Reklama

Reklama

Epizody(25)

Obsahy(1)

Co Lelouch nedokončil v první sérii, hodlá dokončit v té druhé. Hned v prvním díle se bude opakovat historie. I kdy je trošku pozměněná. Lelouch opět chodí do školy, místo milované sestřičky má milovaného brášku. Opět je v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Opět potká C.C. a ta opět zemře. A ano, uhodli jste. Opět získá Geass, k němu ale ještě jako bonus i ztracené vzpomínky. Lelouch se velmi brzy vzpamatuje z katastrofální prohry, kterou v první sérii utržil. Zbývá jediné. Musí zachránit svůj Řád černých rytířů dříve, než bude pozdě. Všichni, kteří přežili první sérii, mají být totiž popraveni. To by to ale nebyl Zero, kdyby zase nepředvedl nějaký ten zázrak.
Bohužel pro něj, za ten rok, co byl "mimo", se hodně rozmohla móda Geassu, takže ho už má kde kdo. Na seznam věcí, které musí Lelouch udělat, se tak kromě zničení Británie a zabití jeho otce dostává i vyhlazení všech nebezpečných uživatelů Geassu a zničení těch, kteří Geass vytváří. Všechny události prvního Code Geassu byly pro Leloucha oproti tomuto úkolu procházka růžovým sadem. Lelouch se musí nejednou rozhodovat mezi správnou věcí a úspěchem svého plánu. Navíc zjistí, že všechny události okolo otce a matky se mají úplně jinak, než se domníval. A v neposlední řadě se musí pro dobro svého cíle přenést přes smrt svých milovaných. (Dejv007)

(více)

Recenze (56)

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezona... Těžko hledat slov. Po první sezoně přichází nástavba, která naprosto změní rozměry seriálu. Z Japonska do celého světa a zpátky. Ubylo slabých okamžiků, dětinského humoru, postavy dospěly a většina z nich prošla (nečekanými) změnami stejně jako celý seriál. Na proměnu Schneizela asi v seriálu nikdo nemá, ale autoři dokázali překvapovat i po cca 15-16 díle, kdy to už vypadalo na konec Britského Impéria (zajímavé, jak je alternativní linie pro Británii jako mocnost nahrazující dnešní USA... i ta politika je...:)). Prolnutý všech důležitých i okrajových linií proběhlo nenuceně. U tolika konspirací, postav a různých motivů a pohnutek je to až k neuvěření, jak postavy i příběh dokázal ve výsledku přesně zapadnout. A těch paradoxů! Témat je tu obrovské množství, i když Lelouchova odpovědnost okořeněná sebeobětováním vlastního symbolu je těžko zapomenutelná. Složitostí a postavami jedno z nejpůsobivějších anime s porcí akce a mytologie, o kterou by se nemusela stydět kdejaká knižní série. Mecha akce se vším, co nesmrtelná klasika potřebuje. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je možné se zamilovat do symbolu, do smyšleného charakteru, do animované postavy? Pokud jste šílený jako já, pak je možné všechno! Opravdu jsem se zamilovala do Leloucha a všech jeho činů, které vedly k mým slzám, ale i k úsměvu. Jeho honba za milejším světem si mě získala natolik, že už několik nocí usínám s myšlenkami na něj. Code geass mi opravdu způsobilo neskutečný bordel v hlavě, ale vůbec za to nemůžou chyby ani nelogičnosti (které se tam jistě najdou, jenže já nejsem detailista), ale prostě příběh, který si získá diváka (ale hlavně divačku). Po první sérii jsem si nechtěla připustit, že by se všechno točilo kolem vzájemné lásky (protože nejsem takový romantik, na prvním místě chci vidět akci, když se jedná o mecha stroje), ale opravdu i přes všechno dění je tohle základní prvek, který se mě natolik získal. Mám jednoduše slabost pro spojení války a lásky, takže se není čemu, že mě geass pohltil a ani mi to nemusel Lelouch přikazovat. PS: Do teď nevím, jak se mám postavit ke konci? :o( … Další krůček v anime! ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že nejde dát více než 5 hvězd... jelikož druhá série je opravdu ještě minimálně o jednu třídu výše, než ta první (a u té hodnocení změnit rozhodně nehodlám). Je to celé velkolepější a, jelikož se jedná o uzavření celého příběhu, zodpoví se tu všechny možné otázky ohledně historie císařské linie. Druhá sérka se ale většinou nese v duchu velkých bitev.. takže kdo si oblíbil bitky mechů, tak bude slintat blahem! A co se konce týče... jednoznačně klobouk dolů.. víc k tomu nemám co dodat ! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...a tak Lelouch vyhlásil zemi, jejíž území pokrývalo celou jednu místnost o velikosti pár metrů čtverečních. Geniální! Po výborné první sérii se mi nechtělo věřit, že by byla druhá ještě lepší, ale fakt tomu tak je. Připomíná mi to trochu ono překvapení z nového Fullmetal Alchemist – po zhlédnutí starší verze jsem si myslel, že ta nová už snad lepší být ani nemůže, ale přece jen byla. Pünktlich to samý platí i u R2. Druhý výlet do CLAMPovského světa nabízí ještě více akce, krásné kresby, napětí, povedených dějových zvratů a potěší také návrat starých sympatických hrdinů (hlavně Karen a Rivala, z jejich comebacku jsem měl ohromnou radost), ale i nové postavy, z nichž můj žebříček zatím bezkonkurenčně vede Rollo Lamperouge. Sugoi! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za to, co autoři provedli na pár dílů s C.C. jim budou v pekle démoni drnkat na střeva odrhovačky od Kryštofa a Chinaski. Já měla v tu chvíli dojem, že sleduji artikulovanější Elfen Lied! [jinak platí takřka totéž, co jsem napsala o sérii první, jen se zápory znásobily a klady naopak prořídly] ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Epicky mocné. Nebo mocně epické. Vyberte si. Též jsem nevěřil, že po první várce už tak dosti éterické a megalomanské mechoidní šílenosti můžu na talíř dostat něco lepšího..ouha. Obzory se zvětšily, úmysly hlavního úlisáka jsou prošpikovanější a absurdnější, až si říkáte, že už s tím se nám vláček přeplněný nákladem přehnanosti musí rozsypat. A znovu omyl. Nějak nemůžu retrospektivně Lelouchovi zbaštit ten jeho závěr, protože..grr..ale jo, dostal si mě. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to shlédl podruhé a ... 5 hvězd je pro toto epochální anime naprosté minimum, co jde dát... Poprvé mi tam nebyly jasné nějaké politické věci a dost postav se mi mátlo, avšak teď to bylo vše pochopeno a tím jsem docílil naprosto úžasného pocitu a... :-) Sám nevím co napsat. Toto anime mě prostě dojalo. Jak málokteré.... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě plné hodnocení, když už nejde vyšší. Jen bych to tady na csfd neodděloval do dvou sérií. Rozdělit se nedají v žádném případě. Kdo viděl konec první, tak pochopí. ()

Marw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím obě řady. Asi jedno z nejlepší anime(řekl bych i seriál), které, jsem kdy viděl. Příběh velmi kvalitní, postavy vynikající, dabing charakterů na nejlepší úrovni, hlavně ústřední dvojka: Jun Fukuyama a Takahiro Sakurai. Velmi kvalitní konec. Stylizace pěkná. Rychlé tempo a přísun informací = náročné na pozornost. Hodně zvratů v ději = nevíte co bude(stane) za půl hodinky. Ohromné množství vedlejších postav cca 20-30 lidí. Viděno dvakrát rozestup dva měsíce. Doporučuji všemi deseti, ale ne jako oddychovou činnost, a není to pro děti, ale na první pohled to může vypadat(ano myslím MECHA souboje a školní prostředí). ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jen shrnout mé rozpačité pocity? Bez spoilerů to nepůjde. Nuže prvních pár dílů je prakticky úplně naprosto to samé, co bylo v první sérii, jenom s ještě víc fanservice, že to až hraničí s ecchi. Bylo mi opravdu líto Kallen a Villetty, které snad neměly ani jednu normální scénu, kde by nevystrkovaly kozy a zadky nebo rovnou radši nebyly nahé. A bohužel jak díly pokračují, dojde i na C.C., jejíž charakter je na pár dílů radši úplně zabitý, aby se dalo vytěžit její "neposkvrněné, roztomilé naivity" co nejvíc. Každopádně po docela jakžtakž, s přimhouřenýma očima zdařilém začátku se nasadí těžce nevyrovnané tempo - buď se neděje vůbec nic (zase spousta fillerů jako školní festival nebo blbosti co vymýšlí školní předsedkyně... prostě cokoliv se týče školy se klidně mohlo vynechat) nebo se děje milion věcí v pěti minutách pomocí nelogických rychlých střihů nenavazujících scén. No a pak je tu taky pár "proč proboha?" momentů typu Lord Jeremiah nebo již zmiňovaný brainwash C.C., kde tvůrci nejspíš nevěděli jak pokračovat, tak tam hodili něco náhodného. Prostě v prostřední části jsem upřímně měla chuť to dropnout. Naštěstí kolem 17. epizody se konečně zase začalo jet na příběh plný zvratů a posledních pár epizod byl přímo skvost, gradující dokonalou poslední epizodou, které lehce kazí jen neustálé umírání a znovuožívání prakticky všech postav. Taky bych ráda pochválila skvělý soundtrack, hlavně v poslední epizodě. Jinak ještě co se nových postav týče, nechápu proč všichni tak vroucně nenávidí Rola. Mě ho bylo chudáka líto. Zato Lelouch je ještě větší hovado a dostal, co si zasloužil. No a celkové hodnocení? Místy to bylo na 10, místy na odpad. Takže něco mezi 3 a 4 *. Vzhledem k tomu, jak se všichni můžou přetrhnout s 5, klaním se k tomu slabšímu hodnocení. 7/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je lepšia, prepracovanejšia a ešte je v nej viac napätia. Po zvláštnom konci, ktorému niekto nerozumie si položíme otázku či to nemohlo skončiť inak. No mohlo ale nebolo by to asi ono. Hudba druhej série je naozaj krásna. Sám som si našiel pesničky a počúvam ich. Nechcem povedať, že Enya sa môže schovať aby som nikoho neurazil ale pesničky sú tak krásne, že sú minimálne na jej úrovni(nádhera). Príbehom je to jedno z vrcholných anime. Obsah: Druhá séria anime Code Geass sa odohráva o rok neskôr po prvej. V pokračovaní sa znovu stretnete s obľúbenými postavami ako sú Lelouch, C.C., Suzaku, Kallen a aj ostatné na ktoré ste boli zvyknutý s prvej série. Samozrejme, že pribudnú aj nové postavy a to aj čo sa hlavných hrdinov týka.Boje sa priostrujú a ani jeden mechanický robot nezostane v garáži. Kto pozeral prvú sériu rozhodne bude chcieť vidieť druhú a aj koniec tohto anime. (Ako celok Code geass pôsobí fantasticky.) ()

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii o poznání slabší. Počet absurdních plot twistů se snad ztrojnásobil a přímo úměrně s jejich počtem klesla jejich kvalita. Nicméně pořád to mělo "svoje momenty" a svým závěrem si Code Geass R2 trochu vyžehlilo svou reputaci. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně silnější zážitek než z první série - ale bez ní by to nefungovalo. Původně se Lelouch tvářil jako napodobenina Lighta z Death Note, ale říkala jsem si fajn, pěkná animace, sympatické postavy, hudba...proč ne, hezky se na to kouká. Mimochodem, potěšilo mě, že ten tvrdohlavý, odvážný, ambiciózní a trochu zakomplexovaný blbeček, který se ve většině anime objeví, tu nehrál první housle (jo, to má být Suzaku). ...A pak se to stupňovalo. Každý další díl byl neuvěřitelnější než ten předchozí, a přesto vedle konce působí to všechno, co mu předcházelo tak nějak...malicherně. Ale koukám na to optimisticky. Chápu, co Lelouch myslel. Tenhle uměle vytvořený charakter má mou úctu a obdiv. Troufám si říct, že s ním souhlasím (škoda, že lidstvo z toho vychází trošku jako tupohlavé stádo;D). Ale já, narozdíl od něj, nejsem připravená střílet... ()

July 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních cca deset epizod bylo téměř na 5* - mocenské machinace, mezinárodní dohody a jejich porušení, slušně zpracované bitvy a nové zajímavé postavy... Od dvanáctého dílu s poněkud stupidní školní slavností Milly jako by se vývoj zlomil a seriál začíná připomínat více telenovelu než akčně-psychologickou sci-fi/fantasy. A fantasy prvků na úkor "pouhé" alternativní historie bohužel začalo notně přibývat. K nim přímo úměrně ubývalo logiky postav... Díly krátce před úplným závěrem mi připomínaly konec Neon Genesis Evangelionu - kolektivní nevědomí, porozumění splynutím duší... Blábol nad blábol zahalující se do v Japonsku asi populárního hávu psychoanalýzy. Byla bych snížila hodnocení i na 1*, ale začátek série si to nezaslouží - a ani její konec. V posledních třech epizodách se sice postavy chaoticky přemisťují z místa na místo a divák už nemá šanci se v ději vyznat, ale úplný závěr (byť předvídatelný) seriál opět zdvihá. 3* jsou tedy slušný průměr. Seriál výstižně shrnuje i komentář Tionois. ()

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Epické, dojemné, rozporuplné, roztomilé, nečekané, pobuřující, smutné, zavrženíhodné, sympatické, prudké, sladké, podlé, úsměvné, šokující, vynalézavé, logické i nelogické zároveň, nenávidění hodné, vyvolávající slzy, podněcující vzdor, pokládající otázky. Tahle série rozdělí diváky do několika táborů zastávající různé morální otázky a ty se mezi sebou budou hádat až do poslední věty a bránit svůj názor. Bude to vyrovnaná partie, všichni budou mít pravdu a všichni se budou mýlit. Šach mat. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Mecha moc nemusím, ale tohle je těžká výjimka. R2 se povedla ve všech ohledech. Byla, jak režisérsky, tak příběhově, promyšlenější než jednička a přibyly nové sympatičtější postavy, jako např. Li Xingke. Konec byl sice trošku čekatelný, ale to, že jej autoři zpracují takhle famózně, jsem nečekal. Vyrazilo mi to dech :) . A nejlepší je, že z celého seriálu mě a ABSOLUTNĚ nejvíce dostalo posledních 30 vteřin. Takže euforický pocit po dodívání byl opravdu mocný. První serii jsem dal jen 4*, ale kdybych seriál hodnotil jako celek (což by asi bylo vhodnější) dal bych určitě 5*. Takže 5 dávám aspoň R2ce... víc takových seriálů :) ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s první sérií nejlepší Anime, které jsem v životě viděl. Dokonalé ve všech ohledech a s nejlepším koncem jaký jsem kdy viděl. 50 dílů plné totálního orgasmu zhlédnuty prakticky nonstop bez možnosti vydechnutí. Má to spousty prvků, které miluji: Rytíři, Meče, Prvky z legendy o králi Artušovi, Alternativní historie, Příběh o pomstě, Mecha, Válka, Šlechta, Politické intriky, Vztah otce a syna, nádhernou kresbu od skupiny CLAMP. Viděno 3x. Doporučuji naprosto všem. 110% ()

Reklama

Reklama