Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (605)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Marvel má Deadpoola, DC naopak Shazama - oba hláškují jako na běžícím pásu, řádně se snaží pobavit publikum a tak nějak vybočují z jednotlivých komiskových vesmírů. Avšak pokud bych si měl mezi oběma hrdiny vybrat, zvedl bych palec nahoru pro Deadpoola. Shazam má solidní námět, Levi je vskutku sympaťák od kosti a Strongovi padnou role záporáků jako oblek na míru, ale i tak tomu něco chybělo. Na jednu stranu mě bavilo objevování nově nabitých schopností a příběh se sedmi smrtelnými hříchy, na druhé straně mi trochu vadil nadbytek rodinně laděných scén, a to zejména v závěru filmu. Díky titulkové scéně si tvůrci připravili dvířka pro pokračování - nicméně nemohu s jistotou říct, jestli bude kýžené či nikoli. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se jedná o povedený film z dílny DC, ovšem není to tak dobré jako Wonder Woman či Aquaman. Začnu negativy, bylo pro mě trochu divné sledovat dospělého Zachary Leviho jak se chová jako dítě. V tomhle ta příběhová linka byla trošku horší. Ale jinak byl film povedený, i přes tu dlouhou stopáž mě film po celou dobu bavil a uteklo to hrozně rychle. Celkově to vidím na 3,5*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Děsně otravný film! Prvoplánově, lacině a hloupě se řeší zapadnutí do rodiny, přestože to se nakonec odehraje bleskurychle. Odpuzoval mě také nejenom suprhrdinský kostým hlavního hrdiny (pláštěnka jak pro princeznu z české televizní pohádky), ale hlavně jeho projev. Přibližně čtrnáctiletého kluka (tudíž puberta) ztvárňoval jako chichotající se nebo vyděšenou osmiletou holčičku. Ani ostatní herci kromě přehrávání a prázdných gest nic nepředvedli. Příběh postrádal smysl a příšery vypadaly spíš legračně (ta jedna dokonce jako rozevřená zubatá pí.. (intimní dámská partie)). SHRNUTÍ: Když je superschopností superhrdiny hlavně supertrapnost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nedomyšlené dítě WB, ale dobrý pokus o nápravu už tak pošramocené pověsti. Mimochodem, když se z nebe při každém „Shazam“ snese blesk, znamená to, že Billy zničil střechu domu, ve kterém žije, stejně jako střechu školy. Nebo ne? Ve filmu o tom není ani zmínka. Asi malý detail, který unikl pozornosti studiových hlavounů. No co, hlavně že jsou tam nevtipné vtipy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Už z principu se film o superhrdinovi, ve kterém "je" 15 leté dítě, nedá brát moc vážně a srovnávat s jinými DCU filmy. Co hodně potěšilo, bylo hodně trefné hláškování, které tam bylo fakt často a dost jsem se u toho nasmál. Vtipy mi nepřišly trapné ani stupidní, ale naopak docela zábavné. Akce zde moc nebylo, byla průměrná a finále se stahovalo do nudného stereotypu většiny teen superhrdinovek, což je velká škoda. Finální šestice Shazamů mi připomněla něco jako Power Rangers, což asi není úplně dobře. Záporák nevýrazný a vzájemné bitvy bohužel nebyly nijak moc zajímavé. Jako jednohubka se to asi dá, ale myslím, že v DC universu si to svoje místo stejně (snad) nenajde. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dělo a znovu dělo, neskutečný zábavně vtipný příběh, skvělý herci, prostě jedná velká bomba. Od první ukázky jsem se nebal zklamání, nezkutečně jsem si tohle užil, protože tohle nemělo chybu ale v ničem. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Shazam je solidní odpočinkovou záležitostí, která ale vedle ostatních komiksových filmů nemá moc šancí obstát. Je to dáno zejména tím, že režisér David F. Sandberg zřejmě netušil, jak celý snímek pojmout. Shazam je tedy chvílemi šílenou komedií, chvílemi špatně načrtaným originem a chvílemi i "low budget" akčním počinem s nevýraznou zápornou postavou Marka Stronga. Netřeba dodávat, že jednotlivé ingredience spolu moc dobře nespolupracují, pročež ve finále dostanete pouze jednoduchou klipovitou podívanou, u níž stojí za zmínku jen pár krátkých scén a výborný Zachary Levi. Je to vážně velká škoda, jelikož Shazam měl vážně velký potenciál zazářit a stát vedle snímku "Aquaman" či "Wonder Woman" na piedestalu povedených snímků z ranku DCEU. Tak snad příště! „SHAZAM!“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zjišťování schopností a jejich využívání k pubertálním blbostem bavilo jen chvíli. Poté začalo být monotónní a nakonec lezlo na nervy. Efekty, na kterých je většina superhrdinských filmů založená, působily v dnešní konkurenci předpotopně a nic zvláštního nenabízel ani příběh. Občas mi připadalo, jakoby se tvůrci zasekli v devadesátkách. Naopak solidní byli dětští herci, u kterých oceňuji, že nepůsobili frackovitě a sem tam se člověk mohl zasmát, což platí především pro první polovinu. Kdyby měl film erkový rating a kratší stopáž, tak to mohl být fajn úlet, ale takhle Shazama považuji za nejzbytečnější komiksovou adaptaci. 35% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Dal jsem si dobré dva roky, abych se do dalšího filmu od DC nehrnul hned. Ani ty dva roky mi nepomohly. Čekal jsem od Shazama mnohem víc. Perfektní látka podobná Kick-Ass (2010), ale bez krve. Tohle se nepovedlo. Ten humor na mě moc nefungoval a příběhově nemá Shazam čím zaujmout. Samozřejmě počítám s tím, že příběhově uvidím to, co jsem už mockrát viděl. Proto jsem si přál aby Shazam bavil hlavně po té humorné stránce a to se mu za celé dvě hodiny nepodaří. Navíc to dokonalé napojení na DC Universe se mu vlastně taky nepovede. Měl jedinečnou příležitost, aby se objevil na pět sekund Superman s tváří Henryho Cavilla. A prd... (50 %) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Film Veľký (Tom Hanks) hodený do komiksového sveta. Prišlo aj na podlahový klavír. Zachary Levi nie je Tom Hanks, ale tú nedospelácku neohrabanosť trafil celkom dobre. Bohužiaľ sa toho princípu dieťaťa vo veľkom tele nedokázal držať celú dobu. Zároveň celý ten komiks pôsobí, ako keby to natočil Disney v 90. rokoch. Teda o deťoch pre deti s výchovným ponaučením na záver, že závisť je naozaj špatná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľa drobností tam funguje a sú veľmi nápadité. A je to lepšie ako Captain Marvel. Vtipy fungujú viac a nehrá sa to zase na nejaké veľké umenie. Je to zábavné a má to svoje momenty. Postavy konajú logicky. Dokonca aj komparz a nesie sa to celé v takom pohodovom duchu. To, že takýto film mal byť predstavený pred 10 rokmi, keď celý ošiaľ začínal je už druhá vec. Komiksovky postupne neprinášajú nič nové. Dokonca aj tu vykreslený záporák, ktorý mohol byť naozaj super, v druhej polovici spadne do akejsi figurky, čo potrebuje komentovať veci. Skutočná hrôza sa nekoná, hoci to má výborný potenciál a niekoľko scén, ktoré tlačia na pílu detskému ratingu. Sandberg je zručný režisér a vidno tam aj režijný rukopis. Síce nie taký výrazný ako mal Wan pri Aquamenovi, ale je tam. To, že väčšina emocionálnych rovín nefunguje je vedľajšie. Záverečná bodka chutná. Čakal som podľa prvých trailerov niečo horšie. Len takýchto filmov je naozaj už veľa. Nebyť super odkazov a toho nadhľadu jedná sa o slušne natočený priemer. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komix cielený na malé deti. To nie je negatívum. Len je dôležité na to brať ohľad, pretože podľa toho či máte maximálne 12 rokov alebo sa dokážete do toho veku pri sledovaní vcítiť, sa vám film buď páčiť bude alebo nebude. A ja som sa do toho veku už vcítiť nedokázal. Preto mi hlavný hrdina, ktorý stváral detinské hovadiny liezol na nervy. Zvláštne je, že kým bol vo svojej normálnej detskej podobe, tak to bol rozumný sympatický chlapec. Ale jeho dospelé alterego sa správalo otravne detinsky jak nejaký dement. Z časti za to môže aj Zachary Levi, ktorý mi bol strašne nesympatický. Pritom si tvorcovia evidentne mysleli, že je to strašne cool. Už tomuto štýlu humoru nerozumiem. Tak nejak objektívne by som za chybu označil úvodnú polhodinu v ktorej sledujeme najprv zrod zloducha a následne zrod hlavného hrdinu. A aj keď tie scény sami o sebe fungujú, tak hneď takto za sebou uberajú filmu na poriadnom rozjazde. Hlavne keď je divák napred pred hlavným hrdinom, ktorý musí absolvovať podobné veci ako predtým záporák, tak to dosť nudí. Za klad by som označil vizuál s kvalitnými CGI a prehľadnou akciou s množstvom reálnych kaskadérskych scén. Konečne som sa raz dočkal kvalitnej hmatateľnej akcie namiesto tradičného súčasného digibordelu. Škoda len, že je to v tak detinskom film z ktorého som už dávno vyrástol. Ale mať 12 rokov, tak najskôr dám 4*. Takto je to pre mňa len neurážajúca jednohubka. 5/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ledva-teeneger ako man-child v oblecku. Toz ok, tie dve hodinky zabavilo, i ked mohlo byt byt vtipnejsie, druhy den uz si to pamatam len zhruba. Musim povedat, ze hoc sama som na fyziku lama, hrozne mi vadilo, ze sa tvaria, ze nechat nieco z vysky spadnut na seba stojac na zemi je zachrana pri ktorej sa nikomu nic nestane. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pohodová komiksárna, jejíž největší síla tkví v komediálních a rodinných momentech. Po akční stránce je to velmi standardní. Přeci jen jsme už zvyklí i na něco jiného, než na dva poletující rubající se bullet sponges, i když takovýhle raw bossfight byl nejspíš čistý záměr. Finální zúčtování je až příliš zdlouhavé, to bez debat. Zachary Levi je viditelně nicméně geek tělem i duší a je vidět, že se ohromně bavi a ani jeho mladší verze mu také nedělá ostudu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

DC si uvedomili zrejme jednu vec, že treba hlavne baviť a nezaťažovať diváka ťažkou a depresívnou atmosférou ( snáď navyváženejším z toho všetkého vychádza úvodný MAN OF STEEL ). A tak sa od WONDER WOMAN, každá ďalšia komiksovka tohto štúdia stále viac a viac prikláňa k humornej stránke, až sme nakoniec ( zatiaľ ) skončili u čistej komédii, ktorej komiksové aspekty sú len podružné. Film plný skvelých hlášok a gagov, samozrejme aj nejakej tej akcie a hlavne pohodovej atmosféry. Proste zábava pre celú rodinu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snímek sice neurazí, ale rozhodně se nejedná o bůhvíjaký zázrak. Cílení na celou rodinu, omílání rodinných hodnot, příběh o těžkost dospívání a nacházení sebe sama to už tu bylo milionkrát. Od superhrdinské DC komiksárny bych čekal trochu víc. Nejzábavnější byly asi závěrečné cartoonové titulky. ()

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Nejlepší DC film od dob Temného rytíře! Jen nevím, jestli to je úplně pozitivní, protože to je komedie 🙄 Vypadá to, že by DC u tohoto stylu mělo zůstat... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Místy mi to přišlo jako stupidní rodinný film cílený na mladší publikum a poslední třetina je povedená komiksárna, která mě po slabší první polovině chytila a už sem se i bavil. Efekty to má pěkný a obsazení filmu sedlo, jen mi většina vtípků přišla hodně dětinských a tak nějak si neumím představit Shazama po boku temnějších hrdinů DC, to by mohlo působit hodně sebe parodicky. Za mě 75% :) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Shazam je po většině směrech zábavná jízda, která se ovšem vydala poněkud špatnou cestou. Servíruje totiž divákovi až příliš generických a stereotypních věcí, díky čemuž si ty nejlepší části uchovává spíše jen tak v pozadí. Nápad dospělého, nabušeného a (asi) atraktivního superhrdiny, který má mozek čtrnáctiletého puberťáka, ještě k tomu ne úplně znalého ohledně svých schopností, je dost dobrý nápad, nabízející k vytvoření celou škálu vtipných situací. A film jich tam věru pár opravdu má. Ale bohužel po většinu času jsou pohřbený pod ne úplně zajímavou dějovou linkou malých sirotků, plus nepomáhá tomu ani extrémně slabý hlavní padouch, jehož nejzajímavější sekvence byla snad jen intrová expozice. Já chápu, že se film snaží linkami jako ztracená matka hlavního hrdiny, sirotčí bromance, atd., nějakým způsobem rozvinout jeho charaktery, ale kvůli tomu nepodmanivému stylu si spíš říkám, zda se tím trochu neokrádá o lepší možnost vytvořit více zábavných a vtipných situací, právě na základě jeho nadutého charakteru. Jako ano, bavilo mě to, bylo to párkrát vtipné, ale ty nejlepší části nebyly plně rozvinutý, což je prostě hrozná škoda. Vlastně bych možná i úplně smazal dětskou verzi hlavní postavy a nechal pouze vzezření superhrdinského Shazama, stejně mi ten kluk byl protivnej. Lepší 3* ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Když už komiksové filmy,tak jednoznačně DC,ale například právě Shazam jsem skoro neznal a tak jsem se k tomuto filmu dostal až teď,protože jsem nevěděl jestli do toho jít.Děti ,ale postupně rostou a tak shledávají oblibu právě v těchto komikosových filmech,takže na řadu přišel Shazam a musím říct,že jsem naprosto spokojenej.Ano je tu dost vtipů,což mi právě třeba vadí na Marvel filmech,ale k této postavě a jejímu zrodu to asi prostě jinak nešlo,takže sem mi to opravdu pasovalo.Příběh je dobrý i když mnoho z vás si řekně obyčejný komiksový film,ale přesto se tam scénaristi snažili dostat zajímavý příběh a za mě se to povedlo.Triky jsou dobré a herci ještě lepší,jak mladý kluci tak i Zachary levi coby Shazam si tu roli opravdu užil,nebo to tak alespoň působí.Příšery byli dost dobré až se i děti báli.Jediné co bych vytkl je,že kvůli neustálému porovonání s marvelem si DC tak nevěří a hned při prvním pokusu spláchlo Afflecka jako Batmana a i tak váhají s Henry Cavilem coby Supermanem a tak se tu ani jeden nemohli objevit v malé roli což je škoda a třeba na tom konci je to patrný,že nemůže být vidět obličej Supermana,přitom kdyby tam dali Cavila hned by to bylo lepší.Takže celkově za mě 88% a pět hvězd ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama