Reklama

Reklama

Epizody(25)

Obsahy(1)

Co Lelouch nedokončil v první sérii, hodlá dokončit v té druhé. Hned v prvním díle se bude opakovat historie. I kdy je trošku pozměněná. Lelouch opět chodí do školy, místo milované sestřičky má milovaného brášku. Opět je v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Opět potká C.C. a ta opět zemře. A ano, uhodli jste. Opět získá Geass, k němu ale ještě jako bonus i ztracené vzpomínky. Lelouch se velmi brzy vzpamatuje z katastrofální prohry, kterou v první sérii utržil. Zbývá jediné. Musí zachránit svůj Řád černých rytířů dříve, než bude pozdě. Všichni, kteří přežili první sérii, mají být totiž popraveni. To by to ale nebyl Zero, kdyby zase nepředvedl nějaký ten zázrak.
Bohužel pro něj, za ten rok, co byl "mimo", se hodně rozmohla móda Geassu, takže ho už má kde kdo. Na seznam věcí, které musí Lelouch udělat, se tak kromě zničení Británie a zabití jeho otce dostává i vyhlazení všech nebezpečných uživatelů Geassu a zničení těch, kteří Geass vytváří. Všechny události prvního Code Geassu byly pro Leloucha oproti tomuto úkolu procházka růžovým sadem. Lelouch se musí nejednou rozhodovat mezi správnou věcí a úspěchem svého plánu. Navíc zjistí, že všechny události okolo otce a matky se mají úplně jinak, než se domníval. A v neposlední řadě se musí pro dobro svého cíle přenést přes smrt svých milovaných. (Dejv007)

(více)

Recenze (56)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první série? Ne. Spíš stejně mizerná jako první. Buď to měl být seriál o cestě za mocí za jakoukoliv cenu; nebo akční, válečná, mecha scifárna, kde by se bojovalo o planetu; nebo školní romantická komedie o géniovy, který si neuvědomuje svět a hlavně lidi kolem sebe a nebo to mělo být o mytologické kravině jménem Geass, "sociálním inženýrství" a kolektivním nevědomí (říkal tady někdo NGE?) Takhle je z toho těžko stravitelný mischung, navíc z psychologického vývoje některých postav (Rollo) by se jeden p*sral. - 60 % ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Epicky mocné. Nebo mocně epické. Vyberte si. Též jsem nevěřil, že po první várce už tak dosti éterické a megalomanské mechoidní šílenosti můžu na talíř dostat něco lepšího..ouha. Obzory se zvětšily, úmysly hlavního úlisáka jsou prošpikovanější a absurdnější, až si říkáte, že už s tím se nám vláček přeplněný nákladem přehnanosti musí rozsypat. A znovu omyl. Nějak nemůžu retrospektivně Lelouchovi zbaštit ten jeho závěr, protože..grr..ale jo, dostal si mě. ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s první sérií nejlepší Anime, které jsem v životě viděl. Dokonalé ve všech ohledech a s nejlepším koncem jaký jsem kdy viděl. 50 dílů plné totálního orgasmu zhlédnuty prakticky nonstop bez možnosti vydechnutí. Má to spousty prvků, které miluji: Rytíři, Meče, Prvky z legendy o králi Artušovi, Alternativní historie, Příběh o pomstě, Mecha, Válka, Šlechta, Politické intriky, Vztah otce a syna, nádhernou kresbu od skupiny CLAMP. Viděno 3x. Doporučuji naprosto všem. 110% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to shlédl podruhé a ... 5 hvězd je pro toto epochální anime naprosté minimum, co jde dát... Poprvé mi tam nebyly jasné nějaké politické věci a dost postav se mi mátlo, avšak teď to bylo vše pochopeno a tím jsem docílil naprosto úžasného pocitu a... :-) Sám nevím co napsat. Toto anime mě prostě dojalo. Jak málokteré.... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Mecha moc nemusím, ale tohle je těžká výjimka. R2 se povedla ve všech ohledech. Byla, jak režisérsky, tak příběhově, promyšlenější než jednička a přibyly nové sympatičtější postavy, jako např. Li Xingke. Konec byl sice trošku čekatelný, ale to, že jej autoři zpracují takhle famózně, jsem nečekal. Vyrazilo mi to dech :) . A nejlepší je, že z celého seriálu mě a ABSOLUTNĚ nejvíce dostalo posledních 30 vteřin. Takže euforický pocit po dodívání byl opravdu mocný. První serii jsem dal jen 4*, ale kdybych seriál hodnotil jako celek (což by asi bylo vhodnější) dal bych určitě 5*. Takže 5 dávám aspoň R2ce... víc takových seriálů :) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (1)

  • Můžeme si všimnout, že postava C.C. s sebou často nosí žlutého plyšáka s malou buřinkou na hlavě. Je to maskot společnosti Pizza Hut s názvem Cheese-kun, která seriál sponzorovala. (Hromino)

Reklama

Reklama