Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to dokonale připravený zločin, který ho měl zničit. Vincent Mandel je úspěšný fotograf, ale manželství mu příliš neklape. Manželka se chce rozvést a odjet s oběma dětmi do Mnichova, kde má rodinu. Vincent si totiž vzal dceru jednoho z největších boháčů v Evropě. Právě v této krizové chvíli jeho života, přijde na večerní focení kolekce spodního prádla místo domluvené modelky neznámá dívka. Snaží se ho svést, ale Vincent nepodlehne. Poškrábe ho tak, že jí za nehty zůstanou kousky jeho kůže a druhý den ho obviní ze znásilnění. Policie Vincenta zatkne a on ztrácí poslední naději, že by soudkyně rozhodla v jeho prospěch ohledně dětí. Náhle je obvinění staženo a dívka se Vincentovi přizná, že ji kdosi donutil, aby ho svedla a mohly tak být nafoceny kompromitující fotografie. Ale další den dívka zemře a Vincent nalézá její mrtvolu v kufru svého auta. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Problém Zmije nespočívá v tom, že by pracovala s opotřebovanou, stokrát použitou zápletkou, vždyť motiv nenávisti a pomsty je věčný, jde spíš o to, že ve snaze docílit náležitých efektů moc tlačí na pilu, zapomíná na logiku a topí se v žánrových klišé. Od útěku z justičního paláce se ze slibně rozehrané hry stává čím dál tím větší křeč, která pohřbívá slušné obsazení (v některých případech jdoucí proti zaběhnutým typům rolí - viz sympatický výkon Pierra Richarda). Celkový dojem: 40 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rádový thriller, ktorý stavia na viacerých motívoch, no ani jeden nedosahuje dostatočnú pútavosť a razanciu nato, aby dokázal diváka úplne strhnúť. Od polovice naberá dej konečne finálne kontúry, takže všetko začína mať význam a prakticky až do konca neprestane nudiť. Klaďasi aj záporáci dostávajú veľký priestor, no svoj charakter postáv nestíhajú dostatočne zúročiť. Yvan Attal bol hereckou zárukou, divácke oko potešila najmä Olga Kurylenko a okrem divákov v jednej scéne určite potešila aj Pierrea Richarda. 70%. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Ponuré, v tempu, dobré herecké obazení a oficiální text distrubutora opět mimo mísu. Nešlo zrovna o strhující podívanou, ale v daném žánru slušný průměr. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Viděno v TV v noci a jelikož už bylo celkem pozdě, chtěl jsem jenom nahlídnout na úvod a vypnout to. Nakonec jsem to dokoukal díky perfektní atmosféře a výbornému hereckému obsazení. Záporák perfektní, příběh také nebyl vůbec špatný, ale za co přidávám * navíc je za neskutečně sexy Olgu. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Teda musím uznať, že scenárista sa s postavou fotografa Vincenta (Yvan Attal) v tomto francúzskom krimi nekašlal a pekne jej nakladal od začiatku až do konca. Asi sa potreboval na niekom vybúriť, lebo na Vincenta sa so započatým rozvodovým konaním začalo všetko "krásne" sypať presne v duchu hesla, že na posratého aj hajzel spadne. Divák, ktorý sa dokáže 2 hodiny udržať v strehu si užije priemernú kriminálku. Za zmienku ešte stojí zostarnutý Pierre Richard v úlohe nedoslýchavého ustrašeného advokáta. Hneď sa mi ten chlap videl nejak známy :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes přímočarou zápletku, neuvěřitelně roztahaný a nepříliš zajímavý film, kterému chybí tempo a zajímaví hrdinové. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten záporák bol tak ľahko čitateľný. Inak je to dobrá francúzska kriminálka, ktorá má tú chybu, že popis k filmu silno naláka, ale prevedenie už nie je také silné. Čiže prvá polovica filmu jasne predčila tú druhú. A Olga to je fakt že hééérečka, čo zakaždým ukáže všetko. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi thriller s podprůměrnou zápletkou, který se táhne hrozně dlouho. Clovis Cornillac mě zaujal v Tygrově brigádě, ale od té době je to bída. Olga Kurylenko a Pierre Richard ve vedlejších rolích potěší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jste úspěšný a máte peníze? Moc dlouho vám v tomto filmu nevydrží. Jedna "zmije" a jste v háji. Ale naštěstí opak někdy bývá pravdou. Kdo je pak vlastně zmije a kdo má perfektní minulost? Nikdy nevíte, kdo se vám chce pomstít. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Už ze začátku musím napsat, že největší problém Zmije je v její zápletce. Historii o klaďasovi, který musí odolávat starému známému mstícímu se za staré křivdy a ohrožujícímu jeho rodinu, najdeme téměř v každém třetím americkém thrilleru. Přesto však Zmije stojí za zkouknutí a to kvůli hercům. Hlavní hrdina díky Yvanu Attalovi naštěstí nepůsobí jako úplný Mirek Dušín a možná právě proto si získal mé sympatie. Vůbec jsem ale nečekal, jakého hajzla dokáže zahrát Clovis Cornillac. Jeho postava působí trochu schematicky, ovšem může se klidně zařadit k těm největším slizounům francouzských kriminálek. Jejich staré dobré (ale bohužel již zašlé) časy snímek chvílemi připomíná. A samozřejmě nesmím zapomenout ani na Pierra Richarda, v jehož postavě právníka tentokrát roztržitého blondýna opravdu nehledejte. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi bolo jasné že to nebude typická krimi..lebo Francúzi točia proste iné filmy...ale že to bude nudné, a totálne komplikované..to som nečakal...proste treba nad tým premýšľat...ale ináč je to iba tuctové neakčné krimi... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Aká škoda že páchateľ ale hlavne dôvod toho činu bol odhalený tak skoro, ubralo to dosť na kvalite celého filmu, a ešte, tešil som sa na Olgu Kurylenko a tá bola len v pár záberoch, škoda ... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nuda to rozhodně není, to si tvůrci pojistili spoustou dějových zvratů. Bohužel, příběh tím poněkud pozbývá věrohodnosti (a "hitchcockovský" motiv nabalzamované matky je úsměvný). Podobná scenáristická přepálenina jako třeba svého času původní Purpurové řeky, ale ty měly charismatické vyšetřovatelské duo a pěkné exteriéry. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Francouzskejch filmů se točí jak vidět hodně,ale ne vždy je to kvalita.Film Zmije mě hned od začátku vtáhnul do děje,a já ani nedutal co na něj šijou za boudu,co bude následovat,a jak jim to vrátí.Za první půlhodinu bych dal určitě dobrejch 70%.Jenže pak film jako by zamznul a nic.Vůbec nic se neděje,děj přešlapuje na místě a celý se to jen pomalu sune k finále.A to je úplně jak z jinýho filmu.Mám sice americký thrillery rád i se všema klišé,co se v nich objevujou,ale sem se to nehodí.Takhle zmršenej konec film sesunul na 50%. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Pěkná atmosféra a solidní herecké obsazení v předvídatelném, leč příjemném filmu, který nese hrdé označení thriller. Prostě slušná detektivka, obzvláště pokud je člověk veskrze otráven výkonem anglického fotbalového teamu na MS... ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Slušnej francouzske thriller, kterej mě svým zpracováním trochu nudil, ale zase mě první půlku filmu zajímalo jak se to všechno vyvrbí. Pak už se to ubíralo očekávaným směrem. Kdyby byl film o dvacet minut kratší, byl by výrazně lepší, ale i tak nepovažuju čas u filmu ztrávenej za zbytečnej. Kvalitní herci, včetně Pierra Richarda, kterej je mi výrazně sympatičtější v takovéhle roli, než když ze sebe dělá debila. ()

Reklama

Reklama