Reklama

Reklama

Jakmile záchranáři David Vaughn a Victor Hernandez obdrží volání o pomoc od mladé dívky Libby, okamžitě vyrážejí na cestu. Když se ale pokoušejí na odlehlé benzinové pumpě pomoci dívčině matce, objeví se společnost, kterou zde rozhodně nečekali. Lidé, co je násilím odvlečou pryč, se později představí jako členové podivné sekty Quanta, vědci, filosofové a matematici, kteří věří, že právě odhalili blížící se konec a zkázu světa. Prý už zanedlouho přijde meteoritická smršť, jež vyhladí vše živé na planetě. A pouze oni, vedeni tajuplným Učitelem, dokáží lidstvu napomoci povstat zpět z popela. Oběma užitečným mužům nabízejí možnost vstoupit do jejich řádu. Ale zatímco Vic přijímá, nedůvěřivý David je vůči svým věznitelům, mučitelům a jejich symbolům ostražitý. Brzy se ukáže, kdo měl pravdu v nervy drásajícím, okultním hororovém thrilleru režiséra Daniela Myricka, jednoho z tvůrců kultovní Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

K zabití jednoho sychravého odpoledne posloužili Believers celkem dobře, ale mrzí mě jedna věc: z tématu se dalo vytřískat mnohem mnohem víc. Film tak uvízl někde na půli cesty. Na úplné odsouzení je příliš dobrý, na vyšší hodnocení mu zas něco chybí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zklamání - na to, že jde o film jednoho z dvojice režisérů Záhady Blair Witch a zpracování fascinujícího tématu sebevražedného kultu, dostáváme průměrnou televizní inscenaci, která nemá co zajímavého nabídnout. Celý film se připravujeme na ubohou pointu, zřejmou už od začátku. P.S. Doporučuji výbornou knížku Program pro přeživší Chucka Palahniuka (Klub rváčů) na podobné téma. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo nabídne věčný život, pak vás chce dozajista odkráglovat. Film o sektě sice připomíná televizní zpracování, ale má slušnou atmosféru, velmi dobrou hudbu a nakonec i solidní kameru, která se občas pěkně vymaní z TV vizuálu. Postavy jsou sympatické, byť se někdy chovají jinak, než by člověk čekal. Příběhově samozřejmě nic originálního, a tak jen společně s ostatními čekáte, až to přijde. Některé scény (útěky, vymývání mozku) mají patřičné napětí. Normálně bych dal lepší průměr, ale jednu hvězdu přihazuji za konec, který jsem si přál, ale nečekal jsem, že by ho tvůrci zrealizovali - za to dík. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Komentář možná obsahuje spoilery. Ale sám vím hovno co ve filmu šlo. Ale co mě na tomhle filmu nejvíce nasralo je konec. Jak já nesnáším když se nakonec ukáže že zlý měly pravdu. Jinak je to naprosto nudná báchorka o unešených lidí kteří věří/nevěří že bude konec světa. Je to šílené klišé a strašně jsem se nudil. Hlavně mě nudily scény kdy se řešilo jestli věří těm pošahancům nebo ne. Samozřejmě jeden z nich nevěří a jeden z nich je hned po pár minutách totální fanatik. Pro mě je to sračka. Myrick zklamal maximálně. Aspon si to ale po pár let vylepšil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli pracuju s tím, že záchranáře museli unést, aby nic neprozradili (co by asi taky mohli prozradit i tak?), tak přece nemůžu začít film vystoupením druhého nejvyššího muže sekty v televizním rozhovoru! Takže o jejich existenci věděli všichni, kdo pořad chystali plus pár milionů diváků, jenže důvodem únosu je, aby nic neřekli. Vše matematicky spočítané, ale jestli se mohou, nebo nemohou připojit, to Učiteli jasné až tak není. A tyhle nikoliv drobnosti mne vytáčely. Protože když domyslím celé pozadí, tak sice chápu, že režisér chtěl mít efektivní konec, ale nějak zapomněl, že k němu musí taky logicky dojít (zvlášť když má film jako hlavní téma matematiku a vzorce). Celé to pak na mě působí jako narychlo spíchnutá historka, která sice má sem tam slušnou kameru (záběr na mraky, hory v pozadí, krajinu, a ostatně i ta určitá úzkost z těch podzemních chodeb), dobrou hudbu, snaží se napínat, jak to jde, ale v celku z toho vyleze jen nablýskaný šunt. Vážně se s tím dalo pracovat daleko víc, hlouběji (jak žena přežila?, jak jí Učitel ovládal myšlení?, jak věděl detaily životů obou mužů, taky je vypočítal nebo co? apod.), aby to nevypadalo jako natahovaná historka Krajních mezí, ale nestalo se. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nuuuudááááá! Téma by mi ani nevadilo. Obskurních společností věřících v příchod čehokoliv je ve filmech hromada a ačkoliv tahle nebyla nijak originální, ničím mě neurážela. jenže ono to celé bylo o ničem. Dva záchranáři vyrazí k případu, na místě je zatkne "komando" věřících a pak se přes hodinu nic neděje, pokud nepočítám to, že záchranáři jsou zamčeni záchodě a melou nesmysly. Pak tedy přijde vyústění, které je úplně jasné od začátku filmu a samotný konec, který je ještě pitomější, než by kdo čekal. Ztracený čas. 20% ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, kdyby mě unesla banda pošahanců, postřelili mi kámoše a navíc mě drželi zamčenýho na záchodě, tak jim taky zrovna 2x věřit nebudu. Takže jsem Davidovo posílání Učitele do onoho splachovacího zařízení, na němž po čas věznění seděl, plně chápal. Jenže Učitel je kádr. Oživí mrtvou, mluví skrze ní a navíc ví co David s Vicem dělali od kolébky po současnost. To člověka nahlodá. Jak to tedy celé dopadne? Naprosto předvídatelně...Teda pokud předvídáte, jako jsem předvídal já... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Dovolím si poopraviť komentár J*A*S*M(a), ktorý píše, že film " uviazol niekde na polceste ", pretože podľa mňa film uviazol niekde v hajzli ( tam sa tiež dobrú chvíľu točil ) a to vďaka producentom, ktorí dobrý scenár zveria do rúk dnes už impotentnému režisérovi a profesionálnemu amatérovi v jednej osobe. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby nepokazili ten konec, dám tomu 5*, protože celý ten film je sakra napínavý. Mě osobně tohle téma sekt zajímá a horory, které jsou v tomhle duchu založené hlavně na atmosféře, což Věřící je. Má i dost zajímavé postavy a hlavně dvojice je sympatická. A to jsem tomu ze začátku moc nevěřil, jelikož hlavně kamera byla strašná. Ale od toho únosu to šlo všechno dost nahoru a od té chvíle jsem od toho nemohl odtrhnout oči a čekal, jak to celé nakonec vyvrcholí, protože až do konce není jasné, jak vše dopadne, kdo přežije a kdo ne. Za zmínku stojí i perfektní soundtrack. Jen škoda toho konce, ten mě úplně vytočil. Silné 4* ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak nudit jsem se nenudil na druhou stranu není to nic o co kdybyste jste se nedívali přišly. Další film od Daniela Myricka kterému sem dal dvě hvězdy. Atmosféru to mělo ale slušnou. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

No dobrovolně přiznávám, že sem se na to koukala jen kvůli tomu, že žeru Johnnyho Messnera. Docela slušná atmosféra a (nechutně sektařská) dobrá hudba. Ale vzhledem k námětu si myslim, že z toho šel udělat mnohem zajímavější film. Překvapila mě slušná dymanická kamera, ovšem v naprosto nelogických okamžicích, a když by to chtělo kapku vygradovat, tak nic. 65 % ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem nic moc nečekal a o to mileji jsem byl překvapený, protože byl docela zajímavý. Sekta působila docela depresivně. Až mne vytáčelo, jak se někteří lidi jsou schopni nechat zmanipulovat....o to překvapivější byl úplný závěr filmu...ten mne pobavil :-) Žádný zázrak, ale slušný film. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Film, který od začátku vypadá jako televizní inscenace. Čekal jsem, co se z toho vyklube, s tím, že to asi každou chvíli vypnu. Ale po chvíli začne děj nabírat na obrátkách, které vydrží až do konce. Vizuální stránka sice nijak nenadchne, ale rozhodně neurazí. Sekta je vylíčena dost mysticky a zdá se být docela uvěřitelná. Dialogy působí trochu vykonstruovaně, ale nějak mi to tady nepřišlo na škodu. Zápletka s útěkem je také taková vykonstruovaná, ale dobře zapadá do celku. Vyústěním všech těchto věcí se zdá, že zdravý rozum nakonec zvítězil. Ale závěr, ačkoliv není zas tak překvapivý, je udělaný naprosto brilantně, poeticky, úchvatně. Film se snaží diváka celou dobu o něčem přesvědčit a když už si divák myslí, že to byl typický fór, přijde to, v co už nedoufal. Určitě z toho mohl být perfektní velkofilm, ale možná právě proto, že není, rád odpustím některé chybičky a někdy se těším na zopakování. *** Ve zkratce: Vykonstruovaný film, který neřeší detaily a jde za svým cílem. Místy mi to připomínalo seriál LOST. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Dobře, no. Sice nemám ráda, když nás filmaři straší tímhle "nebezpečným sektářstvím" a "fanatickou touhou umřít", je to trochu jako z bulvárního plátku. Ale nenudila jsem se, a závěr mne celkem mile překvapit. Takže docela dobrý horůrek, jenom ubrat toho strašení sektama. ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Skvělá pointa, v kterou jsem doufal celou dobu, ta mě opravdu potěšila... jenže to bylo asi tak všechno (a úplně kulervoucí bylo dementní filozofování těch dvou záchranářů). Ale do konce jsem vydržel a vlastně mě docela zajímalo, jak to nakonec dopadne - prostě nedá se říct, že by mi sledování tohohle filmu zkazilo den, jenže co bych od thrilleru hlavně čekal - že budu aspoň trochu napjatý - to se povedlo tak v desetině filmu; a to je ještě moc. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Film charakterizuje mizerný scénář a neposedná kamera, moc blbých keců opakujících se stále dokola. Děj minimální, jen tam tupouni kvákají nějaké své nesmysly než odletí na druhou stranu vesmíru, což znamená, že se skupinově otráví. (11%) ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Téměř jsem byl spokojen se všemi atributy tohoto do konce napínavého thrilleru. Jen jedna věc mě mrzí - vláčnější děj uprostřed filmu - jakoby se režisér potřeboval nadechnout k efektnímu závěru. Jinak jsem fandil těm „špatnejm“. No, a závěr mi dal za pravdu... ()

Reklama

Reklama