Reklama

Reklama

Code Geass: Hangjaku no Lelouch

(seriál)
  • Japonsko コードギアス 反逆のルルーシュ (více)
Trailer 3
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Psychologický / Sci-Fi
Japonsko, (2006–2008), 20 h (Minutáž: 24 min)

Série(2) / Epizody(50)

  • Season 1 (2006) - 25 epizod

  • R2 (2008) - 25 epizod

Středoškolák se schopností okamžitě všechny přinutit, aby ho poslouchali, si nasadí masku a postaví se do čela povstání Japonců proti vetřelcům z Británie. (Netflix)

Recenze uživatele Hitman_47 k tomuto seriálu (2)

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) 

Když má člověk opravdu velký vztek a je zároveň odhodlán změnit vše pro osobu jemu nejbližší.... plus dostane supr věcičku zvanou Geass ... nikdo ho nezastaví... nebo? Code Geass je jedno z těch anime, které chytí a nepustí... je to hlavně díky hlavní postavě! Lelouch je naprosto geniální vypočítavá svině, která je schopna překročit všechny hranice lidskosti, aby dosáhl svého... prostě ten typ těch odporných, do zad bodajících krys, které v reálném životě všichni nenávidíme! Ale tady jde o fikci, tak tyhle charaktery naopak milujeme... ne nadarmo jej hodně lidí srovnává s Lightem (hlavní postava Death Note). Na druhou stranu, bez skvělého scénáře by asi Lelouch celou sérii neutáhl.... jo a lidi, nenechte se odradit barvičkama.. fakt to není infantilní pyčovinka! Po dlouhé době jedno anime, které je (téměř skoro) dokonalé! ()

R2 (2008) (S02) 

Škoda, že nejde dát více než 5 hvězd... jelikož druhá série je opravdu ještě minimálně o jednu třídu výše, než ta první (a u té hodnocení změnit rozhodně nehodlám). Je to celé velkolepější a, jelikož se jedná o uzavření celého příběhu, zodpoví se tu všechny možné otázky ohledně historie císařské linie. Druhá sérka se ale většinou nese v duchu velkých bitev.. takže kdo si oblíbil bitky mechů, tak bude slintat blahem! A co se konce týče... jednoznačně klobouk dolů.. víc k tomu nemám co dodat ! ()

Reklama

Reklama