Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný válečný sci-fi horor, který svou podstatou i vizuální stránkou jakoby vypadl ze seriálu ´Akta X´ (1993-2018). Vojenská mise speciální elitní jednotky v Afghánistánu ve snaze najít nějakého Mohammeda Abana. Přes všechnu snahu však najdou zcela něco jiného. Něco, co by je ani ve snu nenapadlo. Ve své podstatě se jedná o vojenskou sebevražednou misi, ze které by se po divácké stránce mohlo očekávat mnohé. Válečný film s prvky sci-fi se však nepyšní vysokým rozpočtem, což je od prvních minut víceméně i dosti znát. Ano, skutečně se snímek honosí skromností, což vytváří až televizní dojem. Nápad námětu sice není špatný, ale není originální. Něco podobného bylo použito už ve snímku ´Hory mají oči 2´ (2007), takže to vypadá, že se tímto Daniel Myrick, coby režisér a scénárista, inspiroval. Ale jo, snímek se dá považovat vcelku za solidní, jen to chtělo daleko větší rozpočet a více zapracovat na scénáři. Dramatizace se totiž podivně vytrácí a celé to vypadá jako levná estráda podivnosti. Skutečně už chybí, aby se tam někde náhle objevili Murder se Scully. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu jako epizoda z Krajních mezí, ale 3x delší. Tedy, na velkém prostoru málo zajímavého. Přestřelky proti horským banditům nebo teroristům, chcete-li, ještě ujde, ale palba do světel už tak zajímavá není. Mysterie na mě ale udělala dojem a pokud by byla možnost něco vylepšit, nacpal bych jí zde mnohem více. Jinak, toulky nezáživnou krajinou a sucho v krku. Jeden z mála filmů, který musím jít zapít. 50% ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Člověk si logicky po zhlédnutí podobného filmu musí říct 'A to jako proboha PROČ?! Nezábavné a nic neříkající...jednu hvězdu dávám za krásnou procházku po horách...protože nic kromě toho, že si banda týpků s bouchačkama vyrazila na túru a jednou za 30 minut něco přiletělo a odneslo někoho,..to není...a když koukám na žánr - válečný, horro, thriller, tak musím kroutit o to více hlavou... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po chvilce to působilo jako laciná blbost a ten Arkansas nebo co, co mělo simulovat Afghánistán, to jen potvrzoval. To vše do první přestřelky, která působila více než realisticky, vizuálně i zvukově. Nakonec z toho byl dobrý film, který by v mnohém překonal i své slavnější bráchy a to i přes ten Arkansas. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film niesol aj označenie Ultimate Patrol. (MikaelSVK)
  • V čase 03:16 zazní ve filmu „...považují ho za duchovní sílu, co pomůže mujahideenům porazit sověty.“ Vzhledem k tomu, že se film odehrává na konci roku 2001, jedná se o zjevný historický nesmysl. Sovětská vojska se z území Afghanistánu stáhla v průběhu roku 1989 a samotný Sovětský svaz přestal existovat 26. 12. 1991. (Globus_Jirka)
  • Namiesto skutočného Afganistanu sa natáčalo v Maroku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama