Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (63)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen první díl o pětici trosečníků na malém člunu uprostřed oceánu a opravdu mi to stačilo. Přitom ten seriál má velký potenciál založený na atraktivním tématu a silném příběhu. Jenže má příliš zvulgarizovanou podobu založenou na těch nejprofláknutějších výrobních postupech takzvaných story používaných komerčními stanicemi. Sledujeme hranou " rekonstrukci " prokládanou vstupy přeživších účastníků plavby. Manipulace s divákem je ale příliš patrná, je to podané jako show. Taková věc se hodí do programu komerční televize po dvaadvacáté hodině a nikoliv do hlavního vysílacího času veřejnoprávní stanice. Chápu zachráněné, že chtěli ze svých útrap vytřískat aspoň nějaké peníze, je to ale zpracované tak necitlivě už s ohledem na oběti, že jsem jim ty muka ve člunu málem přál. Celkový dojem 25 %. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Škoda, ale mystifikačná dokumentárna reality šou "Prežiť!" nie je zďaleka taká úderná a pôsobivá, aká mohla/mala byť. Je zvláštne, že ani extrémne vyhrotené pasáže (napríklad stroskotanie jachty a niekoľkodňový pobyt v infekciami všetkého druhu prelezenom záchrannom člne, pričom naokolo krúžia žraloky a šialenstvo) nás ani zďaleka nedostanú tak, ako by nás dostali v schopnejších režisérskych rukách. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na díl, kdy tři horolezci lezli na Mount McKinley na Aljašce a jejich příběh byl více než silný. Obdivuji tu silnou vůli přežít, kdy za jiných podmínek by člověk normálně nebyl schopen se pohnout natož se zlámanýma nohama a velkou ztrátou krve, se zkusit doplazit po ledovém srázu nahoru na stezku, aby ho mohli najít ... Já osobně si nic podobného, jako jsou výstupy v náročných podmínkách na velehory, nemusím dokazovat, vím, že bych to nezvládla ... ale velmi to obdivuji u těch, kteří tu odvahu mají. Všichni tři si pak odnesli hodně smutné důsledky z nepodařeného výstupu v podobě amputací různých části těla, no ale hlavní bylo, je a bude Přežít! ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo udělat tak dobře! A nakonec se na to ani nedá dívat. Možná za to však nemůžou tvůrci, nýbrž samotní protagonisté, jejichž chování je poznamenáno absolutní absencí logického uvažování a racionality. Zároveň je v každé třetí větě v překladu schována totální zhovadilost, nechápu, jak mohl ty žvásti někdo vypustit z pera. Zábavné to možná je, ale jestli tvůrci chtěli docílit maximálního soucitu a fandění těm chudáčkům, tak se jim to asi moc nepovedlo, leda že by tvůrci od diváka chtěli, aby "hrdinům" přál tu nejkrutější smrt, kterou by si i zasloužili. Veškerá naděje je ovšem marná, jelikož je "hraný dokument" prošpikován záběry na skutečné přeživší, čímž tak odpadá další potencionální zajímavost. A abych komentoval herecké výkony, to snad nemusím obtěžovat svou několik let starou klávesnici, ta si raději užije flame na zdejším diskusním fóru...A příště chci hrané dokumenty z vězeňských sprch, nepovedených operací, pohřbů zaživa, záběry skrytých kamer z ložnic slavných prezidentů nebo první návštěvu gynekologa! Ovšem hodnocení musím poupravit po dílu odehrávajícím se v Kambodže, ve kterém, z nepochopitelných důvodů, chyběly takřka všechny nedostatky, které jsem v komentáři k pořadu vytýkal. Nechápu, vykopli všechny tvůrce a nahradili je novými? ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dramatické príbehy zo života majú zakaždým čosi do seba, len to spracovanie mohlo byť o niečo profesionálnejšie. Napríklad dnešná epizóda o stroskotaní troch mužov, ktorí sa vyše 12-tich dní prebíjali pustým pobrežím bez jedla a tekutín na mňa zapôsobila viac ako tá predošlá časť. Skrátka, diel od dielu sa líši kvalita, ale to je hádam pochopiteľné. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě super série dokumentárních rekonstrukcí a rozhodně se nikdo nenechte odradit mým odpadem. Vyzdvihl bych vynikající herecké výkony zcela neznámých herců, kteří zdařile předstírají vypjaté situace ve kterých jde o život. Tolik emocí nezachytil ani Marlon Brando ve svých stěžejních rolích. A co teprve, když těmto mimořádně talentovaným hercům jde o život, a mají zdolat nějaký jez nebo skálu a nespadnout do písku a případně neuzřít tak svoji rodnou vísku. Sledoval jsem to ze zatajeným dechem. Když šel herec pod vodu a nabral nádech s otevřenou hubou jak sumec v rákosí, já ho nabral s ním. Když se vynořil, tak já si oči plné vody protíral s ním. Až tak to bylo sugestivní. Jsem fakt cítil i vodu za krkem a sáhla si na mě smrt. A jestlipak myslíte jestli jsem přežil? No přežil jsem a pak jsem vyprávěl všem jaký je to sugestivní seriál. Následně si seriál pustili ti, co jsem jim ten zážitek vyprávěl a jak jsme se sešli, všichni prožili úplně to samé, co já. Neuvěřitelné!!! 0% ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Krásné příběhy o tom co je člověk nucen udělat a vydržet aby přežil nemožné. Fascinující seriál nemá to chybu ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem par dílu. Vánoční horor je klasický příběh typu uvězněni v divočině. Tentokrát na skále.Uvěznění v pouštním pekle je příjemně ozvláštněn.Everest je velke drama. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se konečně tenhle skvělý survival seriál vyhoupl do červeného zbarvení a jak jinak, než ZASLOUŽENĚ! Tenhle seriál je totiž moje láska, je v něm vše, co miluju: napětí, drsná příroda, nebezpečí, boj o holý život, rozhovory se samotnými účastníky, ale hlavně kruté pro obyčejného člověka nepředstavitelné situace, kdy člověk musí přepnout z konzumního života na boj o holé přežití a je jedno jestli někde na Sahaře, nebo Aljašce či v Amazonském pralese plném jedovatých pavouků, hadů atd. Neexistuje pro mě jiná varianta než plný počet hvězdiček. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kombinace hrané rekonstrukce příběhu, ve kterém šlo aktérům o život, se vzpomínkami těch přeživších „hrdinů“ se dá přežít ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Vážně bych si měla pořídit tu KPZ-tku. Znáte to: pár sirek, gumička, jehla a nit, balená kostka lihu, kousek březové kůry, náhradní žárovička (cože? no neva...), žiletka a tak... sakra. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Niektoré príbehy sú strhujúce, iné menej. Na rekonštrukciách si však tvorcovia dali skutočne záležať. 50-minút je tak akurát a preto má pre mňa tento dokument navrch oproti životopisným filmom s touto tématikou, kde polovica času tvorí vata. Bonusom sú výpovede ľudí, ktorí sa druhý krát narodili. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Takto zajímavé příběhy a až neuvěřitelné lidské osudy ukazující dramata lidí v krajních situacích a jejich úžasnou sílu přežít téměř nepřežitelné by si každopádně zasloužily mnohem lepší zpracování. Tohle provedení je celkem tristní a dost bezemoční. Přitom dramata jsou to mnohem silnější, než leckteré vyfabulované filmové situace. Zajímavý počin, ale tím to pro mne hasne. Velká škoda. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Zatím všechny neuvěřitelné příběhy co jsem viděl se mi líbily., ale mohlo by to být leckdy lépe zpracované. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný a občas i draze vypadající TV seriál, který hravě trumfne i řadu katastrofických velkofilmů. Příběhy v něm jsou o to dramatičtější, že jsou podávány Ich formou a každou vteřinu tedy víte, že to co sledujete, není blaf, ale realita, se kterou se skutečně dotyční setkali. Jeden z mála projektů, u kterého se občas přistihnu, že mám při jeho sledování husí kůži. 80% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Perfektni serial inspirovany skutecnymi udalostmi...bavilo me to cele...pekne vypraveni a ukazky...nekdy shlednu cely serial ()

Reklama

Reklama