Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Recenze (183)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě, jak to bylo civilní. Normální školní trable a cestování v čase používala jen ke srandě. Fakt to byla i celkem sranda. Když to v závěru drobátko zvážnělo, tak jsem to nežral. Rozhodně příjemné překvapení. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Očekávání O DÍVCE, KTERÁ PROSKOČILA ČASEM byla rozporuplná, protože režijně je za ni zodpovědný člověk stojící za DIGIMONY, ale film vychází z japonské mangy autora PAPRIKY. Ve výsledku se jedná o originální film s nosnou zápletkou vyprávějící o síle přátelství, který zaujme organizací časoprostorových linií, ale zklame vizuálními klišé a špatně rozdistribuovanými informacemi ve vyprávění, kdy poslední čtvrthodina je tak nějak navíc a rytmicky nezvládnutá. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Dívka, která proskočila časem, mě docela překvapila. Nečekala jsem, že mě bude tolik bavit. Anime je svižný, zábavný, skoro celou stopáž i nenáročný (pokud se tedy nesnažíte hledat chyby či logiku ohledně časových skoků) a závěr naprosto nečekaný. Bavila jsem se, že cestování časem se dostalo do rukou pubertální holky, která jej využívala na blbosti typu „Chci zase včerejší večeři“ nebo „Budeme na karaoke stále dokola“. Víc než její skoky mě ale rozesmávaly její dopady :o) Takže pokud vynechám dlouhou hekající scénu běhu a pláč, tak by bylo anime dokonalé! Doporučuji, ale zase spíš puberťákům, případně jelitům jako jsem já :o) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Osobitá a ryze originální adaptace klasického románu pro dívky od Jasutaky Cucuiho se namísto převyprávění předlohy vydala cestou volného pokračování, které ovšem dokonale aktualizuje prvky původního díla pro dospívající dívky z nového tisíciletí. Ostatně sám Cucui ji v jednom rozhovoru nazval vyloženou druhou generací své knihy. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

ZÁŽITOK ..viac k tomu písať netreba, snáď len: upaľujte si to pozrieť....lebo...Time waits for no one. 10/10 Best of 2007 Nominee P.S. na niektorých komentároch je úžasné, ako pisatelia nepochopili záver filmu takže SPOILER pre nechápavých: Stroj času vymyslela Makoto v budúcnosti kam ju vlastne Chiaki nasmeroval svojou poslednou vetou. Preto už vie na akú školu pôjde ale je to himitsu. :-) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Animace, příběh, zpracování, dokonalý závěr, tomu filmu se nedá prostě nic vytknout. Krásné, krásné, krásné... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

K japonské tvorbě teprve začínám přičichávat a musím uznat, že mi docela voní. Scénář se mi moc líbil. Cestování v čase nemusí vždy dopadnou dobře, ale tady se to opravdu povedlo. Hezkým prvkem bylo hlavně odpočítávací tetování. Na celém filmu byla dle mého názoru nejkrásnější hudba. Pěkné 4*...O pár týdnů později...Film mám stále v sobě a často na něj myslím. Asi ve mě zanechal něco hlubšího. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já se bála jiného konce, bála jsem se, aby to nedopadlo třeba jako Donnie Darko. Fakt jsem se bála. Už se nebojím, už vím. Byl to moc pěkný film; k dnešnímu dni se mi hodil. A ten kluk byl skvělej, viď, Makoto :-) Dodatek: dnes ráno jsem se probudila a co prvního mi připadlo na mysl? Film, který jsem shlédla včera večer. Asi mi z mysli jen tak neodejde... Dodatek k dodatku: i po několika týdnech, měsících se mi náhle v mysli zjeví toki wo kakeru shójo... protože ten film za to stojí. A protože na ten film prostě nemůžu jen tak zapomenout... musím ze 4* udělat 5*. ^^ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nakonec nečekanej vynikající zážitek, osobně teda tu manga animaci moc nemusim, hlavně co se týče postav, jelikož mi mimika obličejů přijde šíleně přehnaná a nelíbí se mi, ale tady to prostě vynahradí a naprosto přebije fakt kouzelná atmosféra, dokonale strhující, i když se opravdu nejedná o nic akčního a zároveň nádhernej a promyšlenej příběh a celý to ještě doplňujou zajímavý a na první pohled sympatický charaktery postav, který si člověk za tu hodinu a půl oblíbí natolik, že se s nima na konci nechce ani rozloučit. A abych pravdu řek, tak sem tenhle film dlouho odkládal, nechtělo se mi do něj, i když mi na disku ležel docela hodně času, ale nakonec naprostá spokojenost a moje původní rozpaky, který se ještě nesly zhruba půl hodinu filmu se nakonec naprosto rozplynuly a ač sem si to v úvodu fakt nedokázal představit, tak musim dát plný hodnocení ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Ten film je dokonalý. Má vynikající postavy, orginální příběh, strhující tempo, inteligentní humor, kouzelnou atmosféru, nechybí mu hravost a i technicky nemá chybu. Prostě naprostá bomba. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nádhera, film s mnoha silnými momenty, překrásnou animací, s komediálními prvky a se zpomalenými záběry, které jsou zde doslova úderné. Už při prvních minutách mě téma chytlo a nepustilo, závěrečná gradace opravdu nemá chybu a je zde málo věcí, které bych mohl vytknout, a tak hodnotím 5 hvězdičky…. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Toki wo kakeru šódžo je skutečně blesk z čistého nebe, jelikož režisér ani scénárista na svém kontě nemají příliš známých a uznávaných děl (a značná část hereckého ansámblu ani nemá záznam na ANN). Na druhou stranu Jasutaka Cucui, autor mangy, dle níž byla Dívka skákající časem natočena, je rovněž autorem původního příběhu Papriky a to už naznačuje, že by mohlo jít o cosi velkého. A stejně tak činí dosavadní pozitivní ohlasy. Hlavní hrdinkou je Makoto Konno, lehkovážná středoškolačka, která jak název filmu napovídá, získá schopnost vracet se v čase (realita se šmrncem nadpřirozena je přesně to, co mám rád). V duchu své nátury toho začne využívat především ku svému pobavení a ve svůj prospěch, ovšem čas nejen že na nikoho nepočká, ale také nikoho nenechá, aby si s ním zahrával. Makoto totiž není na světě sama a kauzalita je neúprosná. Příběh je skvělý, velice zajímavý, místy opravdu působivý a výborně zakončený. Oděn do krásného kabátku (velmi dobrá hudba a nádherně nakreslená pozadí) je hlavním pilířem tohoto úžasného anime, jež může zavdat několik podnětů k zamyšlení. Je tu ale pár maličkostí (nelogická jednání, podcenění zranění), která dojem lehce kazí. Skutečně jde o drobnosti, ovšem není jich málo a v jinak takřka dokonalém díle naneštěstí více vyniknou. 9/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Mozno by stacilo, aby som sa na tento film pozeral inokedy, a bol by som na 100% spokojny. Mozno som nemal spravnu naladu, mozno by mi inak to co mi trosku vadilo (zbytocne pretiahnuty zaver) prislo uplne fajn...alebo by mozno stacilo, keby som sa vratil v case a na tento skvely kusok sa pripravil. Ale to by potom dopadlo zrejme uplne inak, ako by som chcel :). Radsej si to pozriem este raz. (8.8/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím maximum. Protože tohle je pro mne první animovaná romance, která je ve své pravdivosti stokrát reálnější, než cokoliv hraného, co vylezlo z Ameriky za posledních deset let. Ten konec mě jednoduše položil, protože jsem čekal pohádkově sladký happy-end. A filmům, které překvapí, já rád trochu nadržuji, protože ve 21. století jich začíná být stále méně... Navíc je to takový "komorní" animák, protože děj se v podstatě točí pouze okolo tří postav a skoro vůbec se zde nemění prostředí - veškerou zábavu tu obstarává perfektní animace, dabing, a bláznivé hrátky s časem. A ta hudba! Sice jsem trochu nepobral karaoke část (japonci jsou asi zpěvavý národ), ale atmosféru nemohlo nic pokazit. Po shlédnutí jsem se dozvěděl o chystané hrané verzi (Japonsko), na kterou jsem pořádně zvědavý. Mimochodem, narazit na podobný příběh v podobě sci-fi povídky ve sborníku třebas Gardnera Dozoise, asi bych byl po dočtení hodně naměkko. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne. Chytlavy namet to taha aj v slabsich pasazach, niektore sceny su uzasne. Hlavne navraty k vlakovemu nestatiu su vrcholy filmu. Akurat zamrzi, ze to mohlo byt hocicim a je to teenadzerska romanticka komedia s presahom. Aj ked skvela. 8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odvyprávěná teen romance s nádechem scifility odehrávající se okolo jedné partičce středoškoláků. Proto pějme písně díků čemukoliv božskému, čemuž vděčíme za to, že film není trapně infantilní jako mnohé seriálové anime dnešních dnů. Začátek samotný ještě nějak extra není, ale pak se překlopí do fajn odlehčeného příběhu s relativně uvěřitelnými charaktery (a žádná školačka tu naštěstí nemá hrudník jako velbloud dvouhrbý vaky) a nadsázkou, která se ke konci vytratí a celé to zvážní, což filmu vůbec nesluší a konec je dost nijaký a rozhodně nemá potřebný dopad na diváka o jaký se snaží (což zvládlo třeba pět centimetrů za sekundu Makota Šinkaje prodat mnohem lépe). Povedená oddychová záležitost, nic víc, nic míň. ()

Reklama

Reklama