Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

sheen 

všechny recenze uživatele

Na Shazama jsem byl nadržený od té doby kdy ho ohlásili. Dostal jsem přesně co ukázali v traileru. Zábavnou komixovku, plná vtipů, sympatických kidů, střeleného super-hrdiny, ač poslabšího, tak charismatického záporáka. Ta delší stopáž mi ani tak nepřišla, docela mi to uteklo. Spokojenost. [Cinestar Černý Most] ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ano, je to úplně stejně debilní jako Green Lantern - ale v mnohem infantilnějším podání teenage komedie, ve které ta debilita tolik nevadí, a humor funguje o poznání lépe. 6/10 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé po všech stránkách. Celé až moc dětinské, bez kvalitního nosného příběhu. Párkrát jsem se sice zasmál, ale to nestačí, kór divákovy kterému už 30 let není deset. Takže stále jsou pro mě nej DC filmy WW a MoS. Na tuhle hloupou blbovinku totiž za pár dní zcela zapomenu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Viděno v kině (2D dabing). SHAZAM! Je další součástí DC filmů. Trailer mě moc neuchvátil, ale přeci jenom jsem byl zvědavý, jaké to asi bude. Rozhodně se z toho nakonec stala nadprůměrná a neškodná jednohubka. Na víc shlédnutí to asi nebude, i když já se k tomu určitě ještě někdy párkrát vrátím. Největším kladem je skvělé obsazení dětských (už tedy dospívajících) postav – zahrané to bylo moc hezky. Zbytek filmových aspektů jako je příběh, záporák atd – to už bylo vedlejší, včetně akce, která zde byla vcelku obyčejná a vsunutá zde už jen tak z nutnosti pro potřeby snímku. Schopnosti superhrdiny byly celkem jednoduché, ale hezky se na to dívalo. Byl to takový vtipný Superman, co k tomu dodávat ? ;) Po komediální stránce to působilo docela dobře, najde se tu pár vtipných momentů a i hlášek. Finále už trochu postrádá tempo a nijak extra napínavé to není, ale nevadí. Záporák mě moc nebavil, ale tak bylo to pojato takovým rodinným a dětským způsobem takže to nevadí. Hudba byla obyčejná, ale dostačující. Říkal jsem si, že dám lepší 3*, ale nakonec štědře zaokrouhlím na slabší, ale zaslouženou čtyřku. Pokračování si myslím ať radši nevznikne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Shazam patrně nemá takový věhlas jako kolegové Batman, Superman (k tomu má stylově nejblíže) a Wonder Woman. Přesto je sdružuje jedna DC stáj, která nutně potřebovala oživení a lepší kvóty. A jde se na to přes sebeparodický a sebeironický přístup, který celému celku nečekaně svědčí. Film konzistencí a akcí zrovna nepřetéká, nutně to nevidím jako zápor, režisér David F.Sandberg z toho totiž umí vybruslit sympatickou neotřelostí a k ruce měl navíc schopný režijní ansámbl. Všem vévodí relativně neznámý Zachari Levi, s jehož nástupem na scénu film chytne tempo, z kterého už v podstatě nesleví. Celé to má přes dvě hodiny, což může i nemusí v konečném součtu vadit. Zábavný Levi alias Shazam se na scéně poprvé zjeví až někdy po půl hodině. Jeho "pubertální" verzi před dospělou transformací ztvárnil ještě málo známý Asher Angel, který má ve scénáři spíše emotivní než zábavné scény, takže skutečně energetická zábava přichází až se zkoumáním nových superhrdinských schopností a jejich využití v praxi, jimiž disponuje vykuk Shazam. A kde je nějaký kladný superhrdina, nesmí chybět nějaký superzáporák. Na tento případ je k mání Mark Strong coby šílený vědec Sivana, který načerpal moc ze Sedmi smrtelných hříchů, chce si podmanit celý svět a bla bla bla. Povědomých herců je povícero, režisér si přizval i svoji mladou múzu Grace Fulton, nesmí chybět ani nový kamarád superhrdiny Jack Dylan Grazer, Djimon Hounsou pod image čaroděje nebude hned k poznání. Všichni herci odevzdali maximum. Stomilionový rozpočet zrovna není pro comicsový film něco extrovního, na speciálních efektech se tahle finanční střídmost až tak neprojevila, velkolepé scény už ovšem nemají velký prostor, dá se k nim zařadit snad jen řítící se autobus z mostu. Finální zúčtování potěší delší pasáží, urodí se i nějaké to překvápko. Takže to shrnu: režijně, trikově a herecky je to na patřičné úrovni, odpustil bych si pomalý rozjezd, má to styl a (parodický) nadhled, prostě to solidně pumpuje comicsovou studnu nápadů. Vznikl zábavný, nikoliv však kompaktní celek, který jede na kouzelné formulce Shazam! velmi schopně. 9/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou stěnu nebořící dětský Deadpool. Má to pár velmi fajn scén a fórů, ale jinak je to jen průměrná (a stopáží brutálně přestřelená) rodinná komiksovka, u níž jsem v druhé půlce chvílemi doslova usínal. Shazamův fikční svět je silně nezajímavý (včetně akčníh scén), což bohužel platí i pro Marka Stronga v roli hlavního padoucha. Po skvělém Aquamanovi opět trochu úpadek v rámci DCEU (ale naštěstí určitě ne nijak katastrofální jako třeba v případě Ligy spravedlnosti). 50 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Shazam! je určen pro jinou věkovou skupinu než jsem já a každému nad 15 let musí připadat poněkud dětsky stupidní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo tento typ filmu producenti chceli natiahnuť niečo cez dve hodiny a samozrejme aj s tým, že si väčšina počká aj na potitulkové scény, takže tých cca sedem minút titulkov si ani nemôžete odrátať. Žeby to bola ďalšia parodická referencia na stále dlhšie komiksové adaptácie? Ani by som sa nečudoval. Inak v Shazamovi všetko funguje presne tak ako má, len je veľká škoda, keď všetky klady a to detské nadšenie vo vás môže začať rúcať záverečná polhodinová akčná sekvencia, ktorá ak by bola o polovicu kratšia, zrejme by som zaokrúhľoval hore. Ale to je skôr otázkou vkusu a asi rozhodnutie chytrákov v štúdiu pochytať všetky zajace (divákov) naraz a utíšiť aj hlad tých, ktorí sa môžu pri prevažne dialógovom filme nudiť. Každopádne odporúčam, ale treba si tentokrát kúpiť tie najväčšie pukance. 70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K mému nezměřitelnému údivu jsem nesmírně příjemně překvapen. Jako by tento film snad ani nebyl z dílny DC. Naprosto odlehčená a nečekaně vtipná záležitost. Snad jen toho análního průzkumníka Ashera Angela (už jeho jméno smrdí odpornou cukrovkou) by to chtělo vyměnit za někoho, kdo alespoň vzdáleně působí heteresexuálním dojmem. Kvůli obsazování podobných metrosexuálních dětí získávají potom mladá děvčátka celoživotně deformovaný sexuální vkus a nenechají se v pozdějším věku zlákat na vysportovanou mužskou postavu a vysoký intelekt. Zachary Levi byl naprosto boží přerostlé dítě. Celý snímek provází humor, který ocení zejména děti všemožných věkových kategorií, ale lze si všimnout i mnoha nenápadných vtipných narážek pro ty starší z nás, takže je to ve výsledku film pro všechni diváky, kteří nejsou přemoudřelí pičusové. Já se zkrátka velkou část stopáže úžasně bavil. Mark Strong byl v roli oldschoolevého záporáka také velice zajímavý. S příběhem jsem také neměl žádný problém. Kdyby si tvůrci dali více záležet s obsazením toho otravného dětského homosexuála, možná bych na moment zauvažoval i o plném hodnocení. Vydařená záležitost a ten správný směr, kterým by se mělo DC vydat, aby alespoň mohli existovat současně vedle Marvelu, který je přeci jenom někde trošku jinde. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nové směřování DC studia se mi opravdu líbí. Shazam je svěží a plný vtipů, přesně tak jsem si ho přál. Film si neustále střílí z dalších DC hrdinů. Rozjezd je sice pomalejší, ale i sledování toho, jak se Billy učí ovládat své schopnosti je vážně sranda. S tím mu pomáhá jeho pěstounský kámoš Freddy, který má všechny superhrdiny nastudované. Jak říkám, humor je silná stránka filmu. Horší už je to se záporákem. Mark Strong se sice snaží, ale moc zajímavý není. Zato Zachary Levi je v titulní roli super. Je vidět že si to vážně užívá. Film ani nevypadá moc levně. Své fandy si jistě najde. Potěšila i mi Shazam Family a spousta dalších odkazů. Určitě se těším na 2. "Nějaký kluk nám čajznul vysílajdu." :D ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Celou dobu si u toho klepete na čelo, jestli to tvůrci mysleli vážně. Kdyby tam byla story jen s pubertálním klukem, který hledá svoji pravou matku, bylo by to asi smysluplnější. Jelikož Shazam to totálně pohřbil. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Na Shazama jsem se těšil od prvních trailerů, no bohužel jakkoli zde jdu často proti proudu, tak v tomto případě jsem ho měl poslechnout... Nebo minimálně se nedivit (ne)čekané dětinskosti filmu, když je zmíněná v každém komentáři. Mark Strong super, prostá pointa filmu (rodina je důležitá) fajn, no dětinskost někdy fakt bolí. To už si dospělák najde víc humoru v animácích než v Shazamovi. Chtěl jsem výš, ale fakt to nejde... 70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerná DC zábavka, ktorá je určená pre mladšiu generáciu. Výber príjemných detských hercov i moderných vtipov poteší. Niekedy však vtipnosť príliš šľape na pílu a na miesto nejakého deja ponúka sériu účelne vtipných skečov za sebou. Človek už potom len čaká na pokračovanie príbehu. Takto sa všetka suspense vytratí (ak nejaká bola). Kamera celkovo nezaujímavá, ničím nezaskočila a hudba veľmi priemerná. Napriek tomu, však tento film má byť iba samoúčelná zábava a to sa podarilo. 70% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem něco absolutně jiného, nejen že mě to zklamalo, ale i nudilo. Nezasmál jsem se téměř ani jednou a vůbec jsem si to neužil tak jak jsem čekal po traileru. Tohle prostě nesedne každému a mně to nesedlo. CGI souboj byl něco strašného a Sedm hříchů jsou snad nejhůře zvládnuty z celého DCEU, ano ještě hůř než Steppenwolf, Incubus a Doomsday. Když Billi není Shazazem, jeho linka nezaujme a prostě vás nezajímá, protože chcete Shazama, jelikož Levi si tu roli užívá, ale když to nefunguje, tak prostě je něco špatně.Závěrečný souboj už je klasické DCEU závěrečné vyvrcholení bum bác s tím, že je snad nejúmornější a nejdelší ze všech DCEU dosavadních finále...asi nejsem cílovka, za mě ne, pokud jste dospělý, záleží jak vám sedne humor, pokud nesedne, celý film jde do prdele a to je můj případ. Napodruhé jsem to ani nedokoukal, nemám na to asi ty buňky ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem čo mám povedať. Fakt neviem čo teraz povedať. Máme tu DC film, ktorý sa mi fakticky páčil? Ktorý ma fakt nadchol? A viem, že som už pár pochválil, ale žeby konečne prišli s filmom, ktorý by som dokázal odporúčať každému? Film, ktorý má všetko čo som chcel? Humor, akciu, dokonca aj trochu hororu. "Shazam!" ma úprimne potešil. Premýšľam, kedy som odchádzal z kina v tak dobrej nálade, no z hlavy ma nenapadne.Bavil som sa naplno. Od začiatku až do konca. Billy Baxton je hold skvelý hrdina. Ale musí sa ním najprv stať. Je vtipný, je prirodzený a Zachary Levi mu dal asi úplne všetko čo potreboval. Pre mňa radosť vidieť. Zloduch filmu je podľa mňa skvelý. A je super vidieť, že všetci démoni stoja pri ňom, aby mu pomohli. V skutočnosti ho síce viac využívajú, než by bol ich vyvoleným, ale funguje to dobre. A je rovnako super, že Billy nie je perfektný a má svoje chyby. Ale napriek tomu dokáže nájsť svoje srdce a pochopiť za čo je treba bojovať. Hlavne je to konečne DC film, ktorý nemusí byť tak veľmi temný, ale môže sa baviť, môže si užívať a vďaka tomu sa bavíme aj my. Koniec filmu je parádna komédia a už sa teším, až tieto postavy uvidím znovu. Pre mňa zatiaľ film roku a prvý moment, kedy DC tromfli Marvel. Uvidíme síce ako dopadne na konci mesiaca "Avengers: Endgame". Ale v tomto momente držia najlepšie karty DC. Skvelá práca. Hodnotenie: A+ "Update 11/11/2019 Niekoľko mesiacov po dopozeraní začínam úprimne ľutovať rating, ktorý som tomuto filmu udelil. Nechcem tým teraz povedať, že som prehodnotil svoj názor celkovo. Stále platí, že som sa poriadne zabavil a myslím si, že film má srdce. No reálne si myslím, že dať môj najvyšší rating si to nezaslúžilo. Narozdiel od iných filmov, ktorým som ho tohto roku udelil si myslím, že toto je skutočne jednoduchá zábava. Vyzerá to super, má to skvelé scénky, Zachary Levi je skvelý, no tou zábavou som sa nechal veľmi zaslepiť. Preto dodatočne rating trošku upravím. Stále platí, že je to môj najobľúbenejší komixový film roku. Ale určite si nezaslúžil to plusko, ktoré som mu udelil. Nové Hodnotenie: A ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tady Shazama, nemám vůbec načteného, až na pár základních informací, ale přesto mi byl film sympatický od jeho uvedení a to ať jde o stylizaci, herce a i to, že to chce být jiný, na rozdíl od jiných DC filmů. A Shazam si jde svoji vlastní cestou a na rozdíl od většiny, co se tady zatím objevila, mu to jde dobře. Ano hlavní hrdina, má tady klasický problém, kdy mu ta všechna síla kterou získal, stoupne do hlavy a začne se chovat jako blb, něco jako Thor u svého prvního filmu, nebo Spider-Man z Homecomingu. Takže dojde i na nějaké to, "s velkou mocí, přichází i velká zodpovědnost" a těmahle fázemi, si hlavní hrdina musí projít. Může se to zdát otravné a pro mnohé asi i bude, ale přesto to tady fungovalo, navíc ve finální čtvrtině dojde k příjemnému zvratu, který se možná i dal očekávat, jelikož už to tady bylo v Justice League: The Flashpoint Paradox, ale přesto to bylo prostě super překvapení. Vizuální stránka a CGI, bylo dost slušné, hlavně rozložení jedné postavy. Co se týče humoru, vtipů, srandiček, sem rád, že se nedělali fóry na prdění a podobně, co mladí dělávají.......nebo aspoň za mých časů se to dělalo. Ale pokuď se orientujete, v dnešní moderní pop kultůře, tak si film o to víc užijete, pokuď ne, tak vám větší část vtipů bohužel nedojde. Naštěstí tohle se mně, zatím netýká, větším neduhem pro mně byl záporák, kterého hraje famózní Mark Strong, který v tomhle ohledu má zkušenosti, ale jeho postava je stejně tak šedivá a nudná, jako ty hříchy, co mu lezou z oka.......až na Obžérství, to bylo dost nechutné. Samotné hříchy, sou vcelku, až na jednu vyjímku, nudné a nezajímavé, nemají co nabídnout a nijak mně neoslovili. Zbytek postav, toť jest Billyho nová rodina, je hrozně fajn a zasloužili by si víc prostoru, tak snad ve dvojce. Celkově mně mrzí, že nemohu dát pět hvězdiček, které by si tenhle film i zasloužil, ale takhle nudný záporáky nepamatuji, to i ta zákeřná housenka působila zajímavěji. PS: Jestli pak měl Superman knírek ? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie príjemná záležitosť, celkom vtipná, určená mladším ročníkom, ale zabaví sa aj dospelák. To je asi tak v skratke, čo sa dá povedať o tomto nie výnimočnom, ale oddychovom filme. A to stačí. Lebo sú tu aj takí užívatelia ako puberťák filmfanouch, ktorý tu napísal komentár podľa počtu znakov na 3 strany, čiže pri ňom už padajú normy. Neviem či si tento portál nezmýlil s písaním e-knihy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Výchovná maximálně napnutá struna (rodinná soudržnost apod.), zábavné to je až ve střední části. Režisér si troufl na několik situačních žertů jako třeba záchranářská matrace.Strašení trapné jako vidíme v každé béčkové fantasy (ukusování hlav tuctových příšerek). Baví také dětská galerka, i když v dnešní době agresivních dětských gangů z toho mrazí. Určitě jde o pěkně výdělečný film, zaměřený na nejmenší publikum. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, ale říkal jsem si, že by se tentokrát mohl DC trefit do noty více než tomu bylo s jeho předchozími hrdiny a bohužel se tak nestalo. Shazam je nekomplikovaný rodinný film, který je ale zbytečně dlouhý a pro dospělejší publikum minimálně vtipný. Filmu by tak neuškodilo ani zkrácení o půl hodiny, protože se děj většinu času nikam neposouvá a hlavní hrdina dělá pořád to samé dokola. A jak se říká, opakovaný vtip není vtipem. Tady to platí dvojnásob a přestože jsem nic nečekal, je pro mě Shazam zklamáním a důkaz, že DC se jen tak dařit nebude. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama