Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Za vlády Ludvíka XV. je ze Seiny vyplavena rakev s mrtvou dívkou, Liou de Beaumont. Její bratr, šlechtic D'Eon chce zjistit, jak zemřela. Při hledání se spolu se třemi přáteli dostává jak do Ruska, kde se blíží období vlády Kateřiny II., tak do Anglie, kde je králem Jiří III. Postupně začíná zjišťovat, že s Francií není něco v pořádku a pomalu odhaluje magickou moc biblických žalmů. Nad Francií visí hrozba revoluce a intriky vládnoucích se šíří celou Evropou. Navíc D'Eon zjišťuje, že jeho duše v jeho těle už není tak docela sama... (Natascha)

(více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fantasy anime odehrávající se v předrevoluční Francii, to by mohlo být něco pro mě, říkal jsem si. Asi by tomu tak i bylo, nebýt několika vad, které už zdařile vypíchla Natascha. V seriálu je spousta zbytečných postav i událostí, které akorát natahují děj. Ušetřený čas by přitom šlo vhodně využít k hlubšímu prokreslení postav, které po větší propracovanosti přímo volají. Přesto všechno není Chevalier špatný seriál. Jeho hodnocení je oproti jiným anime sériím horší prostě proto, že se tu náhodou sešlo několik trochu přísnějších hodnotících. Lepší ***. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mini sonda do historie Francie z doby předrevoluční, za panování Ludvíka XV., s nadpřirozenem zobrazeném v podobě odříkávání žalmů. Často to nudilo, ale mělo to silné chvíle (asi 3). Hudební složka je na tom úplně stejně. Charaktery, no, co na ně říct, sem tam mě bavily, ale nebyl tam ani jeden, který bych si zamilovala, opravdový sympaťák pro mě byl leda jen ten "původní" Maxmilián Robespierre (ne ten pošuk, co si užíval za revoluce, a kterého po sansculoti nechali se slávou popravit na tom bezvadném výmyslu, gilotině, a vesele při tom mávali frygitskými čapkami; snad mám i/y správně X-D). Možná to má dobrou myšlenku, ale je to zpracováno příliš rozvláčněně a nezáživně, pomalu horší jak učebnice dějepisu (kterou jsem už pár let neotevřela). Musela jsem se opravdu nutit do shlédnutí a navíc u každého dílu jsem si říkala, že už trvá nějak moc dlouho, že to snad ani nemůže mít těch 25 minut, ale tak dvojnásobně víc. Škoda. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Seriál, který sráží na kolena snaha nacpat do něj co nejvíc. Spousta postav, spousta dějových linií, kupa různých myšlenek. Nic ale zpravidla není dovedeno do konce. Paradoxně nejzajímavější mi přijde právě politické pletichaření, ony hororové prvky, o kterých píše t_gon byly bez jakéhokoliv dramatického náboje, a tedy spíše nezajímavé. Co se týče hlavních postav, i tady vidím trochu problém. Z postavy D'Eona se dalo vyždímat daleko víc. Sdílení mysli s jinou osobou je bohužel podáno dost polopatě, přítomnost Lii poznáme podle jiného hlasu, rozpuštěných vlasů a recitace žalmů. Že by se ale Lia dala považovat za plnohodnotnou postavu, o tom se nedá vůbec mluvit. Mladý Robin byl pro mě jen protivným dítětem planě hovořícím o rytířské cti. Navíc přítomnost některých postav byla čistě "vyplňovací" - například Anna je v Chevalierovi asi jen proto, aby D'Eonovi psala dopisy. Jejich "lásce" se také nedá moc věřit, protože celou dobu D'Eon jedná, jako by pro něj byla spíše přítěží. Nejsympatičtější postavou se tak stává Robespierre, který určitě potěší hlavně dámy:-) Chevalier obsahuje mnoho nakousnutých motivů a nedořečených věcí - jako by nebylo lepší vybrat jeden či dva a ty rozvést pořádně. Takže když se začne mluvit o věrnosti Francii a králi či cti rytířů, zní to jako prázdné fráze. Ony vůbec ty dialogy jsou občas trošku na efekt, ale celkem nic neříkající. Animaci postav taky nepovažuji za nejpovedenější. Na druhou stranu mile potěšila nádherně naanimovaná a chytlavou písní podbarvená úvodní znělka. Dějově je Chevalier D'Eon značně komplikovaný a zejména ke konci plný relativně překvapivých zvratů, i proto je celkem náročný na diváka. Co mi přišlo hodně sympatické, bylo svéhlavé pohrávání si autorů s historickými událostmi a postavami, takže k nějakému osvěžení historických faktů seriál rozhodně nedoporučuji:-) Největším WTF seriálu se stává mluvící lebka malé holčičky:-) ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Jak je již tradičně zvykem mixování žánrů nejen v asijských filmech, ale i japonských anime, tak stejně se nám prezentuje Chevalier, který se vám bude snažit osvětlit historické pozadí kolem formování moderní Francie. Děj nás přivádí do 17. století za vlády krále Ludvíka XV těsně před svržením monarchie a nástupem revoluce. V tomhle vidím největší slabinu celé ságy, poněvadž tvůrci jako by na přeskáčku míchali ingredience různých žánrů a celkově tak vlastně nevěděli, který žánr zrovna chtějí mít v obraze. To pak lehce dojde člověku chuť na další díly, když se po úvodních dílech často až s hororovým nádechem přepne rychlostí vyhořelé sirky styl seriálu do politických a intrikářských dramat a tempo opět zrychlí několik dílu před koncem. Samotná politická část, držící se snad nejvíce historických reálií není špatná a každému kdo v hodinách dějepisu chytal lelky a kružítkem tvořil na lavici roztodivné tvary vyplní mezeru ve vzdělaní mnohem příjemnějším způsobem, jenže v celku se zbytkem seriálu působí jako „traverza přivázána k tempu“. Úvod vyvolá vzpomínky na nedávný skvělý seriál Blood+, kdy se tajemný spolek básnířů za pomocí žalmů vydá do ulic masakrovat ženy a všechny kdo jim přitom zkříží cestu a konec seriálů vyplní mistrovská ukázka dramatu, podrazů a krutých twisterů, jež zamotají člověku pořádně hlavu. Samotný prostředek by fungoval samotně na velmi krátkém prostoru, takhle ho z průměru zachraňuje úvod a finis celé série… PS : Touto cestou dávám velké díky skupině ToTan Transtations, za jejich výbornou prácí nejen na kvalitě titulků a enkódu videa, ale hlavně na bonusových textech ke každé epizodě, které podají vyčerpávající informace. Báječná práce ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Ocenuji vynikajici praci Totan translations, zejmena za doplnujici pdfka, muselo to dat strasne prace. Nicmene anime, ac ma zajimavy scenar, plno dejovych zvratu a drzi divaka v nejistote az do konce, je ve vice ohledech slabe. Pocinaje vykreslenim postav, pres emocni zalezitosti, po pocit, ze by se z toho dalo vytriskat o sto procent vic. 6/10 ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Japonský výlet do Francouzské historie a mušketýrských bájí okořeněn špetkou originální magie, který se bohužel nevyvedl tak úplně jak bychom chtěli. Další dobrodružný příběh Dumasovských kvalit zkrátka hned tak někdo nenatočí. Nejvíc mi chybělo to, že jsem k žádné postavě necítil opravdové sympatie. Snad k D'Eonovi zezačátku, ale potom co se parkrát oblékl do ženských šatů, se začal jeho charakter vytrácet, až se stal jenom jakýmsi vodítkem, provázejícím příběhem. Přesto docela kvalitní anime, které nezbývá než doporučit všem dobrodružně založeným anime fanouškům :) ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Anime zasazené do doby před Franzouskou revolucí. Není to špatné, ale nějak jsem nemohl překousnout, jak jsou v tomto seriálu užívány židovské žalmy jako magická zaříkávadla. ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Seriál pro milovníky konspiračních teorií a šerých dvorských zákoutí. Dát mu tři je málo, už jen pro vynikající technickou stránku a vymakaný scénář. Snad jen zapřísáhlí milovníci přesných historických faktů by se mu měli vyhnout. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na jasné 4*, pak to bohužel trochu kleslo. Čím to? Hlavním problémem je špatná gradace. Člověk čeká, kdy se to konečně rozhodne a vybojuje, kdy přijde ten finální souboj. Nakonec nepřijde ani finální souboj ani nepřítel, jelikož se ukáže, že vlastně nepřítel není až takový nepřítel, že nepřítelem byl přítel a ten nejhorší nepřítel, že už vlastně zemřel o 10 dílů dříve. No nenaštvalo by to? Autorům nelze upřít pochvalu za vcelku dobré skloubení historické dobrodužné podívané, politických intrik a temného fantasy, ikdyž se to nakonec v tom zmateném příběhu trochu ztrácí. Animace standartní, hudba mírně nadprůměrná. Bohužel však i zde platí, že méně je někdy více a kdyby se tu místy trochu přitlačilo na pilu, bylo by to lepší, než se snažit pojmou do příběhu celou tehdejší Evropu a její problémy. Jak tu někdo psal "Kdy by se to o něco roztáhlo"... já bych se nebál říct, že kdyby se se to předělalo na 4 plnohodnotné 24dílné serie, bylo by to lepší. (například takto: 1. serie - tajná policie v Paříži a hledání vrahů mladých dívek, 2.serie - Rusko, 3. serie - Anglie , 4.serie - návrat do Francie). Bohužel, takhle se nakouslo příliš mnoho jablek na to, aby mohla být všechna dojedena. Jako výlet do historie transvestitismu zajímavé, jinak však jen průměr ... 65% (pro historická fakta doporučuji http://www.totan.cz/2007/05/le-chevalier-d-pozn-k-1.html ) ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Mystifikační pohrávání si s reálnými historickými událostmi mě docela bavilo, ale ke konci to bylo, poněkud nešťastně, překombinované. Jinak japonská fascinace Francií (a evropským barokem obecně) by asi stála za studii... ()

Reklama

Reklama