Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (63)

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně tenhle skvělý survival seriál vyhoupl do červeného zbarvení a jak jinak, než ZASLOUŽENĚ! Tenhle seriál je totiž moje láska, je v něm vše, co miluju: napětí, drsná příroda, nebezpečí, boj o holý život, rozhovory se samotnými účastníky, ale hlavně kruté pro obyčejného člověka nepředstavitelné situace, kdy člověk musí přepnout z konzumního života na boj o holé přežití a je jedno jestli někde na Sahaře, nebo Aljašce či v Amazonském pralese plném jedovatých pavouků, hadů atd. Neexistuje pro mě jiná varianta než plný počet hvězdiček. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny Tv seriál Prežiť mapuje osudy ľudí, ktorí bojovali o život v najťažších situáciách ich života. Seriál má podobu dokumentu s hranými hercami obohatený o výpovede skutočných hrdinov, ktorí to peklo prežili na vlastnej koži. Jednotlivé časti majú svoj spád a divák relatívne rýchlo vpadne do deja celého príbehu. Zložité chvíle sú dobré vykreslené takže si viete dobré predstaviť, čomu museli čeliť hlavní predstavitelia jednotlivých príbehov. Celý cyklus dokumentov je kvalitne nakrútený. Jediné, čo by sa dalo vylepšiť, by bolo dodať viac dramatizácie a emočnosti situáciám, keď sa obeť dostane do komplikácií a taktiež keď sa z problémov dostane heroickým spôsobom na vrchol. ()

Reklama

Phantasma 

všechny recenze uživatele

I u televize na mě dolehla ta tíha okamžiku a bolest, kterou si museli tito lidé projít. Jedná se o dokument / seriál se skvělou rekonstrukcí a samotnou výpovědí lidí, kterým se to skutečně stalo. Člověka to hned nutí se dívat na svět jinýma očima. Po dvou letech se seriál vrátil na televizní obrazovky - nyní s premiérovými díly! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dramatické príbehy zo života majú zakaždým čosi do seba, len to spracovanie mohlo byť o niečo profesionálnejšie. Napríklad dnešná epizóda o stroskotaní troch mužov, ktorí sa vyše 12-tich dní prebíjali pustým pobrežím bez jedla a tekutín na mňa zapôsobila viac ako tá predošlá časť. Skrátka, diel od dielu sa líši kvalita, ale to je hádam pochopiteľné. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo udělat tak dobře! A nakonec se na to ani nedá dívat. Možná za to však nemůžou tvůrci, nýbrž samotní protagonisté, jejichž chování je poznamenáno absolutní absencí logického uvažování a racionality. Zároveň je v každé třetí větě v překladu schována totální zhovadilost, nechápu, jak mohl ty žvásti někdo vypustit z pera. Zábavné to možná je, ale jestli tvůrci chtěli docílit maximálního soucitu a fandění těm chudáčkům, tak se jim to asi moc nepovedlo, leda že by tvůrci od diváka chtěli, aby "hrdinům" přál tu nejkrutější smrt, kterou by si i zasloužili. Veškerá naděje je ovšem marná, jelikož je "hraný dokument" prošpikován záběry na skutečné přeživší, čímž tak odpadá další potencionální zajímavost. A abych komentoval herecké výkony, to snad nemusím obtěžovat svou několik let starou klávesnici, ta si raději užije flame na zdejším diskusním fóru...A příště chci hrané dokumenty z vězeňských sprch, nepovedených operací, pohřbů zaživa, záběry skrytých kamer z ložnic slavných prezidentů nebo první návštěvu gynekologa! Ovšem hodnocení musím poupravit po dílu odehrávajícím se v Kambodže, ve kterém, z nepochopitelných důvodů, chyběly takřka všechny nedostatky, které jsem v komentáři k pořadu vytýkal. Nechápu, vykopli všechny tvůrce a nahradili je novými? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama