Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 33 lety, mimozemské síly známé jako JAM napadly Zemi přes rozměrný portál nad Antarktidou. Zemským silám se podařilo zatlačit JAM zpět přes portál na jejich domovskou planetu označovanou jako Fairy. Zatímco většina obyvatel Země si je vědomá přítomnosti JAM, tak válka pokračuje na Fairy. (Jigvell)

Recenze (7)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Před 33 lety se v Antarktidě objevila hyperprostorová brána, kterou na Zemi zaútočili příslušníci mimozemské rasy JAM. Země se však dokázala ubránit a přenést válku na území nepřítele, jeho planetu Fairy. Válka se vede hlavně ve vzduchu a hlavním hrdinou je pilot letounu Yukikaze vybaveného AI, který se jmenuje Rei Fukai. Vítězství nepřichází, ba nikdo ani netuší co jsou JAM vlastně zač a co chtějí. V seriálu jsou opravdu krásně udělané letouny. To je jistě pozitivní, jenže tvůrci se rozhodli, že si té krásy musí divák užít dosyta a tak jsou tu mraky leteckých soubojů. A já se jich přesytil. A to je zase negativní. Nicméně *** pořád dáti mohu. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sice možná jednoduchý, ale moc krásný příběh, který je zpestřen mnoha leteckými souboji ... to vše ve velmi propracovaném provedení. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Někdo má rád bojové lodě, jiný zase bojové letouny. Já nepatřím ani do jedné kategorie, takže pohled na všechny ty stíhačky, které jsou, na to že jde o anime z roku 2002, vlastně docela dobře udělané (i když je to z části CGI) mi toho tolik neříkal. Ale příběh je docela zajímavý a atmosféru to má. Takže pro milovníky letadel, leteckých soubojů, military, sci-fi a podobných fajn věciček určitě moc hezká show no a pro Jeoffreyho díky příběhu i atmosféře lehce nadprůměrná podívaná. 5,7/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ano přiznám se, není to objektivní hodnocení, ale kdo chce vidět vynikající letecké souboje, modely letadel, vojenskou mašinérii, napětí a trošku tajemný příběh, tak si vybral správně. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Kdejaké maličkosti v príbehu mi nešli do hlavy, musel som prečítať vysvetlivky (vďaka ľuďom z českej http://yukikaze.czweb.org/) aby som pochopil určite detaily a podrobnosti. 5. diel je najlepší (ostatné ma trochu nudili – čo sa mne v rámci žánru vôbec nestáva), ale celkovo má seriál výbornú „akčnú výpravu“ (tie vzdušné súboje! A tie zábery, tie letecké zábery!) a ozvučenie. Dej mi príde akoby mu niečo chýbalo, sústreďuje sa skôr na tajomnosť. Určite neprehliadnite aj video z tvorby, štát zavítal priamo na letisko vojenských síl, aby si natočili a nahrali zvuky skutočných stíhacích lietadiel. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Nebýt příběhu, tak tomu dám bez váhání plný počet. Pro milovníky leteckých soubojů povinnost! Pokud budete sledovat v HD s kvalitní zvukovou sestavou, tak si z toho dáte do gatí. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Poměrně nízký hodnocení nechápu. Ta série je výborná, má to atmosféru přesně jako knížky, perfektní zvuk, animaci. Uznávám jedinou vadu - pokud někdo nezná knihy, ta je asi dost problém se zorientovat v ději. Ale stejně, já to viděla poprvý před přečtením předlohy, a stejně mě to uchvátilo.. Kéž by bylo víc takových anime. Mimochodem, pokud opravdu chtějí točit film s Cruisem v hlavní roli, tak upřímně doufám, že se toho nedožiju. Aby mladýho japonskýho pilota hrál Tom Cruise, to už vážně asi někomu těžce hrabe. Hnus! ()

Reklama

Reklama