Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Temné lesy městečka Burkittsville vystřídala Afghánská pustina, vlezlou podzimní kosu a déšť zase neúnosné horko a sucho a legendu o Blairské čarodějnici zase Blízká setkání třetího druhu. Několik věcí mají obě skupinky hlavních hrdinů společné. Všichni bloudí, jsou postupem času vyčerpaní, podráždění a bojí se neznámého a neviditelného nepřítele. Skupinka vojáků bloudí v Afghánském trojúhelníku, kde se setkají s "čímsi" z jiných světů. Film je tak (ne)šikovně vymyšlen, že se v podstatě nedozvíme, co přesně se vlastně děje. Samozřejmě náznaky jiné civilizace jsou zřejmé, ale celkově nám stejně nic z toho není jasně vysvětleno a objasněno. Otevřený konec je sice zajímavý, nicméně neodpovídá téměř na žádné otázky, které si jistě spousta diváků během sledování pokládala. Daniel Myrick si zřejmě řekl, že nechá téměř všechen prostor pro fantazie diváků, kteří si celý snímek vyloží po svém. Hrozba v poušti má rozhodně zajímavý příběh, který je však jinak poměrně jednotvárně a nezáživně zpracován. ()

Reklama

Luukec 

všechny recenze uživatele

z tohoto filmu béčkovost přímo sálá.. to že vojáci bojují v ryflích a nějaký týpek ze CIA taky, to by se ještě skousnout dalo, ale totálně zamotané příhody kdy na ně pořád někdo útočí a nakonec to ani nevystětlí, to už ne.. i tak to nebylo až tak hrozný a za tak nízký rozpočet, který byl určitě hodně malý, dávám *** ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nevydarený béčkový brak, ktorý sa snaží navodiť atmosféru strachu a beznádeje ale zúfalo sa to režisérovi nedarí. Keď sa navyše začnú do filmu vsúvať pseudofilozofické vnútorné monológy tak ide fakt do tuhého. Za celý film vlastne ani režisér neobjasní čo za čudo to ústredných hrdinov prenasleduje. A keď už je režisér natoľko neschopný že nás nedokáže vystrašiť, tak to chce kompenzovať prestrelkami ale aj tie pôsobia ako keď po sebe strielajú detičky s drevenými flintami. Ešte k tomu sú tunajší herci jeden súbor ochotníkov tak to už je fakt hardcore. Radšej si pozrite predátora alebo votrelcov a oblúkom sa vyhnite tomuto paškvilu. Lepšie spravíte. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi největší dominantou tohoto snímku je kromě mysteriózního pojetí především samotné prostředí, kde se natáčelo. Poušť a rozpálené hory dávají pocit bezmocnosti už při pouhém sledování a to nedej bože, když se tu někdo ztratí. Příběh začne dostávat ty správné grády teprve v okamžiku, kdy se vojáci vydávají do hor hledat Abana. O tom, že nepůjde jen o obyčejný válečný film se přesvědčíme téměř v zápětí při první přestřelce mezi skalisky. Toto tajemství vám vlastně svým způsobem zůstane skryto po celou dobu snímku, protože tvůrci vždy nabídnou jen několik náznaků, ale jinak nic důležitého neprozradí a ani neukáží. Vše nechají pouze na fantazii diváků, což je dle mého názoru k nezaplacení. Už dlouho ve mně film nevyvolal takové rozporuplné pocity. A právě atmosféra zapříčinila fakt, že jsem si připadal jako na horské dráze. V jednu chvíli mě přílivová vlna mysteriózního nádechu doslova pohltila a já se nechal unášet do ztracena, aby mě v následující scéně přílivová vlna nudy a marnosti opět vyhodila na břeh. Tato nevyváženost se táhne skoro celým filmem a zapříčinila i konečnou podobu mého hodnocení. Dalším paradoxem je i nevyvážená propracovanost jednotlivých postav. Zatímco některé jsou skutečným bonbónkem a divák si je do jisté míry i zamiluje ( jsou však jen dva), tak ti druzí jsou tady jen do počtu a je jen otázkou času než si je odškrtnete ze seznamu. Když už nic jiného nepomůže, tak se všechno většinou snaží zachránit alespoň hudební doprovod, který ovšem často zatluče jen další hřebík do rakve. Zde tomu tak naštěstí nebylo, protože folklórní melodie udrželi diváka při smyslech a do jisté míry dopomohly k navození příjemné atmosféry. Ve své podstatě jde o velice nevyvážený film, který se ovšem nedá hodnotit hůře než průměrně. Režisér Myrick má však problém u všech svých filmů vydržet na předem stanovené trase. Většinou se zhruba uprostřed filmu zasekne a pomalu se propadá do odpadních vod. Zde tomu bylo spíše naopak – začátek hodně nudil, prostředek byla prostě paráda a konec hodně překvapil. Zůstalo zde však velké množství otazníků, na které už asi nikdy nedostanu odpověď. Každopádně nad tímhle filmem nezanevřu a začas si jej určitě pustím znovu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film niesol aj označenie Ultimate Patrol. (MikaelSVK)
  • Namiesto skutočného Afganistanu sa natáčalo v Maroku. (MikaelSVK)
  • V čase 03:16 zazní ve filmu „...považují ho za duchovní sílu, co pomůže mujahideenům porazit sověty.“ Vzhledem k tomu, že se film odehrává na konci roku 2001, jedná se o zjevný historický nesmysl. Sovětská vojska se z území Afghanistánu stáhla v průběhu roku 1989 a samotný Sovětský svaz přestal existovat 26. 12. 1991. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama