloval ako nehoráznu krásavicu, výbornú herečku a skvelú komediantku, tak teraz... teraz na jej božský piedestál nedošliape hodne HODNE dlho nik. Rian Johnson mi tu stvoril obraz dokonalej ženy ! Ale samozrejme, to ešte ani zďaleka nie je všetko..! Nehodlám tu rozpitvávať, rochním sa blahom nad svojim novým filmovým skvostom - a to mi pritom vôbec nevadí, že som vďaka zlej kópií videl druhú polovicu odzadu, dolu hlavou a bez titulkov - môj názor na BRATOV BLOOMOVCOV už sa veľmi zmeniť nemôže... A veru že sanapokon po dosledovaní zmenil - až do absolútneho vytŕženia nad toľkou dokonalosťou. Také nečakané nadšenie som zažil za posledné roky iba s MICHAELOM CLAYTONOM. Ešte viac oslavných tirád tu http://www.nekultura.cz/film-recenze/bratri-bloomovi.html ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Od nudy to zvedá jenom Rachel, která hraje opravdu roztomile. Jinak je to opravdu na jedno podívání. Nic extra. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je určitě moc fajn, že si kluci umí hrát, ale na dobrý film je to zkrátka málo. Několik fakt dobrých nápadů prokládaných hluchými pasážemi. To je můj názor. 70% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Absurdismus vyhnaný do výšin extrému, hra s kontrasty a symbolikou, avšak, ač se Johnson zdatně snaží sekundovat poetice Wese Andersona ve výsledku mírně pokulhává a svým překombinovaným finálem negativně mate diváka. I když slyšet Rachel Weisz mluvit česky bylo neskutečně roztomilé. ()

Wall-E 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu tak nízké hodnocení... Ten film není perfektní, má hluchá místa. Někomu se může zdát zdlouhavý.... Ale scénář je promyšlený, vtipný a hlavně postavy jsem si zamiloval. Ať to byli bratři Stephen a Bloom, roztomilá Penelope či simpatická "Bang Bang" a v podání vynikajicích herců se je na co dívat... 80% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa sa autori sekli....kombinovali, kombinovali až prekombinovali....Rachel Weisz je asi jediná, ktorá dodáva snímku na pružnosti a ľahkosti...a napriek faktu, že Adrien Brody i Mark Ruffalo sú dobrí herci...prišli mi až príliš nevýrazní a chýbal im šmrnc....... ()

VittaBella 

všechny recenze uživatele

Tak tahle komedie se přes moje očekávání docela povedla. V ději jsem se sice občas ztrácela, ale musím přiznat, že jsem se i docela zasmála. A Rinko Kikuchi? Největší styl! ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

lahka oddychovka v podobe pomerne podarenej komedie s mierne predvidatelnym dejom, ale ku koncu to malo par slusnych a zaujimavych zvratov.... rozhodenie deja do viacerych krajin bolo osviezujuce, film nenudil, naopak, na dost veciach som sa zasmial... Rachel Weisz dokazala ze rola kde ma zahrat infantilnu dospelacku, pojasenu a vytretu zo zivota jej ocividne ide, Adrien Brody nebol zly, ale miestami nudny a dvojica pre mna neznamych hercov Ruffalo a Kikuchi bavila hadam najviac, hoci sa do komedie imho prave nehodia.....7/10 ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Měl jsem jeden velký problém s Bráchama - že po chvíli divák ve hře otupí a ví, že se vlastně jenom připravuje nějaký twist na třetí či na pátou až osmou mocninu. Stejně jako třeba u sequelů Pirátů z Karibiku jsem ani nechtěl investovat mozkové buňky do snahy držet krok se zápletkou a toprnými hrdiny. Ale jinak se nebojím Riana Johnsona korunovat Wesem Andersonem pro začátečníky, retro estetika, atraktivní lokace (Praha) a je pěkné vidět Rachel Weisz, která se dnes skoro nikde neobjevuje. Zbytek je prostě jenom lepší průměr. 65 % ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Bratři Bloomovi se pokoušejí zašlou stylovostí (nemoderní obleky, z Řecka do ČR parní lokomotivou) napodobit ducha starých časů, které často zaměňují až za němou grotesku (viz ta nemluvící Japonka). Jenže podivný humor často míjí cíl, připočteme-li k němu překombinovaný a nedomyšlený scénář, dostaneme pouze příjemnou (zvlášť díky živelné Rachel), ale kulhající podfukářskou historku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film začne báječně a ve skvělé náladě pokračuje až do Prahy, kde si Weiszová střihne dvě věty česky (rozkošně nezvládnutý akcent) a bratři Bloomovi málem zlikvidují věž na Hradě (pohled na kouřící Hradčana z Karlova mostu má něco do sebe). Pak se to zlomí, lehkou náladu střídá těžší a jedna konstrukce následuje druhou. V komplexním měřítku působí potom film natahovaný, uměle pointovaný a nekompaktní. Dílčí nápady (bohatá Penelope bere jeden a tentýž model vozu Lamborgini jako předmět denní spotřeby na jedno použití), herecké obsazení a celá přiznaně pražská anabáze slouží ale filmu jako dostatečné doporučení pro minimálně jedno zhlédnutí. 60% ()

jamalka 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně "jetý" film. Autoři se nejspíš snažili o jakési pokračování ve stylu Amélie spojené s Pulp fiction, bohužel výsledek je opravdu velmi nepodařený a otřesně nudný. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

S úžasnou lehkostí natočené zamilované dobrodrůžo. Film krásně odsýpal a na herce byla radost pohledět. Nejen hudebním doprovodem mi Bloomovi připomněli filmy Wese Andersona. Dopručuji na příjemné nedělní odpoledne k vínečko po dobrém obědě, když venku není zrovna nejpřívětivěji ;) ...jen škoda té poslední nadstavované půlhodiny... ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá forma zpracování, která si mě osobně tedy moc nezískala. Já se vlastně celou dobu nudil, protože se to strašně táhlo a já neobjevil nic, co bych mohl nějak zvlášť pochválit. Ani ústřední trojice mě příliš nepřesvědčila. Navíc lze jen těžko tento film žánrově někam zařadit. Co má být na tom všem zábavného, to opravdu moc nechápu. Dvě hvězdičky jsou tak akorát a třetí navíc nedám, i když se přibližně na 20 minut děj přesune do naší matičky Prahy. To jediné je snad na filmu zajímavé. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Strašně sympatický film! Plný humoru, skvělých herců a dopré nálady. Nápadů v něm potkáte jak "13" na Stmívání a soundtrack je doslova kouzelný. Jenže někdo při natáčení zapomněl, že vyprávět příběh je stejné umění jako ho vymyslet a to se Rianovi nedaří. Často mu vyprávění vypadne z tempa. Přesto musím výjimečně pochválit stylizaci, tolik odkazů, otazníků a kouzel v jednom filmu jsem ještě neviděl, škoda, že zdi neumí mluvit, aby vyprávěly. Zajímaví film o podvodech, o životě a o lásce, jen ho vypráví velice nesoustředěný vypravěč... 60% ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Jednonohá kočka, Rachel a breakdance a žonglování, humor, Brody/Ruffalo/Weisz/Kikuchi, explodující panenky, "Fuck me", Praha. Velké překvápko. ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři. Asi bych byla dala tři, ale vidím kolem v hodnoceních samé dvojky, samé trojky, tož zvedám. Zvedám kvůli hercům, kteří byli famózní. Kdybych je měla seřadit podle skvělosti, první je Rinko Kikuchi, druhá Rachel a za nimi na stejno parádní Brody a Ruffalo. Ten příběh je originální, to se musí nechat. Má ale jedno ale. Jedno velké ale následované kdyby. Kdyby tvůrci ukončili film tak o půlhodiny dřív a zbytečně nekomplikovali už tak složitou zápletku, bylo by to lepší. Ale tleskám za parádní hudbu, ta byla bezvadná! Čtyři, ale s odřenými ušima! ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Atmosféra traileru tochu připomíná Wesa Andersona, kterého miluji. Film samotný má přitom hodně ukolébané tempo, minimum vtipu a empatie. Přišlo mi to jakoby nedodělané. Bez výrazného hudebního doprovodu a neobratně sestříhané. Praze to ale ještě v žádném jiném zahraničním filmu tak neslušelo! ()

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama