Reklama

Reklama

Jesse Stone: Smrt v jezeře

(TV film)
  • Česko Smrt v ráji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitel ceny Emmy a Zlatého glóbu Tom Selleck (Tři muži a nemluvně, TV film Magnum P.I.) se vrací jako policejní šéf Jesse Stone v dalším vzrušujícím pokračování série, natočené podle tajemných detektivních příběhů autora Roberta B. Parkera. Jako nový policejní šéf městečka Paradise ve státě Massachussets se musí Jesse Stone ihned pustit do vyšetřování brutální vraždy mladé problémové dívky, jejíž mrtvola byla nalezena v místním jezeře. Stone se brzy dozvídá, že zavražděná dívka bývala dříve školní premiantka, ale potom se - jakoby vnitřně zraněná - vydala na cestu sebezničení, jež skončila její brzkou smrtí. Nedostatek důkazů přivádí bývalého losangeleského policistu do Bostonu, ale reakce místního podsvětí příliš přívětivá není. Stoneova situace se ještě zhoršuje, když se musí vypořádat s případem domácího násilí, jež vyvrcholí smrtí. Do toho všeho svádí souboj se svým sklonem k alkoholu, bývalou manželkou a opravdu katastrofálním milostným životem. S rostoucím množstvím informací o dívčině nešťastné minulosti začíná mít Stone podezření, že bostonský svět bohatých lidí může se vším souviset a jeho posedlost případem roste. Stone je rozhodnutý, že vraha z rajského města Paradise předá spravedlnosti za jakoukoliv cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (29)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tahle série přišla v roce 2006 se dvěma případy Jesseho Stonea. Tenhle případ nám ukáže všechny staré známé. Znovu poklidné tempo, chmurná atmosféra a dobrý detektivní příběh. Jesse se stává čím dál umanutější a nekompromisnější.Velký potlesk pro Harmona se Selleckem, kteří si příběhy o Jessem dělají podle svého. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série o detektivovi Jessem Stoneovi se veze v úplně stejném duchu jako ty předchozí. Pomalejší tempo vyprávění, nekomplikovaná a uvěřitelná detektivní zápletka doprovázena vedlejší dějovou linií. Je to natočené tak jednoduše a přímočaře, až je to vlastně dost svěží a díky nepřeplácané krimi zápletce to působí uvěřitelně. Je to přesně takový ten typ filmu na relax po náročném dni. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na detektivky se až na výjimky dívám jen jednou. Tato detektivní série mezi ty výjimky patří. Kdykoliv se s potěšením znovu podívám do městečka Paradise, jak si šerif Jesse vede. Zvláštní netypické krimi příběhy jsou velmi působivé způsobem vyprávění, komorní atmosférou, poetickou krajinou a sugestivní hudbou. A to nemluvím o mužném Tomu Selleckovi, který v roli málomluvného a překvapivě soucitného vyšetřovatele nepromarnil svou životní šanci. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

každý má poněku jiný vkus, ti, kteří kritizují film za nedostatečnou akčnost by se měli poohlédnout jinde a ne mu tuto skutečnost vytýkat, nakonec já taky neodsuzuji akční filmy, kde jedna automobilová honička střídá druhou, přestřelky ohlušují a rvačky uvádějí v úžas svojí brutalitou....prostě tyhle filmy nevyhledávám a taky je nehodnotím. Tohle je spíš skvěle vizuelně a herecky zvtvárněná psychologická detektivka, přesně jak to vystihnul nash. Ale v tom filmu je i trocha naděje a víry v normálního člověka a scéna kdy ona černošská policistka sedí u lůžka kolegy v komatu a čte mu a její vysvětlení Soneovi, proč to dělá mně dostalo. Kromě toho mně ve filmu fascinují ještě tři věci - ono prostředí maloměsta od objektů počínaje až po onu podzimní náladu padajícího listí z nesčetných javorů, perfektní hudba a český dabing. Zdeněk Soukup dotváří Toma Sellecka ve stejně velkém stylu jako drívější mistři dabingu, kteří se bohužel denska vytrácejí čím dál tím víc.....no a když jsem tak vyjádřil svůj nezájem o akční filmy, musím na druhou stranu konstatovat, že závěr, kdy Stone zlikviduje dvojici největších gaunerů mně potěšil, to, že detektiv prokáže vysokou míru inteligence a představovosti ještě neznamená, že to musí být strejda, kterého na zem stŕazí každé fouknutí a který programove nenosí pistoli - aby si "neublížil"..... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V nedalekém jezeře se našla mrtvá žena již ve značném rozkladu a tak Jesse Stone začne pátrat po tom co se stalo a kdo to udělal. Mezitím řeší i jiné obvyklé věci, jako třeba domácí násilí. Viditelně se jedná o zlepšení díla. Tvůrci upustili od kriminálního žánru a pustili se do poctivé detektivky. A tak máme možnost sledovat napínavé pátraní po vrahovi. Tom Seleck je v roli šéfa policie a hlavním vyšetřovatelem vskutku neodolatelný. S tímto snímkem vyskočili tvůrci hodně vysoko. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Roberta B. Parkera. (Terva)
  • Natáčelo se v kanadské provincii Nové Skotsko v lokalitách Blue Rocks, Halifax a Lunenburg. (Terva)

Reklama

Reklama