Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam! sa aj napriek niekoľkým neduhom (hlavne prepálená dĺžka- pol hodina dole) vydaril. Je vtipný, má príjemnú vianočnú atmosféru a dokáže aj dojať rodinnými scénami. Bohužiaľ sa však na neho nahrnie mnoho ľudí, pre ktorých nie je úplne určený. Bude im pripadať príliš detinský, prepálený a naivný. Cieľovka sú totiž ešte mladšie deti, než pri Avengers. Zhruba tak 10-12 rokov a hlavne chlapci. Ja však nemám problém sa prepnúť a väčšinu času som sa bavil veľmi dobre.7/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

DC se v nedávné minulosti humor osvědčil více než co jiného, a tak je sázka na dětinskou komiksovku rozumná. Co však mohlo být infantilním Deadpoolem dlouhodobě strádajícího univerza, skončilo i v tomhle případě na půli cesty. Motivy důležitosti rodiny, problémy pěstounské výchovy, vznik superhrdinské mytologie, staré dobré sedmero smrtelných hříchů… Možností k rozehrání je spousta, ale všechny zůstávají dost nevyužity, a to bohužel na úkor prvoplánových vtípků. V jádru se tak jedná o zcela rutinní origin, snažící se zamotaným rodinným pozadím hlavního hrdiny zamaskovat svou obyčejnost. Jenže se to moc nedaří, a to obzvláště na úmorné ploše skoro dvou a čtvrt hodin. Shazam tedy rozhodně nevyužil svůj potenciál a i když se o naprostý průšvih nejedná, ke druhému zhlédnutí mě nedonutí ani Mark Strong v morpheovských brýlích. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie príjemná záležitosť, celkom vtipná, určená mladším ročníkom, ale zabaví sa aj dospelák. To je asi tak v skratke, čo sa dá povedať o tomto nie výnimočnom, ale oddychovom filme. A to stačí. Lebo sú tu aj takí užívatelia ako puberťák filmfanouch, ktorý tu napísal komentár podľa počtu znakov na 3 strany, čiže pri ňom už padajú normy. Neviem či si tento portál nezmýlil s písaním e-knihy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchovná maximálně napnutá struna (rodinná soudržnost apod.), zábavné to je až ve střední části. Režisér si troufl na několik situačních žertů jako třeba záchranářská matrace.Strašení trapné jako vidíme v každé béčkové fantasy (ukusování hlav tuctových příšerek). Baví také dětská galerka, i když v dnešní době agresivních dětských gangů z toho mrazí. Určitě jde o pěkně výdělečný film, zaměřený na nejmenší publikum. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým v osemdesiatych rokoch boli takéto rodinné filmy úplne bežné, žáner sa v ostatných desaťročiach rozdelil na infantilné komédie pre deti (ako Spy Kids) a na nostalgiu pre dospelých, ktorí vyrastali na amblinovkách (ako napr. Stranger Things) a filmy pre celú rodinu takmer vymizli. Shazam je preto doslova ako blesk z jasného neba, lebo sa vyhýba detinskosti, je pritom hravý a vtipný a má veľa funkčných rodinných motívov. Jedna škoda je, že scenáru nebolo dopriané viac času, lebo je v ňom kopec skvelých nápadov ale aj viacero slabých miest. Celá cesta hrdinu je dobre načrtnutá, no samotná premena z pubertálneho frajera na skutočného hrdinu nie je taká dôveryhodná, ako by mohla byť. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Natáčelo se od 29. ledna do 20. května 2018. Točilo se v Kanadě. (Varan)
  • Scéna s dverami, kde si postavy vyberajú, ktoré sú tie správne, aby sa dostali von, je narážka na scény s dverami vo filme To (2017) a To Kapitola 2 (2019). (EvilMatus)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama