Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Recenze (112)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jak já byl rád, když to skončilo! Daniel Myrick má dost nešťastné nadání vzít si zajímavé téma a nudit jím diváka k smrti. V The Objective sledujeme vojenskou jednotku (v celém filmu je snad jen jedna žena, a ta je navíc zahalena v burce, takže když se u toho člověk nudí, nemůže se koukat ani po ničem jiném), která se v afghánských horách střetne s nadpřirozeným nepřítelem. A je hrozná zábava ji při tom pozorovat. Vojáci jdou pouští. Vedro. Žízeň. Objeví se světýlko. Ratatata. Jeden mrtvý. Hádka. Fuck. Jdou dál. Vedro. Žízeň. Objeví se dvě světýlka. Ratatata. Samozřejmě trochu přeháním, občas se místo obyčejného světýlka zjeví přízrak v jiné podobě, ale na zábavnosti filmu to nic nemění. Mohlo to být zajímavé sci-fi, bohužel výsledek je poloamatérský nedonošenec, který nezasluhuje větší pozornosti ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Uberte z Predátora (jednotka v nehostinném prostředí) osobité cool charaktery a přidejte amatérský doku-styl Záhady Blair Witch. Chtělo by to doladit spoustu věcí, ale ta znepokojivá atmosféra a beznaděj tam ke konci je a dost silná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Austrálčan sa ťa vždy zastane.“ Dal by som aj 60%, ale postupom času sa začne pôsobivá atmosféra, príjemne zbavená krvi a nezmyselných akčných scén, vytrácať do neznáma a na jej miesto nič zaujímavé neprichádza. Herci sú len sympatickí, výprava len zaujímavá, prostredie len pôsobivé. Možno ak by to bolo o čosi kratšie... alebo ak by sa toho dialo predsa len troška viac... alebo ak by to viac tlačilo na pílu napr. v odpovedaní na „základné otázky“... možno VTEDY by to bolo za 60%. Takto dávam len 40%, ale s tým, že je to o dosť lepšie, ako iný talibanský vojenský horor, Krvavý piesok. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Když nic nečekáš, dostaneš hodně. Tohle je přístup, který musí divák předem zaujmout. Režiser filmu se může pyšnit perlou, jako Blair Witch. Osobně nechápu, proč kvůli tomu někdo čekal zázraky. Blair Witch by totiž dokázalo zrežírovat i malé dítě. "Hrozba v poušti" se může pyšnit zajímavou vojenskou jednotkou. Charaktery vojáků konečně za něco stojí a na rozdíl od některé áčkové produkce, tito nejsou směšní když říkají otřepané, vojeské klišé. Pěkně udělaná je i přestřelka, zvuky zbraní odpovídají skutečnosti, díky bohu se tady "neprdí" jako v jiných, levných filmech. Děj hezky graduje, nic zbytečně neposírá rychlou ("vtáhni diváka do děje") akcí a díky rozpočtu šetří trikama co to dá. Díky bohu za to, protože alespoň za něco stály a dalo se jim věřit. Finále opět horší, než celý děj. Škoda, přijít s něčím akčnějším a více šokujícím, dalo by se dát i pět hvězd. Tento film si rozhodně zaslouží čtyry, protože na to, jak slabý rozpočet měl, dokázal neuvěřitelné věci, od kvalitního zpracování až po uvěřitelné a nepřehrávající výkony. Potenciál daného tématu byl mnohem, mnohem větší, ale i tak solidní film. 70% 10.04. 2010 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po chvilce to působilo jako laciná blbost a ten Arkansas nebo co, co mělo simulovat Afghánistán, to jen potvrzoval. To vše do první přestřelky, která působila více než realisticky, vizuálně i zvukově. Nakonec z toho byl dobrý film, který by v mnohém překonal i své slavnější bráchy a to i přes ten Arkansas. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zase raz nedocenený, avšak prekvapivo atmosférický, zaujímavý, mysteriózny a napínavý survival. Pekne natočený, slušne odohratý, s temným a znepokojivo neistým nádychom + navyše jeden z absolútneho minima filmov, kde ma americkí vojačikovia neiritovali, dokonca som s nimi miestami až súcitil. Veľmi slušný horor od ½ režisérskeho Blair Witch dua. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Temné lesy městečka Burkittsville vystřídala Afghánská pustina, vlezlou podzimní kosu a déšť zase neúnosné horko a sucho a legendu o Blairské čarodějnici zase Blízká setkání třetího druhu. Několik věcí mají obě skupinky hlavních hrdinů společné. Všichni bloudí, jsou postupem času vyčerpaní, podráždění a bojí se neznámého a neviditelného nepřítele. Skupinka vojáků bloudí v Afghánském trojúhelníku, kde se setkají s "čímsi" z jiných světů. Film je tak (ne)šikovně vymyšlen, že se v podstatě nedozvíme, co přesně se vlastně děje. Samozřejmě náznaky jiné civilizace jsou zřejmé, ale celkově nám stejně nic z toho není jasně vysvětleno a objasněno. Otevřený konec je sice zajímavý, nicméně neodpovídá téměř na žádné otázky, které si jistě spousta diváků během sledování pokládala. Daniel Myrick si zřejmě řekl, že nechá téměř všechen prostor pro fantazie diváků, kteří si celý snímek vyloží po svém. Hrozba v poušti má rozhodně zajímavý příběh, který je však jinak poměrně jednotvárně a nezáživně zpracován. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Určitě nejde o špatný film, a i když tu není prakticky žádná akce a spíš se vedou hlavně dialogy, mně se líbil. V průběhu celého filmu není prakticky nic vysvětleno a všechno je podáváno pouze v náznacích, ale to k tomuhle typu filmu patří. Takže pro mě překvapení za čtyři hvězdy. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Blair Witch :-). Tohle sem píšu naprosto záměrně, protože i v Hrozbě v poušti se používá dost propriet slavného videofilmu. Obraz je jakoby dokumentární, šedivý a má navnadit realističnost. No mě se tahle záměrná nefilmovost moc nelíbila, raději bych poušť plnou kamerových filtrů. Jenže to by šla celá atmosféra filmu do kopru. Ono je asi dobře, že nevzhledný vizuál dost diváků rychle odradí. Ve filmu se toho totiž moc neděje - partička vojáků lítá po poušti a hledá nepřítele, o kterém nic neví a kterého nevidí. Až později SPOILER vyjde najevo, že neměla hledat znepřátelené vojáky, ale něco, co je na Zemi staletí, aniž by to na sebe upozorňovalo. KONEC SPOILERU. Jde o dost meditativní záležitost s minimem hororových okamžiků. Originální ve svém subžánru je rozhodně, šokující a nabušená v žádnem případě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podobný scifi-hororový námet mám celkom rád - borci sa niekam vyberú, chcú niečo preskúmať alebo polapiť, no a nakoniec zistia, že už niet návratu späť, že majú len jednosmerný lístok... Takýto hraný polo FF formát mi vyhovuje, pretože obvykle so sebou prináša to lepšie z klasiky aj FF, čo sa často pretaví aj do atmosféry. To však nie je tento prípad - úvod ešte ušiel, ale ako sa účastníci začali do príbehu zamotávať, tak to paradoxne strácalo na atmosfére, aj keď priznám sa, že legenda o stratenom pluku 44 ma celkom zaujala. Ani herci sa tu od práce moc nepretrhli a tiež tu chýbala nejaká výraznejšia osobnosť, ktorá by ten celkový dojem trocha potiahla, herec v hlavnej úlohe na to evidentne nemal. Koniec mi prišiel dosť odfláknutý, nedomyslený a taký nemastný-neslaný, vôbec som nevedel čo si o tom myslieť. Škoda, začínalo to sľubne. Podpriemer. 40/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Opravdová pitominka s slaboduchým scénářem. Bez déletrvajícího napětí. Herci pořádně nevědí, jestli hrají ve válečném filmu,dramatu a nebo sci-fi a to se na jejich výkonech dosti podepisuje. Člověk jim totiž nevěří ani nos mezi očima. Málem jsem to nedokoukal. Za mě 35% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Objective zo začiatku sľubuje kombináciu vojnovej drámy a mystery trileru, čím aj nakoniec je, lenže v totálne béčkovom pojatí. Na tom by tiež nemuselo byť nič zlé, ak by film dokázal udržať po celý čas u diváka pozornosť, pretože tak, ako chodia vojaci stále dokolečka a nevedia, čo sa deje, tak sa točí v kruhu aj scenár a naťahuje zbytočne dĺžku filmu na tú minimálnu, ktorú radi vidíme pri titulku k celovečerným filmom. Ku koncu je jasné, že ukončiť uspokojivo tento film sa tvorcom nepodarí. Jeho kvázi šokujúci a nijak extra logický záver je ale asi najlepší možný, aký sa ponúkal. Takže Myrick je definitívne one hit wonder a podľa "množstva" talentu, ktorý v Hrozbe preukázal, sa na tom v budúcnosti asi ťažko niečo zmení. Hodnotím čisto ako béčko, ktoré som videl hlboko v noci v stave mozgového autopilota, preto za tri hviezdy. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Blair Witch byl čekal víc. Pěkná výprava na střední východ a začátek filmu slibně navnadí. Pak jsem ale příliš uspokojen nebyl a moje očekávání se změnilo v čekání na konec. Snaha o atmosféru na mně nezafungovala, postavy a jejich dialogy byli slabé. Dejme tomu, že trocha úzkosti by se našla ale jinak se táhlo jak smrad. Sázka ne strach z neznáma se tentokrát nevyplatila a chybělo pár nápadů, které by rozehnali tu monotónní nudu. Jako thriller slabé, jako válečný film ještě slabší. Podobnými snímky, ve kterých se se zlou potáže skupinka vojáků, jsou například Mrtvá hlídka nebo Rudý písek. Alternativa: Deathwatch, Red Sands, Bunker. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, po celkem dobrém Slunovratu přišlo zklamání. Totálně od začátku jsem nevěděl co se děje, ne že by film byl nějak složitej ale je prostě tak neuvěřitelně nezáživnej až by z toho člověk blil. Co je dále dost špatné je naprostá neatmosféra, kde u Blair witch učůrávám strachy tam se u Objective spíše směju. Myrick šlápl hodně vedle. Ale nápad nebyl vyloženě špatný. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu jako epizoda z Krajních mezí, ale 3x delší. Tedy, na velkém prostoru málo zajímavého. Přestřelky proti horským banditům nebo teroristům, chcete-li, ještě ujde, ale palba do světel už tak zajímavá není. Mysterie na mě ale udělala dojem a pokud by byla možnost něco vylepšit, nacpal bych jí zde mnohem více. Jinak, toulky nezáživnou krajinou a sucho v krku. Jeden z mála filmů, který musím jít zapít. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Stačilo málo, a mohl z toho být docela slušný horor. Atmosféru to má, ta depka ze zapomenutých afghánských plání i předem jasně ztracené mise jsou skoro hmatatelné. Jen kdyby sami autoři věděli, čím přesně ve skutečnosti straší. Do Afghánistánu přilétá speciální agent CIA, aby vedl skupinu vojáků k místnímu mnichovi či něčemu podobnému, který jim nějak teoreticky má pomoci ve válce proti Rusům (nebo proti komu se teď v Aghánistánu bojuje). Ono je to v podstatě jedno, protože důelžitější je zde motiv putování a setkávání se s nepřirozenými úkazy. Jenže tohle by vystačilo na jednu povídku z Krajních mezí. A bohužel tvůrci nedokázali filmu přidat něco navíc, nebo jej vést trochu jinudy, či jej víc vysvětlit, rozvést, což by se klidně dalo bez toho, aby nějak utrpěl újmou podle nich asi geniální konec. Díky tomu se jim film rozpadl na putování-zajímavý úkaz-krutá smrt vojáka-putování-podivný úkaz- další smrt... Což je za čas natolik nezajímavé, že když se začnou objevovat náznaky vysvětlení, je divák už znuděn. Skutečně škoda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi největší dominantou tohoto snímku je kromě mysteriózního pojetí především samotné prostředí, kde se natáčelo. Poušť a rozpálené hory dávají pocit bezmocnosti už při pouhém sledování a to nedej bože, když se tu někdo ztratí. Příběh začne dostávat ty správné grády teprve v okamžiku, kdy se vojáci vydávají do hor hledat Abana. O tom, že nepůjde jen o obyčejný válečný film se přesvědčíme téměř v zápětí při první přestřelce mezi skalisky. Toto tajemství vám vlastně svým způsobem zůstane skryto po celou dobu snímku, protože tvůrci vždy nabídnou jen několik náznaků, ale jinak nic důležitého neprozradí a ani neukáží. Vše nechají pouze na fantazii diváků, což je dle mého názoru k nezaplacení. Už dlouho ve mně film nevyvolal takové rozporuplné pocity. A právě atmosféra zapříčinila fakt, že jsem si připadal jako na horské dráze. V jednu chvíli mě přílivová vlna mysteriózního nádechu doslova pohltila a já se nechal unášet do ztracena, aby mě v následující scéně přílivová vlna nudy a marnosti opět vyhodila na břeh. Tato nevyváženost se táhne skoro celým filmem a zapříčinila i konečnou podobu mého hodnocení. Dalším paradoxem je i nevyvážená propracovanost jednotlivých postav. Zatímco některé jsou skutečným bonbónkem a divák si je do jisté míry i zamiluje ( jsou však jen dva), tak ti druzí jsou tady jen do počtu a je jen otázkou času než si je odškrtnete ze seznamu. Když už nic jiného nepomůže, tak se všechno většinou snaží zachránit alespoň hudební doprovod, který ovšem často zatluče jen další hřebík do rakve. Zde tomu tak naštěstí nebylo, protože folklórní melodie udrželi diváka při smyslech a do jisté míry dopomohly k navození příjemné atmosféry. Ve své podstatě jde o velice nevyvážený film, který se ovšem nedá hodnotit hůře než průměrně. Režisér Myrick má však problém u všech svých filmů vydržet na předem stanovené trase. Většinou se zhruba uprostřed filmu zasekne a pomalu se propadá do odpadních vod. Zde tomu bylo spíše naopak – začátek hodně nudil, prostředek byla prostě paráda a konec hodně překvapil. Zůstalo zde však velké množství otazníků, na které už asi nikdy nedostanu odpověď. Každopádně nad tímhle filmem nezanevřu a začas si jej určitě pustím znovu. ()

Reklama

Reklama