Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Recenze (183)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Príjemné nakreslená dievčenská nerozhodnosť, či veľká dilema? Rozhodne však zaujal hlavne silný príbeh priateľstva... Sila tohto filmu je rozhodne v čare priateľstva. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, který postupně nezávazné pohody přituhuje šrouby až k hutnému dramatu. Získávalo si mě to sice pomaleji, ale nakonec jsem si všechny tři charaktery oblíbil. Velmi slibné téma, solidně zpracované, s pár zajímavými zvraty, ale to je i kámen úrazu. Skončit ten film, v jeden inkriminovaný moment, řekněme čtvrthodinu před koncem, asi bych šel na plnej. Takto to sice je taky dobré a má to pár zajímavých myšlenek, ale nepůsobí to tak silně jak by mohlo - aspoň na mě. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Docela si dovedu predstavim filmove provedeni tohoto anime. Ackoli by se mohlo celou dobu zdat ze pribeh toho vlastne moc nerekne, rozviji se pred nami a s hravosti vtahne do deje kde najednou nevite zda jste v pritomnosti minulosti co dokonce budoucnosti. Co jineho o tom rici nezli ze jde o opravdu dobry mix romance a scifi. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to romantická komedie se skvěle vykreslenými teenage charaktery (s určitou nadsázkou samozřejmě -Japonsko:-). Děj i vztahy mi občas vzdáleně připomněli Haruki Murakamiho (kterého můžu). Hudba je příjemně srdíčková, příběh zamilovaný jak hrdinové sami a animace, jak už je u Japonců zvykem, skvělá! Jen nevím, zda je to jejich náturou/kulturou, ale už poněkolikáté mám pocit, jak kdyby odflákli konec a vypointování celého příběhu (tváří se tak osudově a pak pššššš...) a celá vysvětlovací scéna se taky dala pojmout lépe (forma i obsah). Znáte to, tři kamarádi a jedním z nich je děvče, to dokáže roztočit spirálu zápletek víc než Kočkův řetízkáč... 80% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co se týče vizuálnu, tak absolutní špička, kterou řadím na stejnou úroveň jako tvorba od pohádkovýho dědy (autor Cesta do fantazie atd...). Je neuvěřitelný se dívat na něco, co není natočeno kamerou, ale co je "nakreslený" a jen kroutit hlavou a říkat si no to snad není možný. Fantastické kulisy a vyobrazení západu slunce, mraků, vody, to je prostě nádhera. Hudba podobně uhrančivá. Co se ale týče samotného příběhu, tak to je velký mínus.Nápad s proskakování časem je parádní, ale kdyby ta holka apoŇ ovlivňovala nějaké důležité věci a né teenegerovské problémy. Příběh prostě absolutně zazdil perfektní vizuálek. Škoda... Ale že by mě tohle dál odrazovalo od anime, tak to ani náhodou. Mám na tuhle japonskou oblibu malinkou úchylku :o) ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, ktorá bola originálna tak akurát. Japonsko to s tou originalitou niekedy až moc preháňa. Animované Sci-Fi o cestovaní v čase? Prečo nie? Samozrejme s tou klasickou šablónou, kde sa musí z toho hlavná postava poučiť, ale aj tak to prinieslo pár zaujímavých, dokonca aj vtipných momentov. Ale čím ide film ďalej, tým sa viac preťahuje a na konci je to už úplne zmotané aj rozmotené zároveň. Animácia bola naozaj pekná, ale vadil mi častý výskyt bielej farby, v ktorej mi splývali titulky a po Japonsky toho moc nerozumiem :D 6/10 (Videné 1.12.2019, Originálne znenie) ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Keď vám jeden skok nestačí. Úžasný animovaný počin, ktorý sa ihneď po prvých pár sekundách roztočí a podobne ako čas už nikdy nezastane. Teda nie až tak doslovne... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Japonské animáky jsou pro mě zakleté. Genialitu ani nic tomu podobné v téhle zápletce a ději totiž nevidím. (opravdu se bude pubertální holka vracet časem aby si např. snědla jogurt a zazpívala si karaoke?). 5/10 ()

rtio 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem toto anime komentovat, ale napíšu něco málo k tomu. Přilákalo mě k tomuto snímku cestování časem, které je ze začátku docela zajímavě pojato, ale postupně se stává tento prvek doslova chaotickým. Filmu by prospěla kratší stopáž. Film mě začal přibližně od třetí třetiny trošku nudit, ale určitě se jedná o lehce nadprůměrný snímek. Tedy 3* a /60 %/. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pěkný film a hezký design postaviček. Požitek mi kazily jenom příliš malé titulky, které se mi špatně četly a navíc často jen problikly a hned zmizely. Asi nikoho nenapadlo, že by se na animovaný film pro mládež díval senior. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Hrátky s časem mám rád, navíc když jsou v tak skvělém filmu, jako Toki wo kakeru shoujo. Strašně jsem si oblíbil všechny postavy, hlavně pak Makoto, která byla hodně odlišná od těch klišé hrdinek, které všichni známe. Prostě normální holka, která se rozhodla své nové schopnosti pořádně využít a to se mi na tom líbilo. Kdo neviděl, o hodně přichází, protože to je rozhodně jeden z nejlepších anime filmů. 8/10 ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Budem čakať v budúcnosti." "Hneď tam budem. Budem tam bežať."     Pre mňa veľmi zaujímavá téma, jej spracovanie však už je poslabšie. Za príťažlivým námetom sa totiž skrýva dosť banálny príbeh, jednak čo sa týka nápaditosti tvorcov pri hraní sa s časom a tiež čo sa týka podania prítomnej romantiky, ako dôležitej zložky. Pritom to má na pohľad všetky potrebné prísady, ako pekne vykreslené prostredie, milé postavy (len hlavná hrdinka Makoto je až príliš šibnuté dievča a pre mňa nie úplne tým správnym spôsobom), či tajuplný náboj. Môj dojem znižujem aj dosť otravne lepkavá hudba (a nepomáha ani to, že sa to stále točí okolo môjho "obľúbeného" bejzbalu). ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Napoprvé trochu slabší dojem, ale po druhém shlédnutí, navíc konečně s titulkami a bez hlasu z pozadí kinosálu moc pěkný neobyčejný zážitek. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Ako, nemôžem uprieť tomuto filmu nápad. Každopádne sa celkový film predo mnou nezáživne vliekol a hoci bol podfarbený krásnou hudbou, občasným humorom a fantáziou, jednoducho ma nudil a len som čakal, kedy už skončí. Rozhodne sa nezaradí medzi moje obľúbené filmy, ani obľúbené anime. Anime ma zvykne do seba vtiahnuť a nútiť žiť daný príbeh. Pri tomto kúsku sa nič také nestalo. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Využít takové téma k řešení nicotných problému malé holky, navíc absolutně nesympatické holky, mě dost nudilo. Taková nenáročná pohádka s dobrým koncem. ()

Reklama

Reklama