Reklama

Reklama

Jesse Stone: Smrt v jezeře

(TV film)
  • Česko Smrt v ráji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy a Zlatého glóbu Tom Selleck (Tři muži a nemluvně, TV film Magnum P.I.) se vrací jako policejní šéf Jesse Stone v dalším vzrušujícím pokračování série, natočené podle tajemných detektivních příběhů autora Roberta B. Parkera. Jako nový policejní šéf městečka Paradise ve státě Massachussets se musí Jesse Stone ihned pustit do vyšetřování brutální vraždy mladé problémové dívky, jejíž mrtvola byla nalezena v místním jezeře. Stone se brzy dozvídá, že zavražděná dívka bývala dříve školní premiantka, ale potom se - jakoby vnitřně zraněná - vydala na cestu sebezničení, jež skončila její brzkou smrtí. Nedostatek důkazů přivádí bývalého losangeleského policistu do Bostonu, ale reakce místního podsvětí příliš přívětivá není. Stoneova situace se ještě zhoršuje, když se musí vypořádat s případem domácího násilí, jež vyvrcholí smrtí. Do toho všeho svádí souboj se svým sklonem k alkoholu, bývalou manželkou a opravdu katastrofálním milostným životem. S rostoucím množstvím informací o dívčině nešťastné minulosti začíná mít Stone podezření, že bostonský svět bohatých lidí může se vším souviset a jeho posedlost případem roste. Stone je rozhodnutý, že vraha z rajského města Paradise předá spravedlnosti za jakoukoliv cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

nash. 

všechny recenze uživatele

Třetí filmový případ Jesseho Stonea si zachoval stejný vizuál a stejně vláčný styl vyprávění jako předchozí filmy a přestože dokonce využívá některé podobné motivy a stavební prvky, je opět trochu jiný. Zejména výrazněji melancholickou náladou, kde řešené případy, vražda školačky stejně jako domácí násilí, nejsou zobrazeny jako detektivní hádanka, vzrušující dobrodružství nebo akční zábava, ale jako velmi smutná tragédie, kterou zločiny ve skutečnosti jsou. I když je možná finále tak trochu nekompaktibilní se zbytkem filmu a dovedl bych si ho představit víc civilní, celkovou smutnou, zádumčivou, náladu vyprávění nijak výrazně nenarušil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sellecka můžu a s dabingem Soukupa ještě víc, možná právě proto mě tyhle detektivky docela baví, ačkoliv nejsou nic extra. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci televizních kriminálek lehký nadprůměr, pomalým stylem vyprávěné pátrání po vrahovi mladé dívky, přičemž polda v podání Toma Sellecka je sice drsňák, ale jinak hodně citlivý muž. Slušná kamera, barevné ladění, dokonce i suché hlášky vyšly. BYlo by to na slabší 4 hvězdičky. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Případ se jmenuje Death in Paradise, tedy Smrt v Ráji (Paradise je město ve kterém Jesse Stone (Tom Selleck momentálně "pracuje") CITÁT - V té vodě byla dlouho. Má jen jednu botu............ Tom Selleck má produkci a spoluúčast na scénáři. Tady už má Jesse svého nového psího společníka Zlatého retrívra. Opět se tu řeší dvě příběhové vyšetřovací linie. Divák je tak neustále ve střehu a nemá čas se nudit a při sledování filmu chlastat, jako hlavní hrdina. Ano Jesse je rozvedený alkoholik. CITÁT - Jsem cynický........... Hudba je opět povedená, scénář tu trochu hapruje, ale naopak se velmi povedly některé kamerové záběry. Zvláště ty snové vodní sekvence. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Okořeněné syrovou, minimalistickou akcí v podobě dvou krátkých přestřelek, Smrt v Jezeře tlačí na pilu přirozeným způsobem v podobě pořádné dávce pochmůrnosti, osudovosti postav a depresivní atmosféře. Asi nemá cenu zmiňovat, že Selleck je opět fantastickej. Jen tak dál. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série o detektivovi Jessem Stoneovi se veze v úplně stejném duchu jako ty předchozí. Pomalejší tempo vyprávění, nekomplikovaná a uvěřitelná detektivní zápletka doprovázena vedlejší dějovou linií. Je to natočené tak jednoduše a přímočaře, až je to vlastně dost svěží a díky nepřeplácané krimi zápletce to působí uvěřitelně. Je to přesně takový ten typ filmu na relax po náročném dni. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Vidím poprvé policajta Jesse Stonea a hlavně poprvé Toma Sellecka ve filmové roli. A paráda. Je to tak neskutečný elegán, všechno jsem mu žrala i s navijákem. To je skutečně ten tip herce, který umí diváka utáhnout jen na to, jak je klidný, nedává do hraní příliš grimas a těžkých pohybů. Jsem velmi mile překvapená:) ! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

??? ...přivázal jí ke kotníku závaží.a když se tělo začalo rozkládat, tak se ten provaz přetrhl a vzal s sebou i tu botu. - "Takže to byla vražda." - "Jen pracovní teorie." - Ne, skouřila se hašišem s dětma a jen tak ze srandy šla, sama se táhla lesem, kde ztrácela šperky, uvázala si na nohu kovadlinu a mrskla sebou do hlubin jezera. No jo, holka od rány. ~~~ Třetí Jesseho příběh je nějaký divný. Nejen, že by stálo za to ubrat 30 minut, ale taky by to chtělo trochu čerstvého vzduchu, jelikož jako celek je to stále poněkud ospale nudné, i přes ty mrtvoly a mlácené manželky. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Neskutecne flegmaticka zalezitost s pomalym tempem a relaxacni atmosferou. Urcena pro milovniky Sellecka a kafe. Pro odpocinek je Jesse idealni, pro ucely nespoutane zabavy ne jiz tak. 4/10 ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Toma žeru a v roli Jesseho je to smrtelná kombinace! Smrt v jezeře je čistokrevným krimi-dramatem, kdy šéf oddělení střílí kolem sebe, jen aby našel toho pravého vraha mladé dívky! 80% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na detektivky se až na výjimky dívám jen jednou. Tato detektivní série mezi ty výjimky patří. Kdykoliv se s potěšením znovu podívám do městečka Paradise, jak si šerif Jesse vede. Zvláštní netypické krimi příběhy jsou velmi působivé způsobem vyprávění, komorní atmosférou, poetickou krajinou a sugestivní hudbou. A to nemluvím o mužném Tomu Selleckovi, který v roli málomluvného a překvapivě soucitného vyšetřovatele nepromarnil svou životní šanci. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a zábavné detektivky/kriminálky s perfektní ponurou atmosférou, kterým dabing tentokrát výjimečně moc neuškodil. Skvělé fillmy na podzimní a zimní večery. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Kouzelné městečko Paradise, sympatický šerif Jesse Stone v podání výborného Toma Sellecka a krásně pomalu plynoucí případ za případem v každém z filmů. Je málo televizních kriminálek co stojí za to a tahle série mezi ně rozhodně patří.Vše je tu uvěřitelné, reálné. Silné tři hvězdičky a jelikož jedno maličké přímořské městečko v Massachussets mám natrvalo vryto hluboko v srdci tak ještě jedna nostalgická navrch. A už se těším na příští úterý :-) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velikanskou vyhodou tohoto "serialu" o Jesse Stoneovi je nejen Selleck v hlavni roli, ale taky obecna uveritelnost zobrazovaneho deni. To je hodne prijemny. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Do této série se musí člověk chvíli dostávat, ale jakmile si oblíbí její pomalé tempo, hrnek na kafe v každé scéně, Selleckovo "oukej", zamiluje si ji. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V nedalekém jezeře se našla mrtvá žena již ve značném rozkladu a tak Jesse Stone začne pátrat po tom co se stalo a kdo to udělal. Mezitím řeší i jiné obvyklé věci, jako třeba domácí násilí. Viditelně se jedná o zlepšení díla. Tvůrci upustili od kriminálního žánru a pustili se do poctivé detektivky. A tak máme možnost sledovat napínavé pátraní po vrahovi. Tom Seleck je v roli šéfa policie a hlavním vyšetřovatelem vskutku neodolatelný. S tímto snímkem vyskočili tvůrci hodně vysoko. ()

Reklama

Reklama