Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale mně se to líbilo, a to hodně. Příběh vojáků a jednoho agenta “ze zvláštní skupiny v CIA”, kteří se vydali do pouště najít muže, o kterém nikdo kromě hlavní postavy nic neví a kteří se později musí setkat s podivnými bytostmi, čerpá z toho, že divák prostě neví. Neví, co přesně hledají v poušti, neví, proč hledají toho muže, neví, kdo jsou ty bytosti a neví, zda-li vůbec přežijí. Film má velmi dobrou atmosféru a opět se prokázalo, že ta nevědomost, kdo jsou ti nepřátelé a jak vypadají, je mocná zbraň. Velké překvapení a dokonce jsem občas měl chuť dát pět hvězdiček! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The Objective zo začiatku sľubuje kombináciu vojnovej drámy a mystery trileru, čím aj nakoniec je, lenže v totálne béčkovom pojatí. Na tom by tiež nemuselo byť nič zlé, ak by film dokázal udržať po celý čas u diváka pozornosť, pretože tak, ako chodia vojaci stále dokolečka a nevedia, čo sa deje, tak sa točí v kruhu aj scenár a naťahuje zbytočne dĺžku filmu na tú minimálnu, ktorú radi vidíme pri titulku k celovečerným filmom. Ku koncu je jasné, že ukončiť uspokojivo tento film sa tvorcom nepodarí. Jeho kvázi šokujúci a nijak extra logický záver je ale asi najlepší možný, aký sa ponúkal. Takže Myrick je definitívne one hit wonder a podľa "množstva" talentu, ktorý v Hrozbe preukázal, sa na tom v budúcnosti asi ťažko niečo zmení. Hodnotím čisto ako béčko, ktoré som videl hlboko v noci v stave mozgového autopilota, preto za tri hviezdy. ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Parta vojáků - spíše "vojáčků", jak by řekl pan Bennett z Komanda - vedená agentem (to je na tom CIA opravdu blbě, pokud zaměstnává takové od pohledu chudáky) z místa A do místa B, řešíc úkol, který stejně nevyřeší a ještě při tom zařvou při souboji s ... čím?? No, nakonec se něco vyřeší, ale výsledek jsem jaksi nepochopil. Kdyby přitom alespoň agent nemlel takové kokotiny o chcípnutí za vlast. Vlastně i ti vojáčci v džínsách nevedli dvakrát inteligentní rozhovory. Nejlepší byl ten "speciál", co viděl (dle filmu se příběh odehrává v roce 2001) sověty a jiné teroristy za každým rohem. A přitom se z toho dalo vyždímat víc! Jak tak čtu, je to od maníka co dal do kupy Blairwitch. V tom případě dost pokles. Ztráta času za 3/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Blair Witch :-). Tohle sem píšu naprosto záměrně, protože i v Hrozbě v poušti se používá dost propriet slavného videofilmu. Obraz je jakoby dokumentární, šedivý a má navnadit realističnost. No mě se tahle záměrná nefilmovost moc nelíbila, raději bych poušť plnou kamerových filtrů. Jenže to by šla celá atmosféra filmu do kopru. Ono je asi dobře, že nevzhledný vizuál dost diváků rychle odradí. Ve filmu se toho totiž moc neděje - partička vojáků lítá po poušti a hledá nepřítele, o kterém nic neví a kterého nevidí. Až později SPOILER vyjde najevo, že neměla hledat znepřátelené vojáky, ale něco, co je na Zemi staletí, aniž by to na sebe upozorňovalo. KONEC SPOILERU. Jde o dost meditativní záležitost s minimem hororových okamžiků. Originální ve svém subžánru je rozhodně, šokující a nabušená v žádnem případě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Stačilo málo, a mohl z toho být docela slušný horor. Atmosféru to má, ta depka ze zapomenutých afghánských plání i předem jasně ztracené mise jsou skoro hmatatelné. Jen kdyby sami autoři věděli, čím přesně ve skutečnosti straší. Do Afghánistánu přilétá speciální agent CIA, aby vedl skupinu vojáků k místnímu mnichovi či něčemu podobnému, který jim nějak teoreticky má pomoci ve válce proti Rusům (nebo proti komu se teď v Aghánistánu bojuje). Ono je to v podstatě jedno, protože důelžitější je zde motiv putování a setkávání se s nepřirozenými úkazy. Jenže tohle by vystačilo na jednu povídku z Krajních mezí. A bohužel tvůrci nedokázali filmu přidat něco navíc, nebo jej vést trochu jinudy, či jej víc vysvětlit, rozvést, což by se klidně dalo bez toho, aby nějak utrpěl újmou podle nich asi geniální konec. Díky tomu se jim film rozpadl na putování-zajímavý úkaz-krutá smrt vojáka-putování-podivný úkaz- další smrt... Což je za čas natolik nezajímavé, že když se začnou objevovat náznaky vysvětlení, je divák už znuděn. Skutečně škoda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Namiesto skutočného Afganistanu sa natáčalo v Maroku. (MikaelSVK)
  • Film niesol aj označenie Ultimate Patrol. (MikaelSVK)
  • V čase 03:16 zazní ve filmu „...považují ho za duchovní sílu, co pomůže mujahideenům porazit sověty.“ Vzhledem k tomu, že se film odehrává na konci roku 2001, jedná se o zjevný historický nesmysl. Sovětská vojska se z území Afghanistánu stáhla v průběhu roku 1989 a samotný Sovětský svaz přestal existovat 26. 12. 1991. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama