Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (63)

Nach 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný a občas i draze vypadající TV seriál, který hravě trumfne i řadu katastrofických velkofilmů. Příběhy v něm jsou o to dramatičtější, že jsou podávány Ich formou a každou vteřinu tedy víte, že to co sledujete, není blaf, ale realita, se kterou se skutečně dotyční setkali. Jeden z mála projektů, u kterého se občas přistihnu, že mám při jeho sledování husí kůži. 80% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na díl, kdy tři horolezci lezli na Mount McKinley na Aljašce a jejich příběh byl více než silný. Obdivuji tu silnou vůli přežít, kdy za jiných podmínek by člověk normálně nebyl schopen se pohnout natož se zlámanýma nohama a velkou ztrátou krve, se zkusit doplazit po ledovém srázu nahoru na stezku, aby ho mohli najít ... Já osobně si nic podobného, jako jsou výstupy v náročných podmínkách na velehory, nemusím dokazovat, vím, že bych to nezvládla ... ale velmi to obdivuji u těch, kteří tu odvahu mají. Všichni tři si pak odnesli hodně smutné důsledky z nepodařeného výstupu v podobě amputací různých části těla, no ale hlavní bylo, je a bude Přežít! ()

Reklama

fero_lašák 

všechny recenze uživatele

U toho sem prožil NEJ!!!!silnější emoce u televize i kina, co sem kdy měl (beze srandy). Nějací remcalové tu tvrdí něco o špatných hereckých výkonech a já nevím co, ale v rámci dokumentu to je velice dobré a nedělalo mi většinou problém se do toho vžít, samozřejmě že to není žádný Gladiátor, ale to to ani být nemá. Dokumentární rekonstrukce to prostě skvěle v rámci možností dokresluje. A není to zajímavé ani ne tak z filmařského umění jako z psychologického hlediska a sledování skutečných příběhů a chování lidí v ukrutných nepředstavitelných situacích. Sám jsem si řikal jak by sem reagoval já a jestli by sem to už dávno nevzdal. Ty příběhy byli někdy fakt tak drsný že by byl i Rambo dávno 10x mrtvej. Beze srandy! ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Seriál je super, jediné čo mi veľmi vadí, že sa človek hneď na začiatku dozvie, kolko dní bol niekto uväznený na nejakej hore, v horách, na ostrove. To uberá dokumentu na dramatičnosti. Viď dievča, ktoré bolo v Grand kaňone XYZ dní. Keď si človek povie, že zajtra ju už nájdu, alebo že partia ľudí neprežije noc v horách a robia všetko pre to, aby ich zachránili a na začiatku sa človek dozvie "24 hodinová dráma", tak to nie je ani omylom dobré... 4* ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo udělat tak dobře! A nakonec se na to ani nedá dívat. Možná za to však nemůžou tvůrci, nýbrž samotní protagonisté, jejichž chování je poznamenáno absolutní absencí logického uvažování a racionality. Zároveň je v každé třetí větě v překladu schována totální zhovadilost, nechápu, jak mohl ty žvásti někdo vypustit z pera. Zábavné to možná je, ale jestli tvůrci chtěli docílit maximálního soucitu a fandění těm chudáčkům, tak se jim to asi moc nepovedlo, leda že by tvůrci od diváka chtěli, aby "hrdinům" přál tu nejkrutější smrt, kterou by si i zasloužili. Veškerá naděje je ovšem marná, jelikož je "hraný dokument" prošpikován záběry na skutečné přeživší, čímž tak odpadá další potencionální zajímavost. A abych komentoval herecké výkony, to snad nemusím obtěžovat svou několik let starou klávesnici, ta si raději užije flame na zdejším diskusním fóru...A příště chci hrané dokumenty z vězeňských sprch, nepovedených operací, pohřbů zaživa, záběry skrytých kamer z ložnic slavných prezidentů nebo první návštěvu gynekologa! Ovšem hodnocení musím poupravit po dílu odehrávajícím se v Kambodže, ve kterém, z nepochopitelných důvodů, chyběly takřka všechny nedostatky, které jsem v komentáři k pořadu vytýkal. Nechápu, vykopli všechny tvůrce a nahradili je novými? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama