Reklama

Reklama

Srpen před bouří

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh, líčený v nervním tempu, je situován na Manhattan do okolí Wall Street, kde se sebevědomý Tom Sterling, sugestivně ztělesněný Joshem Hartnettem, snaží udržet nad vodou svou a bratrovu kdysi prosperující společnost. Moc a úspěch se stále ještě zdají být tím nejdůležitějším, je srpen roku 2001. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (45)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

"Leden před bouří, Únor před bouří, Březen před bouří, Květen před bouří, Červen před bouří, Červenec před bouří, Srpen před bouří....Srpen? Jo to by šlo, tak se to bude jmenovat. Vypadá to stylově, cool a když do toho přimotáme toho krasavce Hartnetta, tak to bude mít koule...".nemá. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu nemá se zářím 2001 nic společného, má ale něco společného se srpnem 2001? Nevím, pravda, v jednom záběru tam ještě dvojčata stojí. Dílko bych doporučil snad jen fanouškům Davida Bowieho, ovšem s nutným upozorněním, že si ho užijí asi minutu, Josh Hartnett hezky fuckuje, ale fakt, že August, ve kterém hraje, nemá co říct, nezachrání ani on, natožpak společná partička pinballu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Totálně nudný film o ničem. Režisér nevěděl asi zda chce natočit drama nebo romantiku, takže tam strčil od každého kousek. Nefunguje ani jedno a člověk si celou dobu řiká, o čem že to vlastně teda je. O situaci před 11. zářím, jak se snaží zblbnout název, rozhodně ne. Aspoň, že ten Josh Hartnett opět hraje dobře a minirolička Davida Bowieho taky potěší. Jinak ale nuda a šeď. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na filme sa mi páčili herci a ich výkony a to bolo asi tak všetko. Nebol to bohvieaký filmový zážitok. Táto téma je už pre mňa tiež ohraná a režisér toho tiež veľa nenatočil. Režisér Austin Chick nevedel asi či chce natočiť drámu alebo romantiku, takže tam naložil od každého kúsok. Nefunguje však ani jedno a človek si celý čas hovorí, o čom že to vlastne teda je. Ja som si myslel že tam bude viac o 11.septembri 2001, poster tiež všeličo naznačil, ale nestalo sa tak. Pre mňa celkom sklamanie a na priemer to vytiahli herečky ako Naomie Harris a Robin Tunney. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Finančný žralok na pokraji vyhinutia... sen, cit a oddanosť idei ako koeficient tržnej hodnoty daného kapitálu... pravdupovediac ani neviem s čím obchodovali, avšak neverim tomu, že to vedeli oni sami a o tom to vlastne bolo však? 6/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný napád v průměrném zpracování. Chyběl mi v tom nějaký prvek, který by dokázal vtáhnout do děje. Ale je třeba vyzdvihnout výkon Joshe Hartnetta v roli mladého podnikatele, který dělá všechno možné, aby firmu udržel nad vodou. Taky bez hudby by byla atmosféra sotva poloviční. Bohužel scénář zůstal stát v polovině cesty. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Kromě mezilidských vztahů a hledání vlastního místa v dnešním už dost složitém světě film věrně zachycuje také dravý a vrtkavý trh internetových firem a dobu krachu tzv. internetové bubliny (dot-com bubble), která se ukázala být jen obchodováním s iluzemi, „rozdělováním prázdných pozemků na imaginární planetě.“ Výborný Josh Hartnett v hlavní roli, Davida Bowieho v jedné z vedlejších si moc neužijete. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné pocity. Když to vezmu co se týče děje, tak šlape dobře. Hlavní postava se snaží udržet a zachovat vlastní společnost. Film jede v rychlém tempu. Je to taková ,,adrenalinová" jízda plná dynamiky, co se týče obchodních schůzek apod. Hudba je zde více než dobrá. Jsem zklamaný ze závěru. To se nepokusil jí získat zpět? Jen tak jí nechal? Chtělo to víc promyslet. Hodnocení: 65% ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nechápal o čo išlo tvorcom pri tomto filme...ale neprišlo mi to fakt...takže tie 2 hviezdičky sú za Josha Hartnetta...a krátku minutáž... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

----------------------------------------------------------------- asi takato krivka moze charakterizovat tento pocin...cely cas som na nieco vyraznejsie cakal, ale zialbohu marne... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Co se mi na filmu líbilo byli herci a kamera. To je trochu málo na uspokojivý zážitek. Podle obsahu by se mohlo zdát, že půjde o krach velké firmy z pohledu vlastníků, doprovázený depresivními stavy všemožných postav. Překvapilo mě pak, že jediným problémem je, že se někdo nechce vzdát části své práce a jak se pracovní krize promítá do osobního života. Toto téma by mohlo být zapracováno do běžnějšího života, a tak by nelákalo k něčemu odlišnému, jako jsou "Chamtiví lháři", kteří se kupodivu odehrávají také v roce 2001 a nikdo od nich nebude očekávat rozebírání 11. září. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

V byznysu platí zásada, že můžeš být jednou nahoře a jednou dole. O internetovém je to pravda obzvlášť a v srpnu roku 2001, kdy se děj filmu odehrává, ještě doba nebyla zralá na to, aby jsme vydělávali, jak říká hlavní hrdina Tom a ještě dodává směrem k bratrovi (Adam Scott), že až tak za dva tři roky bude doba zralá na obchod, který společně rozjeli a to chce ještě dva tři roky než budou znovu vydělávat. Výborný Josh Hartnett, na jehož hereckém výkonu vše stojí a padá a který zachraňuje nejenom svoji firmu ale film samotný. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

** za velmi průměrný film, námět, výkony atd. A ta 3.* za Davida Bowieho. Tenhle chlápek měl převzít hlavní roli a možná by to zachránilo i takhle slabej kus. A to 11. září v kecech od distributora je vyloženej podraz, takže jsem nakonec zas * odečetl. ( 43. KVIFF ) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem je to jednoduchý jak žebřík, buď můžete Joshe Hartnetta, nebo nemusíte. Protože obsahově je to prostinký, víceméně nudný (pro někoho víc, pro někoho míň) a co je nejhorší, strašně klouzající po povrchu. Vůbec se nedozvíme, o čem se vlastně kecá, čím se Landshark zabývá... jen sledujeme 88 minut Hartnetta, jak se minimalistickým herectvím snaží vypořádat s úpadkem firmy, vztahy a jak udržet nad vodou jeden celkem zbytečný film. ()

Reklama

Reklama