Reklama

Reklama

Epizody(25)

Obsahy(1)

Co Lelouch nedokončil v první sérii, hodlá dokončit v té druhé. Hned v prvním díle se bude opakovat historie. I kdy je trošku pozměněná. Lelouch opět chodí do školy, místo milované sestřičky má milovaného brášku. Opět je v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Opět potká C.C. a ta opět zemře. A ano, uhodli jste. Opět získá Geass, k němu ale ještě jako bonus i ztracené vzpomínky. Lelouch se velmi brzy vzpamatuje z katastrofální prohry, kterou v první sérii utržil. Zbývá jediné. Musí zachránit svůj Řád černých rytířů dříve, než bude pozdě. Všichni, kteří přežili první sérii, mají být totiž popraveni. To by to ale nebyl Zero, kdyby zase nepředvedl nějaký ten zázrak.
Bohužel pro něj, za ten rok, co byl "mimo", se hodně rozmohla móda Geassu, takže ho už má kde kdo. Na seznam věcí, které musí Lelouch udělat, se tak kromě zničení Británie a zabití jeho otce dostává i vyhlazení všech nebezpečných uživatelů Geassu a zničení těch, kteří Geass vytváří. Všechny události prvního Code Geassu byly pro Leloucha oproti tomuto úkolu procházka růžovým sadem. Lelouch se musí nejednou rozhodovat mezi správnou věcí a úspěchem svého plánu. Navíc zjistí, že všechny události okolo otce a matky se mají úplně jinak, než se domníval. A v neposlední řadě se musí pro dobro svého cíle přenést přes smrt svých milovaných. (Dejv007)

(více)

Recenze (56)

sl4necek 

všechny recenze uživatele

Žánrový propletenec a nádherně komplikovaný příběh. Lelouch je nejlepší ústřední antihrdina a parchant, co jsem kdy viděl. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotil bych stejně jako první sérii, ale konec byl velmi povedený. Vše ostatní zůstává při starém, proto si kdyžtak přečtěte můj příspěvek k R1. Co říct za obě série? IMO velmi přeceňované dílo.7/10 ()

Darik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada pokračuje rok po té první a hned ze začátku nabírá dost vysoké otáčky (i když se v mnohém podobá první serii). Ale to, co přijde okolo 20 epizody už je něco naprosto neuvěřitelného. Popravdě řečeno jsem i já na tu delikátní hru Lelouchovi skočil a sežral to všechno i s navijákem. Poslední 4 díly jsem téměř nedýchal a ten úplně poslední jsem hltal a nakonec byl totálně vyveden z míry - tohle jsem prostě opravdu nečekal. Celá druhá serie by byla pro mě na 4*, ale za ten poslední díl a to, jak to měl Lelouch všechno promyšleno do dokonalosti, mi nedá jinak, než že těch 5* dám. A dal bych i víc;) Nádhera ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Trocha ma sklamalo oveľa častejšie vsunutie mágie a nadprirodzena ako v prvej sérii a až prehnaná farebnosť. Vyvážil to silný záver, vynikajúci scenár (teda asi manga ktorú som nečítal) a réžia. 5* odporúčam ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Absolútne výborný príbeh a koniec prekonal všetky moje očakávania. Priznávam sa tiež som uronila slzičky :) A čo dodať, snáď len jednoducho: ALL HAIL LELOUCH !!! ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než první série? Ne. Spíš stejně mizerná jako první. Buď to měl být seriál o cestě za mocí za jakoukoliv cenu; nebo akční, válečná, mecha scifárna, kde by se bojovalo o planetu; nebo školní romantická komedie o géniovy, který si neuvědomuje svět a hlavně lidi kolem sebe a nebo to mělo být o mytologické kravině jménem Geass, "sociálním inženýrství" a kolektivním nevědomí (říkal tady někdo NGE?) Takhle je z toho těžko stravitelný mischung, navíc z psychologického vývoje některých postav (Rollo) by se jeden p*sral. - 60 % ()

Reeya 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem zvažovala jak okomentovat Code Geass R2 a to protože na mě stále působí jeho konec. Nebudu dělat žádný spoiler, ale závěrem se mi jen potvrdilo, Lelouch patří mezi mé anime hrdiny. ()

John8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už CG jasně ukazuje že nechce být zápisníkem, schopnosti jsou na každém rohu, Mechy létají (stále jsou tím nohy zbytečné ale aspoňse na to líp kouká) Máme širší paletu postav a i intriky jsou zábavnější. Ale je to jeden z mála konců anime se kterým jsem byl opravdu spokojen, nic otevřeného, příjemně hořkosladký, a osud Lelauche by si podle mne zasloužil i Light. ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu. Těžko se hodnotí samotná, jelikož se jedná o přímé pokračování... Ale když se o to přeci jen pokusím, tak musím dát ještě o hvězdu víc než minule, vypointované finále mě dostalo... Konečně bylo trochu víc využito promyšlené universum. Dost času jsem strávil na codegeass wiki, dohledáváním "historických" souvislostí a technických detailů, které seriál jen naznačuje a jejich hlubší studium rozhodně není třeba, ale mě bavilo (super!), ale taky ověřováním jednotlivých postav (míň super), kterých je už opravdu nechutně moc a navíc mění strany jak ponožky, tak jsem občas měl co dělat, abych pochopil Kdo, S kým, Proti komu a Proč proboha. Ale až na tu nepřehlednost to bylo dokonalé. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnaní s prvou, celkom nevyjasnenou sériou sa v tomto prípade jedná o absolútny masterpiece. Celá psychológia predošlého vývoja je rozvinutá do absolútne prepracovanej formy, nebojácne sa zamerajúc i na kritiku medziľudských vzťahov medzi mocnosťami, či špinavej vnútornej politiky majordómskych oligarchov. Seriál doslova chrli zvraty, vďaka ktorým sa taktiež pomerne rýchlo dozvedáme udalosti po ukončení prvej série, vrátane doposiaľ nevysvetlených okolností ohľadom smrti Lelouchovej matky, cisárovnej Marianny. Bolo doslova neskutočne záživným sledovať, ako Lelouchova charizma kradne vietor z plachiet každému z jeho súperov a aj napriek tomu, že miestami narazí na neriešiteľný problém, vďaka svojmu geniálnemu intelektu vždy dosiahne skvelú nahrádzajúcu alternatívu. Seriál tak dopĺňa nedostatky svojho predchodcu a nekompromisne sa zaraďuje medzi ťažkú klasiku žánru anime. Ešte stále som trochu vykoľajený aj zo sound-tracku, ktorý ho tak súdržne sprevádzal. Tiež ďalší neskutočný zážitok! ()

foundation 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak sa to vôbec dá druhá séria dosiahla este lepsej urovne ako jej predchodca. Zaciatok necha vsetkych na pochybach co sa vlastne stalo v tom medziobdobí ktoré je zatiaľ divákovi zahalené ale prakticky hneď zo začiatku sa veci začínajú vyjasňovať tak aby mohol seriál nastúpiť na ten rýchlik ktorým bol poháňaný celú prvú radu. Pokračuje sa teda krásne a čisto v duchu prvých 25 dielov, s tým že príbeh, roboti, bitky a jednotlivé scény sú tu ešte lepšie, monumentálnejšie a vycibrenejšie. Na rad sa dostane aj viac psychológie postáv, ktorá je perfektne zakombinovaná do príbehu a akcie taže sa nikto nemôže sťažovať na nejakú nudu v rámci dlhých nič nehovoriacich fylozofických preslovov. A zakončenie seriálu je tak geniálne že to lepšie urobiť nešlo ani kedy sa tu všetci poskladali do kociek. Pre mňa jednoznačne vrchol anime tvorby a TOP anime. ()

umisk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celých 24 dílů a půl posledního si říkám: WTF? Hrozná slátanina, ve které mi jako zdroj zábavy sloužil snad jen princ Řízek. Ale konec značně vylepšuje skóre, na tohle já si potrpím :) I když to Lelouchovi rozhodně nevěřím. --- Dobrá, po roce musím uznat, že ve mně Lelouch zanechal silný dojem. Doteď si závěrečné scény pamatuju, byly brilantní a ach, tak dojemné! :) ()

Forty- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne tie detaily co mi chybali v prvej serii autori zakomponovali do druhej. Uz to nebolo o chlapcovi co beha po skole a skryva svoju identitu pred kamaratmi. Infantilnost sla bokom a islo do tuheho. Toto bol jednoducho epicky zazitok aky si malokedy mozeme uzit. Vyslovene nadherne animacie, uzasne prepracovane hlavne postavy, najlepsie boje ako som kedy videl a napinavy dej plny zvratov, zrady a prekvapeni robi toto anime za jeden z najlepsich serialov. Code Geass sa moze smelo postavit aj vedla Death Note. Za prvu seriu 8/10 Za druhu seriu 9.5/10 ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Hodnotím obě série. To anime je jako zjevení, není tam žádné výrazné hluché místo, děj je perfektně zmáknutý (i když, přiznávám, v druhé sezoně lehce zmatený) a postavám věříte a fandíte jim. Pro mě nejlepší anime a seriál s nejlepšími posledními 10 minutami v historii. ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalosť sama, takto by mohol vyzerať Death note keby to tvorcovia neposrali. Tak ako prvú, aj druhú sériu som pozrel celú naraz, hneď po prvej (spal som asi štyri hodiny :D ) Lelouch ma svojím Geassom nepustil ani na záchod. Vadili mi len dve veci : Nina (tá ma vytáčala do červených čísel, úplne zbytočná postava) a C.C. alebo skôr príliš málo o nej, kľudne by mohli spraviť pár dielov čisto o C.C., na to by som sa veľmi rád pozrel. Koniec bol trochu predvídateľný (Lelouch spomínal niečo o tom že ho budú všetci nenávidieť asi osem dielov pred koncom) ale pri tom napätí som na to úplne zabudol, takže mi doplo až keď sa objavil Zero. Určite najlepší koniec anime aký som videl a celkovo, Code geass útočí na prvú pozíciu na ktorej bol doteraz Fullmetal alchemist. No nič, pozriem si to ešte raz ale už teraz je zrejmé že Lelouch je najlepšia postava nie len v anime. All hail Lelouch! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Než se detailněji rozepíšu o druhé sérii Code Geass, musím něco poznamenat. Zmiňoval jsem to už u R1 (ano, vím, že se první série nenazývá R1, ale budu ji tak označovat) a zmíním to zase. Nechápu, proč je to na CSFD rozděleno na R1 a R2. Jsou to 2 série jednoho seriálu. Je naprostá hloupost to rozdělovat. Je to jako rozdělit Simpsony na 30 sérií. ALE, ve skutečnosti mi to nevadí. Takhle mohu vychválit R2 aniž bych se musel více zmiňovat o ne moc dobrém R1 (zmiňovat se budu, ale do hodnocení R1 řadit nebudu). A teď k samotnému seriálu. Po nudném R1 přichází téměř dokonalé R2. Scénárista musí být génius. Takhle dokonale napsané postavy jsem dlouho neviděl (na jejich charakteru má velkou zásluhu také R1). Ano, většina postav je archetypální, ale to neznamená, že jsou špatně napsané. Právě, protože jsou archetypální, tak vím, co od nich můžu očekávat. A díky tomu jsem si je mohl oblíbit. V málokterém seriálu se mi stalo, že bych měl rád prakticky všechny postavy. Prakticky všechny postavy jsem si oblíbil (až na císaře, to byl hajzl). Ač je tohle mechwarior a souboje zabírají většinu času, tak to není o soubojích. Ty slouží jenom jako osvěžení. Důležité jsou postavy, emoce a rozhovory. Lelouch kličkuje od totálního klaďase k totálnímu záporákovi a prakticky celou sérii jsem nevěděl, jestli ho mám mít rád nebo nenávidět. Nevěděl jsem, jestli je kladná postava nebo záporná (spoiler alert, Lelouch je klaďas). Mám fandit jemu? Mám fandit Schneizelovi? Nebo je Suzaku ten pravý? Kdo ví? A moment, kdy se Lelouch obrátil proti svým přátelům. Co teď? Proč to dělá? Kdo je klaďas a kdo záporák? Mám se vůbec snažit někomu fandit? Tyto otázky jsem si kladl po celou dobu. Opravdu, obdivuji scénáristy. Postavy byly opravdu skvěle napsané. Například Rolo. Po tom co udělal (spoilery si nechám na konec komentáře) jsem ho nesnášel a přál jsem si jeho smrt. Ale na konci mi ho bylo prostě líto. Tento seriál má jedinou chybu a to je mystická část. Ano, moc Geassu musela být nějak rozvinuta, ale mohlo to být zpracováno lépe. Ale to mi nevadí. Jsem ochoten to přehlédnout. Po naprosto geniálním konci jsem ochoten přehlédnout všechny chyby, které R2 má. Nakonec bych se chtěl rozepsat o silných chvilkách, které mne rozbrečely, takže SPOILER ALERT! První chvíle, chvíle při které jsem začal tento seriál milovat a zároveň nesnášet. Smrt Shirley. Rolo, jak já tě nesnáším. Tato smrt je asi tou nejdojemnější smrtí, jakou jsem kdy viděl. Chvilka tak silná, že i inteligentní, vždy chladný a vypočítavý Lelouch přestal logicky přemýšlet a snažil se Shirley zachránit pomocí Geassu. I když věděl, že to fungovat nebude, tak to zkoušel. Když začal brečet on, začal jsem brečet já. Do této doby jsem si myslel, že smrt Euphemie bylo to nejhorší co může seriál nabídnout. Mýlil jsem se. Smrt Shirley je úplně jiná úroveň smutku a beznaděje. Nesnáším tě Rolo. A to mne přivádí k druhé smutné smrti a tou je právě Rolova smrt. Přestože zabil Shirley a chtěl zabít Nunnally, přestože ho pořád nenávidím z hloubi duše, jeho smrt byla také smutná. Snažil se ochránit svého velkého bratra. Jediného přítele, kterého kdy měl. Nesnáším ho, ale tohle si nezasloužil. A poslední silný okamžik. Smrt Lelouche. Přestože se řadím k těm, kteří si myslí, že Lelouch žije, tak to bylo hodně emocionálně vypjaté. Když se na konci ukázalo, že je Lelouch vlastně kladná postava a že naplánoval svou vlastní smrt, jen aby stvořil dokonalý svět pro Nunnally, byl jsem překvapen. Ulevilo se mi. Konečně jsem pochopil, proč dělal, to co dělal. Asi to měla být šťastná chvilka. Změnil svět k lepšímu. Ale pohled na brečící Nunnally mne dostal. Když brečí Nunnally, brečím taky. Aspoň, že CC to přežila. Když předávala svou moc císaři, měl jsem chuť to vypnout. Naštěstí si to rozmyslela. Díky. Abych to shrnul, rozhodně se vyplatilo přetrpět slabou první sérii, protože ta druhá je prakticky vrchol dokonalosti. () (méně) (více)

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O hvězdičku lepší než předcházející série. V této ubyde romantiky a dětinskostí, nejsou zde skoro žádné výplňové díly, v kterých se nestane nic podstatného (seriál má tedy větší spád), taktiky Leloucha jsou sice zhruba na stejné úrovni promyšlenosti jako v první sérii, celkově jsou ale díly znatelně napínavější, neboť Lelouch čelí větším hrozbám než v prvním díle. Kladně hodnotím, že nepřibyly téměř žádné nové postavy, obsah se soustředí více na psychologii postav - konečně jsou rozpleteny a logicky objasněny jejich motivy...zvláště tedy v závěrečných dílech (poslední 4 díly jsou na 95%). V podstatě má seriál jen tři chyby: 1. svou první sérii, která kazí celkový dojem, 2. nevyužitý potenciál k poněkud hlubším konteplacím nad podstatou vztahu státu a občanů a zvláště nad tím, do jaké míry účel světí prostředky, 3. neskončil uplně nejlíp, jak mohl. Druhou sérii celkově hodnotím na 85%. ()

Reklama

Reklama