Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

Marys 

všechny recenze uživatele

Bolo to svieže, bolo to vtipné, DC mení tvár, to áno. Ale celkom ten "hype" okolo filmu Shazam! nechápem. Neprišiel my až taký dobrý, v porovnaní s inými DC filmami, o ktoré sa tvorcovia snažia dať do jednej línie. Podľa mňa potenciál nebol naplnený, dalo sa z látky vytĺcť oveľa viac. Áno, už pri prvom filme. Zároveň, večná téma - záporáci. Sedem hriechov opäť pôsobí ako nepodarené kreatúry z béčkového filmu deväťdesiatych rokov. Prečo? Zabavil som sa, ale nie až tak, ako som sa mohol. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že som sledoval nepodarenú dramatizáciu filmu "Rolničky, kam se podíváš" so slušným rozpočtom a katastrofálnym hereckým ansámblom. Príbeh predpokladám, že išiel viac menej na vlne samotnej predlohy, čo však neznamená, že ak je niečo detinské a nudné v komikse, po namočení do chabých efektov, sa z toho stane niečo viac. Preto absolútne nechápem tunajšie celkové hodnotenie, zvlášť s prihliadnutím na staršie snímky s oveľa lepšou kvalitou. 3 dobré vtipy, 3/4 Supermana a 2 hodiny sedenia. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Docela podhodnocený tady, tohle je mnohem lepší, než cokoli jinýho z DCEU (kromě 2021 Suicide Squadu a možná ještě na něčeho, na co zapomínám, protože kdo se v tom má kurva vyznat?). Příjemná retro superhero komedie, Mark Strong je super záporák. 8/10 ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

DC ide karta. Odporúčam najmä takým, čo už majú plné zuby Marvelovských hrdinov s kyslím ksichtom, veľkými gestami a neochotou zmiznúť do zabudnutia. Vtipná vypaľovačka, ktorú treba brať s nadhľadom, o čom predsa komédie sú. Tóľko mályško by som to skrátila a vylepšila Leviho výraz a bol by to aj päťhviezdový jedináčik vo svojej kategórii ( pozn. videné v kine s partiou skvelých ľudí a kopou dobrej nálady), ale takto 4 shining * ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Ač mám averzi k rodinným filmům, k DC a přehnaným happyendům, musím uznat, že jsem se dost bavil. DC od Man of Steel a Aquamana konečně vytlačialo další film, který jsem schopný přežvýknout. Asi každý s mozkem v lebce uzná, že je to strašná pičovina s blbým CGI a trapným záporákem, je to pro cílovku tak 12-16 a kvality se od toho čekat nedají. DC si ale vzalo příklad z pubertálního Deadpoola a Spider-mana a vysolilo celkem solidní popcornovku. Já se od třetího do šestého (od začátku do konce) piva docela bavil a ikdyž už to nechci nikdy vidět a pravděpodobně za rok nebudu vědět, že nějaký Shazam je, tak těch dvou hodin nelituju. Popcornová výplachovka, ale dobrá. Takový ten film, co si umím představit jako Film týdne na Nově a pak šup do postele. Teda pokud něco jako Film týdne ještě je. Jsem stará škola, televizi nemám tak nevím. ()

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme si to s ženou pustili a bylo to OK. Taková správně pitomoučká taškařice. Ono kdyby tam nebyl Captain Marvel, tak by celý film byl úplně o hovně a stopáž byla taky přepálená, nicméně mytologie Marvel světa zde byla zasazena dobře, padouch ušel, Levi mě bavil a humor byl naprosto v pořádku. Párkrát jsem se od duše zasmál, ne vždy, ale humorně mi to sedlo víc, než ultra trapně na sílu tlačící Deadpool 2. Takže za mě paráda, mám rád Captaina v komiksu a tady mi přišel dokonce ještě oduševnělejší a ne tak zbytečně naivní jako v předloze. Je to na 3 a půl, ale ze sympatií dávám 4/5. ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem vůbec nic a taky jsem nic dostal. Nic neříkající příběh s nicotným hlavním hrdinou... velké NIC! - 7% ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Shazam! mohl být víc než jen pohodová, neurážející komiksovka. Stačilo do mixéru přihodit několik inspirací: přidat na začátku filmu více scén ze školy (alá Superbad, 21 Jump Street), z poznávání nabytých schopností (alá Kronika), useknout ze závěrečného souboje 10 minut, dát i v první polovině filmu hlavnímu dětskému hrdinu více důvodů k diváckým sympatiím a vualá, byla by to skvělá akční komedie. Takto se jedná o nadprůměrnou "rodinnou" podívanou, plnou narážek na DCEU. Naštěstí se Shazam! nebere vážně. Díky odlehčenému tónu lze přimhouřit oči nad všemi nelogičnostmi, které se ve scénáři vyskytly. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Superhrdinský film pro celou rodinu, který celou dobu hraje na jistotu, a to i se všemi klišé, která k tomu patří. Svým stylem Shazam! víc připomíná marvelovky, než dospělejší a temnější DC. Humor však naštěstí funguje, a i když jsem se bál, že bude až moc dětinský, nakonec mě i skutečně pobavil. A to je asi tak všechno. Kromě humoru a oddechu u fajn komiksového filmu, tak Shazam! vlastně nic víc nenabízí. Celá mytologie, kterou film představuje zůstává nevyužitá, zasazení do širšího univerza až na pár odkazů také. Až si říkám, proč Shazam dostal přednost před mnohem většími a důležitějšími hrdiny, kteří by si vlastní film zasloužili mnohem více. ()

squawk 

všechny recenze uživatele

Vtípky by i ušly, ale ten příběh se tááááhne. Respektive příběh je podle šablony a bez invence. Stačí pár minut a víte přesně, co a jak se bude odehrávat a rázem se i ty vtípky omrzí. A pokud si budu chtít nechat vysvětlit, jak je důležitá rodina, pustím si raději F&F. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Zábava pro celou rodinu? Přál bych si, aby lidi pociťovali odpor k laciným filmům plnym infantilního humoru. Cílová skupina je pro mě bandou tupých ovcí bez špetky vkusu. Takovýhle filmy můžou diváka s mozkem jenom odpuzovat, nudit a otravovat. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Trailere ma naladili a tak som sa na film tešil , no po pozretí som mierne sklamaný. Postavy skvelé , sympatické Zachary to zahral parádne a veril som mu že je dušou 14 ročné dieťa. Vtipná stránka mi až tak nesadla a smial som sa menej ako som čakal. Záporák ma tak isto veľmi neoslnil a 7 hriechov tiež veľa neukázalo.Objavovanie schopností sa mi páčilo a celkovo stred ma bavil asi najviac. Akcia na konci veľmi neohúrila ale aspoň bavila. Za mňa 4* a pokračovaniu by som sa nebránil. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Som za akukolvek komixovku, no toto ma skor minulo. Prislo mi to dost hlupucke, lebo ked sa chalanisko premenil na superhrdinu tak som mal pocit ze zaroven aj osprostel a cele mi to kvoli tomu prislo take divne. Film bol miereny asi na celu rodinu, ale mne to prislo tak akoby to bolo zacielene na 11 az 13 r deti. V kine by som sa asi nudil. Cakal som rozhodne viac. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Každá část tohoto kousku mě dokázala rozesmát. Všechny postavy jsou sympatické a co se děje týče pro mě absolutně nedůležitý téma. Je to příjemný a vtipný rodinný film který v přehlcený společnosti plný avengers a x-manů hrozně moc potřebuji. Po absolutně nepovedeným Aquamanovi opravdu bravurní práce od DC. Doporučuji ()

Jenda.SG-1 

všechny recenze uživatele

Film pro mě byl docela zklamáním, jako si všechny filmy od DC. Nemůžu si totiž pomoct a pořád srovnávám filmy od Marvelu a od DC (a zjevně nejsem sám). Zatím co u Marvelu příběh plyne, vtipy jsou součástí filmu a krásně do něj zapadají, tak u filmů od DC to vypadá asi tak, že se vytvořil scénář a do hotového scénáře naroubovali nějakou tu humornou pasáž, protože přišel producent a po přečtení scénáře začal vykřikovat "Víc humoru, takhle to neprodáme, víc humoru, víc, víc, víc!". Výsledkem pak je, že příběh jde asi tak hladce, jako prase na chůdách. Nejvíc se to projevuje právě ve filmu Shazam!, kde je vtípků skutečně až nezdravě moc a samotnému filmu to víc škodí než pomáhá a příběh se vytrácí. Film se tak vleče a člověk se opakovaně kouká během filmu na hodinky, kdy už bude konec. Za mě je to film, na který se pravděpodobně podruhé nepodívám. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Vidět tenhle film jako děcko, byla by to jasná pětihvězda. Nářez se sympatickými postavami. Jako dospělákovi mi to přišlo místy prvoplánovité až hrůza. Je už taková tradice, že hrdinové DC jsou mnohem méně uhlazení a vtipní než jejich kolegové z Marvelu, nicméně Shazam se snaží vyrovnat krok. Obsadit do hlavní role Zacha "Chucka" Leviho byla super volba. Působí dostatečně prdle, aby vyvolal dojem, že je jenom kluk. Paradoxně ale v Chuckovi předvedl mnohem širší herecký rejstřík. Tady si jel jen to jeddno. Děcka byly multi kulti dle požadavků dnešní doby. Od malé černošky přes Asiata až po obtloustlěho Hispánce. Nepůsobily však díkybohu přehnaně roztomile ani otravně. Jediné, co fakt zamrzelo byla linie s matkou hlavního hrdiny, kdy jsem čekala nějakou matčinu katarzi. Padouch odpovídal dětskému filmu a navíc se jménem Tadeáš toho stejně moc nenaděláte. Soundtrack sází na staré pecky a nejenom Eye of tiger připomeme Rockyho. Výprava je na superhrdinslý film skromná. Soustředí se čistě jen na Filadelfii příp. jeskyni čaroděje. Prostě tenhle film byl plný nedostatků a dost toho šlo vymazlit a udělat líp, ale dětskýma očima, které ty nedostatky nevidí, je to hodně podařený film. Osobně se mi nejvíce líbily animované titulky na konci, kde byl Shazam takový miniDeadpool DC a dělal lumpárny ostatním suprákům. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama