Reklama

Reklama

Putování s dinosaury - Gigantičtí ještěři


Obří dráp (E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Giant Claw
Velká Británie, 2003, 30 min

Scénář:

Tim Haines, Jasper James

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Nigel Marven (průvodce)
(další profese)

Obsahy(1)

Dobrodružství se zoologem Nigelem Marvenem (a počítačovými animátory BBC) pokračuje. Nigel pátrá po majiteli největšího dinosauřího drápu, který byl kdy na světě nalezen. Sedmdesáticentimetrová relikvie patřila ještěrovi zvanému Therisinosaurus. Po všech možných nástrahách, které mu kladli velociraptoři a jiní nevídaní predátoři, statečný zoolog na stádo therinosaurů opravdu narazil. Na vlastní oči tak mohl potvrdit tezi, že tyto fantatiskcé obludy byly vlastně mírumilovnými býložravci a obří drápy jim sloužily ke strhávání listů ze stromů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nigel Marven cestujúci naprieč časom so svojou malou JVC kamerou a ostatným vybavením na camping, tento raz hľadá majiteľa obrieho drápu. O trocha viac zaujímavejšie a zábavnejšie oproti Land of Giants. Ten joke so zvukárom bol celkom milý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co se týká náplně dokumentu a technického zpracování, tak je Obří dráp na dosti vysoké úrovni. Avšak občas mě silně iritoval Nigel Marvin svými "chytrými" postřehy a "herectvím". Ale nechci tu kvůli němu zatracovat tento snímek, protože jsem se chtěl primárně dozvědět o majiteli onoho "obřího drápu", k čemuž nakonec došlo. Zkrátka dokument, který je jak poučný, tak zábavný, přičemž druhá složka místy kazí celkový dojem. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nevím tyhle série "walking with" s "průvodcem" už nemají takový kouzlo, jako ty původní, ale stále je to dobrý. A tenhle díl má ještě jako plus oblíbený Velociraptory (ačkoliv Deinonycha bych uvítal víc). ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Král dokumentárních trapáků Nigel Marven se vrací s dalším dobrodružstvím. Dokument pojednávající o Obřím drápu, kterého máme možnost vidět tak 2 minuty, zatímco polovinu stopáže dokumentu zabere Marven svým balením stanu či očicháváním hoven. Nikdy jsem ho neměl rád a jeho dokumenty taktéž ne. Nebýt pěkné animace a několika zajímavých informací, jednalo by se opravdu o velice špatný dokument... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nemám rád dokumenty ve kterých se někdo vrací do minulosti, kde se připlete každou chvíli k nějaké věci či události, něco málo k tomu řekne a hned se de dál. Jsem tam nějaký vtipný moment a tří minutový závěr kde je to oč celou dobu šlo. Ale také se tam řekli nějaké ty zajímavosti. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento speciál je o něco lepší než předchozí Země obrů. Nigel mě pořád strašně otravuje, ale už jsem si na něj nějak zvyknul. Tento dokument je oproti svému předchůdci dotaženější, živější a zajímavější. Efekty jsou na vysoké úrovni, český dabing je dobrý. I dinosauři stojí v tomto dokumentu za to, potěšil mě hlavně Tarbosaurus, dobrá volba... Vypadá to ještě reálněji a zaujme to asi i víc lidí. Příjemný doplněk Putování s dinosaury. Informací tu je dost a já se u toho tetelil blahem... 90%. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinuje mě, jak se za deset let filmová (počítačová) animace změnila. Ušla mílové kroky! Tehdy jsem technologiím ve filmu tleskal, dneska modely dinosaurů vypadají otřesně. Chtělo by to remake... ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší speciál s Nigelem, i když ty jeho šaškárny jsou pořád na pěst. Každopádně konečně nějaký náhled do severovýchodní Laurasie, jinak bůhvíproč opomíjené. Akorát si BBC zase neodpustilo nesmyslnou dramatizaci - už minimálně dvacet let před dokumentem vědci předpokládali, že Therisinosaurus byl býložravec, a dokonce už tehdy dokázali odhadnout jeho podobu. Jediná podobnost s jeho současnými teropody byl pohyb po dvou končetinách. 70% ()

Reklama

Reklama