Reklama

Reklama

Jesse Stone: Smrt v jezeře

(TV film)
  • Česko Smrt v ráji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy a Zlatého glóbu Tom Selleck (Tři muži a nemluvně, TV film Magnum P.I.) se vrací jako policejní šéf Jesse Stone v dalším vzrušujícím pokračování série, natočené podle tajemných detektivních příběhů autora Roberta B. Parkera. Jako nový policejní šéf městečka Paradise ve státě Massachussets se musí Jesse Stone ihned pustit do vyšetřování brutální vraždy mladé problémové dívky, jejíž mrtvola byla nalezena v místním jezeře. Stone se brzy dozvídá, že zavražděná dívka bývala dříve školní premiantka, ale potom se - jakoby vnitřně zraněná - vydala na cestu sebezničení, jež skončila její brzkou smrtí. Nedostatek důkazů přivádí bývalého losangeleského policistu do Bostonu, ale reakce místního podsvětí příliš přívětivá není. Stoneova situace se ještě zhoršuje, když se musí vypořádat s případem domácího násilí, jež vyvrcholí smrtí. Do toho všeho svádí souboj se svým sklonem k alkoholu, bývalou manželkou a opravdu katastrofálním milostným životem. S rostoucím množstvím informací o dívčině nešťastné minulosti začíná mít Stone podezření, že bostonský svět bohatých lidí může se vším souviset a jeho posedlost případem roste. Stone je rozhodnutý, že vraha z rajského města Paradise předá spravedlnosti za jakoukoliv cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Už mě to nebavilo tolik jako Chladnokrevný Stone, ale to nic nemění na tom, že na poli televizních počinů je tohle pořád ještě ta příjemná kvalita, když se chcete po dlouhém dni odreagovat. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

každý má poněku jiný vkus, ti, kteří kritizují film za nedostatečnou akčnost by se měli poohlédnout jinde a ne mu tuto skutečnost vytýkat, nakonec já taky neodsuzuji akční filmy, kde jedna automobilová honička střídá druhou, přestřelky ohlušují a rvačky uvádějí v úžas svojí brutalitou....prostě tyhle filmy nevyhledávám a taky je nehodnotím. Tohle je spíš skvěle vizuelně a herecky zvtvárněná psychologická detektivka, přesně jak to vystihnul nash. Ale v tom filmu je i trocha naděje a víry v normálního člověka a scéna kdy ona černošská policistka sedí u lůžka kolegy v komatu a čte mu a její vysvětlení Soneovi, proč to dělá mně dostalo. Kromě toho mně ve filmu fascinují ještě tři věci - ono prostředí maloměsta od objektů počínaje až po onu podzimní náladu padajícího listí z nesčetných javorů, perfektní hudba a český dabing. Zdeněk Soukup dotváří Toma Sellecka ve stejně velkém stylu jako drívější mistři dabingu, kteří se bohužel denska vytrácejí čím dál tím víc.....no a když jsem tak vyjádřil svůj nezájem o akční filmy, musím na druhou stranu konstatovat, že závěr, kdy Stone zlikviduje dvojici největších gaunerů mně potěšil, to, že detektiv prokáže vysokou míru inteligence a představovosti ještě neznamená, že to musí být strejda, kterého na zem stŕazí každé fouknutí a který programove nenosí pistoli - aby si "neublížil"..... ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Asi nejvydařenejší díl z celé série. Pro někoho možná nuda, ale elegán Tom mi někdy přijde jako mnohem lepší detektiv než řada béčkových pistolníků FBI z jiných áčkových filmů. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tahle série přišla v roce 2006 se dvěma případy Jesseho Stonea. Tenhle případ nám ukáže všechny staré známé. Znovu poklidné tempo, chmurná atmosféra a dobrý detektivní příběh. Jesse se stává čím dál umanutější a nekompromisnější.Velký potlesk pro Harmona se Selleckem, kteří si příběhy o Jessem dělají podle svého. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ pre mňa asi najslabšie spracovanie Jesse Stona. Niečo mi tu celý čas chýbalo, možno väčšia charakterová vyhrotenosť Jesse stona a zaujímavejšie herecké obsadenie. Akoby sa tu zamerali dve dejové linky naraz, ktoré spolu nesúviseli a prišli mi úplne zbytočné na úkor väčšej charakterovej vyobrazenosti jednotlivých postáv a Jesse Stona, ktorý bojuje s osobnými problémami. To mi tu chýbalo, avšak celá séria si udržuje vysoký štandard preto plati: "len tak ďalej Tom Selleck." ()

haus_cz 

všechny recenze uživatele

Na TV film poměrně slušný počin. Jesse Stone v podání Toma Sellecka se nevyvaruje chyb, případy se snaží řešit víceméně racionálně (nevymýšlí žádné šílené zápletky), ale jinak působí trochu unylým dojmem. Pokud tato unylost byla Selleckovým záměrem, tak hvězda nahoru, ale spíše mám pocit, že jiným stylem hrát neumí. Řekl bych, že tato televizní minisérie má vzestupnou tendenci, tak jsem zvědavý na další díly. 70% ()

zimi 

všechny recenze uživatele

asi to nesledovat, tak dam 3*, ale stouna mám rád, tak musim 4 a doporučuji, kouknout na všechny filmy. ()

Prepperka 

všechny recenze uživatele

Tyhle detektivky jsem neznala, až před pár měsíci jsem na jednu náhodou narazila v tv (Smrt v jezeře). Zaujala mne natolik, že jsem si stáhla všechny díly a v rámci nemoci je všechny zhlédla během dvou dní. A říkám super, jsem nadšená. Z posledních dvou dílů nejméně, těm něco chybělo, něco přebývalo, a už mne nebavily. Ale tenhle třetí je skvělý. Užívala jsem si pomalé tempo, opakující se hlášky, příběh, který si dává dostatek času vychutnat emoce, prokreslit postavy, zachytit nádhernou přírodu... a to vše podladěné krásnou hudbou. Pro mne tedy bezvadná oddychová detektivka, která má všech 5 P (tedy hvězdiček :). ()

Reklama

Reklama