Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Recenze (183)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Prekrásny príbeh o priateľstve a láske. Keby som mal ja schopnosť cestovať v čase, len na určitý počet krát, neviem či by som sa osmelil niekedy to využiť, však čo ak práve nie je tá správna chvíľa ? ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Takový Osudový dotek bez všeho, co ho dělá tak perfektním a jedinečným filmem. Tady byla pětihvězdičková jedna pětiminutová sekvence, ale zbytek je dost průměrná záležitost ve všech ohledech, takže rákosníci jako obvykle vůbec nenadchli. 55% ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Když se vrátit v čase, tak právě tím způsobem, jak je to vykresleno v tomto filmu. Výborné dílko po všech stránkách. Zábavné, milé, zajímavé, nakonec i nějaké to dojetí tam bylo. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Parádně nakreslené romantické sci-fi je hlavně pro holky. Nezapomenutelné komické momenty ale spolehlivě strhnou, i pokud nenosíte sukni. Že je tenhle povedený příběh o pubertální lásce, si vlastně až do úplného konce vůbec nevšimnete. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct... To je prostě skvělý a hrozně hezký film. Tak trochu Butterfly effect, ale velice pěkně zpracovaný příběh. Asi dám i pět *. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Příjemná, možná chvílemi trochu překombinovaná, romantika, které by slušel doslovnější závěr, ať už by byl smutný či radostný. Na konci jsem měl pocit jako by mě Dívka, která proskočila časem nechala napůl cesty a přitom mě ještě minulo jakési důležité poselství. Čím ale toto anime vyniká je svoji hluboce nostalgickou atmosférou. Navozují ji záběry na oblohu po které vítr honí mraky, líné městečko, kde lidé, jako by byli jen vedrem omámené kulisy, západy slunce, samota baseballového hřiště, hudba která masíruje emoční skříňku a především příběh a hlavní postavy, které od začátku stojí na křižovatce odloučení a rozchodu. Pocit, že se něco krásného končí a člověk to nemůže ovlivnit není většinou příjemný a tento film jej místy dokáže docela slušně navodit. Přál bych si jen, aby měl vyzrálejší a ucelenější podobu. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě působilo průměrněji, bylo to pěkné, ale zase nic převratného. Postupně se můj názor začal zlepšovat, protože rozuzlení bylo opravdu zajímavé a nečekané. Konec byl pěkný, ale doufala jsem, že se tam objeví scéna, že slib, který byl vysloven, byl i naplněn, ale to se bohužel nestalo, což se mi zdá jako škoda, protože to by byl krásný závěr. A proč tedy průměrné hodnocení? Ano, líbilo se mi to, ale když jsem si pak zpětně ujasňovala některé věci, zjistila jsem, že mi tam občas něco nesedí. Možná se pletu, ale na mě to působilo, jako když se děj vyvíjí určitým směrem a pak se vymyslí úplně něco božího, aby to dostalo šťávu. Zmíní se tohle, zmíní se tohle, aby bylo jasné, že to pokračuje, jenže ... to prostě 100 % nesedí. :-D :-D ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická zápletka s hlavní hrdinkou, která neví co chce od života a když náhodou objeví způsob cestování časem, začne jej používat ke svým potřebám a potěšení... Film nepostrádá humor, napínavé okamžiky a sympatické postavy se kterými se divák může lehce ztotožnit, ale že by se jednalo o nějaké mistrovské dílo se říci nedá. Jako výplň volného času při nedělním odpoledni je Toki wo Kakeru Shôjo naprosto dostačující. 7/10 ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, i když zbytečně překomplikované. Poetické vyprávění o životě a přátelství zasazené do současného Japonska zaujme především kontrastem téměř lyricky snímaných obrazů (které podtrhuje jednoduchý, leč úžasný klavírní doprovod) a obyčejností postav, které zde nejsou starověcí hrdinové ani post-apokalyptičtí válečníci, ale ničím vyjímeční studenti z dnešní doby. K tomu zajímavá animace, dojemný příběh bez jakékoliv podoby citového vydírání a celková pohoda, která z filmu vyzařuje na míle daleko a většině diváků způsobí velice příjemný zážitek. I přes pár nedostatků tedy 85%. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se dostavovala slušná porce nudy s tímto civilním animéčkem. Ale Hosodovi musím přiznat, že když šlo o důležité dějoposuvné scény, tak jsem skoro ani nedýchal blahem jak vše správně funguje. Právě proto musí být moje hodnocení kladné, i když nedostatky hlavně v ději a hudbě jsou pro mě stále dost nezkousnutelné. 65 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tento den začal stejně jako spousta dalších - Makoto zaspala, pak musela spěchat do školy, aby nepřišla pozdě. Ale tento den nebude stejný - ve fyzikální laboratoři se stane podivná událost, která způsobí, že Makoto může cestovat zpátky v čase, a napravit cokoliv, co se jí úplně nepovedlo. S cestováním si užívá velkou zábavu, až do chvíle, kdy zjistí, že svými skoky ovlivňuje i to co se děje v budoucnosti - a hlavně jejím dvěma přátelům Chiakimu a Kosukemu. Rozhodne se své skoky použít k tomu, aby i jim pomohla... Asi jsem už moc rozmlsaný japonskými animovanými filmy Hajao Mijazakiho, a tudíž jsem touto časem skákací dívkou trochu zklamán. Kromě toho že mne úplně neoslovil příběh (a to mám obecně tématiku cestování časem hodně rád), tak ani animace mi nepřišla na takové úrovni jako filmy výše zmíněného, a koneckonců ani hudba nebyla úplně ono (opět při vzpomínkách na hudbu Joe Hisaišiho). Na druhé straně přesto všechno co jsem napsal, nemohu říct, že bych se nebavil a nebo litoval ztraceného času - i tak jde o nadprůměrně zábavný animovaný film, jen jsem očekával o něco víc... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Opravdové překvapení. Nečekal jsem zázraky, ale souhra scénáře, charakterů, příběhu a atmosféry je tak jemná a ladná, že každá sekunda filmu je příjemně strávená. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Perfektný film, s úžasnou myšlienkou, atmosférou, hudbou... silný zážitok + koniec nesklamal, priam naopak. --- A ak sa chcete zasmiať, tak si všimnite skadiaľ prichádza vlak a zrazu kam odchádza (1:26:28-1:26:35) :DDD ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Pro mě depresivní film. Kluk z budoucnosti se slzou v oku nejvíc vzpomíná na to, jak úžasné zábavné a krásné bylo, když si celé odpoledne líně házel s kamarády míčkem... No nazdar. Ta budoucnost musí být pěkná nuda. A navíc tý holce valí pěkný nesmysle do hlavy. Prý že na ni v budoucnosti počká... Cheche, to určitě. V budoucnosti on bude mladík a ona stará bába, takže jí tak maximálně pustí v tramvaji sednout, to bude tak to nejvzrušivější, co se mezi nima odehraje. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

slabsi nez nasledujici rezijni pocin, nicmene stale pomerne kvalitni film, tempo filmu obcas ubiha pomalu, obcas zmatene, ale da se to prekousnout. Animace a kresba opet perfektni 7/10 ()

Reklama

Reklama