Reklama

Reklama

Paměti mystika

(seriál)

Obsahy(1)

JUDr. Eduard Tomáš – duchovní učitel a spisovatel je dlouhá léta znám poměrně široké veřejnosti. Zvláštní zážitky a zkušenosti ho doprovázely již od dětství, ale až v dospělosti se začal cíleně věnovat studiu duchovních nauk a odkrývat tak záhady a tajemství života. Teoreticky i prakticky v sobě rozvíjel poznání sebe sama a podstaty bytí vůbec. Když se mu rozkrylo to, co hledal a co má v sobě každý, začal své poznání předávat dál – publikuje, přednáší. Upřímnost, skromnost a síla prožitku přitahují k E. Tomášovi tisíce hledačů smyslu našeho bytí.

Paměti mystika jsou vyprávěním Eduarda Tomáše, kde se prolínají jeho duchovní zážitky, zkušenosti a setkání s významnými duchovními osobnostmi z různých koutů světa. Na běhu vlastního života podává E. Tomáš ryzí duchovní nauku, která není bezprostředně spjata s žádným náboženstvím. Nacházíme tu sice inspirace ze zdrojů evropských i východních, ale spíše jde o to, co přináší život sám. A tak každý, kdo se zamýšlí nad smyslem života a snaží se nahlédnout do jeho hlubin, tu najde inspiraci a cenné poznatky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Firuz 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě naprosto úžasné, snad nic jiného mě tak nezasáhlo (a to jenom v tom nejlepším smyslu!). Eduard Tomáš přináší lidem pochopení sebe sama, poznání, lásku. O dokumentu ale platí to, že hodnotu má opravdu spíše jen pro lidi více duchovně otevřené. A tyto, věřím, může zasáhnout na tom pravém místě. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem mu nevěřil, považoval jsem to za legraci. Pak jsem si uvědomil, že mystik uvažuje mimo hranice běžného uvažování, takže rád bych ho viděl ještě někdy, ale už bohužel nežije, tak aspoň kdyby znovu TV zopakovala co natočila...díky youtube jsem si to pustil víckrát, ale dneska už to považuji jen že "to tyhle řeči" byly řečeny, vyneseny na světlo boží přes pana Tomáše. Oč mu šlo, to jsem nepochopil. Ale zjevně žil zdravě, i když jsou mystikové - srozumitelnější, s jasnějším programem, a lepší. Pro mě dneska spíše už jen kuriozita. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

JUDr. Eduard Tomáš si prošel velmi těžkou školou života. Ač vystudovaný právník, za komunistického režimu dělal vše možné, různé dělnické profese. Přitom ale měl stále blízko k duchovním hodnotám. Režisér Viliam Politkovič natočil o tomto svérázném muži a jeho manželce nejen jeden z dílů cyklu GEN (Galerie elity národa), ale také několikadílný seriál, kde Eduard Tomáš mluví jak o svém životě, tak o duchovních myšlenkách. Stále plní sály, kde radí v mnoha nejen duchovních oblastech života. Navíc přes svůj vysoký věk si stále udržuje dobré zdraví a kondici. (Psáno 14. 2. 2008) Dvojdisk byl vyroben ve spolupráci Bontonfilmu s Českou televizí. Obsahuje jak všechny díly seriálu Paměti mystika (např. O trvalém štěstí, O meditaci, O jasnovidnosti, O poznání, O rodinném životě a 2. sv. válce, O metodě sebedotazování), přičemž každý díl trvá cca 19 minut. Obraz je ve formátu 4:3, žel nijak valmé kvality, zrno je někdy skutečně nepříjemné, se zvukem ve stereo a s českými titulky. Druhý disk pak nabízí ještě jeden bonus - pořad z cyklu GEN o Eduardu Tomášovi (15:30) od stejného autora jako u seriálu. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál pro milovníky duchovna a jógy. Spousta tajuplného vyprávění, moudrosti i zkušeností předního českého guru. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Moudrost v dokumentu je tak hluboká, že na něj můžete koukat každé dva roky a zase slyšíte nové informace ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Osvěžující duchovní inspirace pro ty, kteří hledají a chtějí vyslechnout někoho, kdo má k tématu co říci! Ministopážní seriálek pro ty, kteří chtějí být duchovnu vždy co nejvíce na blízu a pro ty, kteří si vždy rádi vyslechnou něčí radu, něčí osobní cestu a zkušenosti z oblasti duchovního života! Těm, kteří jsou skeptiky již jen ze zásady, doporučuji si zbytečně nezvedat žluč vyslechnutím si promluvy tohoto starého pána! Jeho úkolem není přesvědčit, ale poradit a podělit se již s přesvědčenými! Skeptik by si jen zbytečně zvedal tlak!:) ()

Cruise 

všechny recenze uživatele

OOOslovit MMMysl, OOOkouzlit MMMoudrostí, OOOdplynout MMMilostí...rezonancí záhad bytí, pro každého slunce svítí, v nitru hřeje občas pálí, když se na Vás všechno valí, skromným slovem sílu dát, stačí jenom poslouchat, cestu lidem ukázat, s vesmírem se provázat! ()

rokone 

všechny recenze uživatele

jako pořad se to nedá hodnotit, já jsem četl Tomáše,když jsem byl mladej a seriál si pamatuju,takže panu Eduardu Tomášovi dávám 5 ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Krásné duchovní učení! Co do významovosti, jsem rád, že jsem dostal to, co jsem dostal, i když mohl jsem se víc dozvědět o samotné cestě jógy a ne jen o tom, jaký byl Tomášův životní příběh. Nakonec jsem jógu dostal alespoň částečně v radě posloupnosti deklarace, sebedotazování a ztotožnění s Bohem při meditaci, ale chtělo by to víc... I ze samotné vizuální stránky se dalo vyčerpat víc než jen prostřihy na Tomáše a na tekoucí vodu, byť je fakt, že takto by to zase mohlo odvádět od (velmi podstatného) slova. No, vidím to na 4 hvězdičky! ()

Reklama

Reklama