Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tu třetí hvězdičku nakonec přidávám jenom za spád a občasnou vtipnost. Jinak je to tupý výplach pro dvanáctileté děti bez kouska překvapení, invence... no prostě klasické hloupé DC. Dost to připomínalo Percyho Jacksona, ale naštěstí to nekurvilo žádnou mytologii, takže ještě docela dobré. V uvozovkách. 50% ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem jen nadprůměrné očekávání a nakonec se mi dostalo totální nářezu. Někdo samozřejmě může namítat, že humor je zde cílený na mladší publikum, ale já přistoupil na jeho pravidla a sedlo mi to neskutečně a s čístým svědomím můžu říct, že jsem viděl zatím nejvtipnější komiksovku. Levi si to vyloženě užívá a celé dětské obsazení je naprosto sympatické. Premisa je samožrejmě jasná, jako v každém originu, ale tady mi to všechno dávalo prostě smysl. DCEU rozhodně boduje znovu a věřím, že to jen potvrzuje to, že se blýská na jeho lepší časy. You have super strength! Can you fly? ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Zkombinovat temnější komiks s kvalitními vtípky je fakt dost složité. Tady se jim to povedlo. Zvláštní je, že tu spousta lidí píše, že to bylo cíleno na malé děti, třeba humorem. Zvláštní, že já se tolik bavil, asi mám pořád inteligenci dítěte tedy. Rozhodně lepší než přehláškovaný Deadpool 1. Myslím si ale, že pro dítě, třeba 12ti leté tam byly docela strašidelné scény a ten film byl celkově velkou část v takovém ponurém nádechu. Pak i zápletka s hrdinovou mámou je hodně neobyčejná, kterou v těchto komiksech neznáme. Musím hodnotit kladně, protože se tam spousta věcí stala jinak než běžně a to bohužel u ostatních říct nemůžu. ... IMAX 3D ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Moc provoplánový, slabá komedie, podprůměrná akce, efekty nic moc. Fajn byly scény kdy byl Shazam tak do půlky, konec nuda. Kdyby s postavou zapracovali trochu víc do komedie a nebralo se to tak moc vážně, tak by asi udělali líp. Táhlo se to jak sopel, nic extra se tam nedělo, vtipné scény nebyly vtipné a rodiná omáčka kolem byla slabá. Záporné postavy jen jako kulisy. Pár malých gagů tam bylo, ale spíš jen na úsměv. Děti by se asi bavily, ale kdokoliv s IQ nad 80 určitě ne. Shazam prostě není superhrdina pro mě. A jinak nechápu, proč to dali Sandbergovi, kterej natočil 11 věcí, z toho 10 hororů a z toho 8 kraťasů. 2* - 3* a.k.a 40% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Bude to ode mě znít jako otřepaná fráze, ale já většinou od DC universa zas tolik nečekám a tady to podpořila i pro mě nepřesvědčivá trailerová kampaǹ a fakt, že Shazam míří na mladší publikum. Celkově to špatný film určitě není, ale i v rámci comicsových blockbusterů se jedná spíše o průměr. Typický origin, kde hrdine hledá sám sebe. Ještě ke všemu tady jde o dítě v dospělém těle superhrdiny. Nemůžu tak řící, že bych byl nějak unešen, ale docela solidní rodinná podívaná z toho nakonec je. Škoda, že se až tolik tlačilo na komediální stránku a Zachari Levi pro mě není takovou osobností, aby unesla celou tíhu blockbusteru. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Film o dětech, které mají superschopnosti a ještě od DC? Bez ohledu na vcelku pozitivní přijetí kritiky i diváků, mi připadala tato kombinace lákavá asi jako čínský remake Vinetoua.. Ale světe div se, DC se podařilo nenavázat na ohavnosti posledních několika let(Aquaman budiž světlou výjimkou) a vypustilo svěží rodinou podívanou, která baví, netlačí na pilu, je vcelku originální a funguje ve všech ohledech nadprůměrně. Herci bezva, triky bezva, scénář/dialogy dobrý...vysloveně jsem se bavil. A popravdě...rozhodně jsem si Shazam! užil víc, než rádobyprodospěláckou Captain Marvel. Asi i proto, že v něm bylo asi o 300% víc humoru. Takže za mě dobrý a pokud na to půjde DC tímto způsobem, milerád si rozšířím komixové obzory i tímto směrem. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Shazam se snažil tvářit jako něco nového, originálního a v trailerech se mu to i vcelku dařilo, ale ve filmu už to nevyšlo. Místo toho z toho vznikl takový obyčejný a nezajímavý rodinný superhrdina. Bohužel ani šaškování Zachary Leviho a dětinský humor tomu nepomohl. Něco tomu chybí a DC rozhodně nepřišel s dobrou odpovědí na Deadpoola. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento nový film od DC má peknú ľahkosť, a to ako  vizuálne, tak aj vo svojom pubertálnom tóne. Je to ľahká, pútavo nenáročná akčná komédia. Síce ma otravovala až prílišná infantilita, ale predstavila sa tu zaujímavá partička superhrdinov. 6/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"S velkou mocí přichází velká hůl" Aneb po delší době film od DC, kterýmu nemám prakticky co vytknout. Chlapskej superhrdina, babišovskej superzáporák, fungující vtipy, solidně zahraný, pointa sice od začátku jasná, ale to mi vyhovuje a závěrečné sebeparodující titulky, vše fungovalo. Stvoření padoucha suprový, všechny postavy měly fungující background, navíc většinu herců odnikud neznám, takže překvapily a bylo skvělý znovu vidět Johna Glovera v roli, která mu sedí. Jeho Lionel Luthor byl totiž skvělej. A vtipy na dc universe taky fungovaly. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Pohodová superhrdinsko-rodinná zábavička, ktorá je - ako obvykle, ale v tomto prípade, ešte omnoho viac - zábavnejšia vo fáze stretávania sa so superschopnosťami a svojou novou identitou - než v konflikte s nepriateľom - čo je ináč tiež škoda, lebo stelesnenia siedmych smrteľných hriechov boli veľmi príjemné a spolu s Markom Strongom hravo prekonávali tých ligotavých nabúšencov. Ich detskí predstavitelia naproti tomu vyslovene vynikajúci - vo výsledku tak prekvapivo viacej tiahne rodinná línia - tu podľa môjho gusta ešte o to viac, že sa jedná o rodinu, ktorá si to pomenovanie zaslúži, a nie o povinné oslavovanie na základe pokrvného príbuzenstva. SHAZAM! výborne odráža detský svet zaplevelený komiksami a chlapčenské sny o superschopnostiach. Tak nejak príliš ale v ich svete aj zostáva, čo je - pravdaže v závislosti od veku diváka a počtu ním zhliadnutých komiksových filmov - pri konfrontácií s novým svetom zábava, ale pri akčnom pokračovaní bez výraznejšej réžie docela o ničom. Kľudne by to šlo aj bez padúcha - a s prehľadom by to tak bol lepší film. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

smazak byl celkem cajk..az na ten debilni konec na zkurveny pouti..neco tam chybelo nebylo to top je to proste prumerna rodinna komedie - ale jeden z lepsich DC - wonder woman a akvamen top ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tady byla cílová skupina asi jasná. Děcka. Hrají tam děcka, chovají se jak děcka, je to prostě pro děcka. A které děcko by nechtělo být superhrdina? To mělo asi do kin nalákat hromadu čeho? Děcek! A to je na pytel.  Být děcko, nebude to na pytel. Čenicháme z toho tu odlehčenou komediální rovinu, ale většinou jsou to takové vtípky pro děcka. Nevím, jestli je to správný krok DC univerza, ale když dospělí mají úspěšného Deadpoola, chápu snahu vymyslet něco podobného pro děcka. Také nevím, jestli holobrádek Zachary Levi je zrovna ideální volba - moc mi k němu ta komediálnost nesedí. A Mark Strong asi pokračuje ve své pouti dalšími a dalšími filmovými záporáky, kteří se od sebe často zas tak moc neliší. A ta rasově rozmanitá pěstounská rodinka, to je už trochu moc velké podkuřování Hollywoodu a všem těm idiotům, ne? Na druhou stranu nemůžu popřít, že bych se u toho nějak extra nudil. Prostě je to zas něco jiného, tak uznávám, že si to zaslouží šanci. PS: nepřipomínala vám postava Freddyho Freemana (Jack Dylan Grazer) taky Jimmyho Valmera ze South Parku, chch? ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zoufale nenápaditý a nevtipný film. Přímo grandiozní ukázka kousku, který z mého pohledu netrpí tím, že by byl vyloženě špatný, ale jednoduše tím, že mám prostě něco nakoukáno. Fakt se bojím, co budu dělat za takových 5, 10 let, protože už teď mám problémy s tím, aby mě vůbec nějaký film ohromil, zabavil, natož komiksovka, páč je to všechno NA JEDNO BRDO a já už jsem z těch superrychlých, létajících, neprůstřelných a jiných superhrdinů v kostýmech hrozně moc UNAVENÝ. Chce to být jakože nad věcí, a střílet si ze sebe a tak, ale to jsou atributy, které u mě fungovaly jen poprvé, podruhé, avšak po tom, co jsem viděl několik takových filmů včetně Deadpoola, který dokonce mluví přímo na diváky, tak si říkám:" O co těm klukům vlastně jde?" Když už jsem zmínil toho Deadpoola, tak tlačená snaha DC mít taky jednoho takového, bije do očí viz filmový poster, nebo finální titulky, které na Deadpoolovi parazitují tak moc, až jsem se zařezával hluboko do křesla. Studem samozřejmě. ()

miguel_111 

všechny recenze uživatele

V pohode jedno hubka, ktorá neurazí, ale ani nejako veľmi neoslní. Hlavným plusom sú trefné a humorné scény hlavne pri testovaní super schopností , ktoré držia film nad vodou. Herecky v pohode, ale Shazam v podaní Zachary Leviho vyzeral trošku divné v tom obtiahnutom kostýme. Záporák v pohode, ale nejak nevyčnieva taký priemer by som povedal. Akcia v pohode, ale sú aj podarenejšie akčne komiksové filmy. Pre mňa 70%. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Dokonalý príklad filmu ktorý sa zruinoval sám. Tak ako mi prišiel z počiatku celkom vtipný a podarený, tak má čoraz viac otravovala doslovnosť, totálne tupý dej (..vývoj a rozuzlenie), postupne menej a menej vtipných jokov a aby nebolo málo.. otrasné CGI. Tak hnusné efekty som ozaj už dlho nevidel. Možno to je tým, že celkovo mám s tým problém, aj keď v tomto prípade k tom dosť pochybujem. Pri stopáži ktorú to má to bolo čím ďalej tým väčšie utrpenie. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to bylo pro mě mnohem koukatelnější než Aquaman, tak bych klidně dal 4 hvězdy, kdyby závěr nebyl takový klišé. Průběh filmu je fakt skvělý. Vzhledem k tomu, že se jedná o film z DC a ne od Marvelu tak má mnohem lepší fóry než jeden mnoha snímků spadající do Avengers. A to bych fakt nečekal, když se jedná o vesmír, kde je všechno temné. Záporák (Mark Strong) je docela super, ale ve filmu je mnoho několik opakující se frází, které jsou naprosto zbytečné a docela dost poškozují film. Vzhledem k tomu, že tento vesmír má mnohem lepší filmy jako je třeba Muž z oceli, Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti a Wonder Woman, tak tenhle film do tohoto vesmíru zapadá slaběji, ale ne tak, že by byl úplně mimo. Jen doufám, že ty horší časy, které přišly filmem Liga spravedlnosti jednoho dne zmizí a tvůrci budou natáčet lepší bijáky, než ty které momentálně dostáváme. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

WB a DC svoj nový biznis plán evidentne vidia v totálnej infantilnosti. Budiž, ale keď už, tak poriadne a s gustom. Film je šablonovitý a spoliehajúci sa na 100x prevarené vtípky a klišé, chýba mu ťah na bránku (prečo až 130 minút?). Zachary Levi sa snaží tú klauniádu predať čo mu sily stačia, robí grimasy, prehráva ako o život, ale všetko okolo neho je napriek infantilnosti a farebnosti ako keby o dva rýchlostné stupne pomalšie a utlmenejšie. Billy Batson je mlčanlivý, neveľmi emotívny, trochu posmutnelý. Ale ako Shazam je zrazu hláškujúci, vyrehotaný a šaškujúci. V takejto schizofrénii nikto nevidel problém? Mark Strong je znudený, Sandberg nevykúzli žiadnu vizuálnu vychytávku a drží sa už zabehnutej superhrdinskej šablóny. Výsledný dojem je ako keby bol Levi so zvyškom štábu na rôznych vlnových dĺžkach a neujasnili si čo vlastne výsledok má dosiahnuť. A samozrejme v duchu modernej doby musíme byť prísne multi-kulti a sociálne angažovaní - takže sa v závere objaví partička ďalších superhrdinov, v ktorej je nasvalený Arab, aziat, černoška a hendikepovaný nerd. Chýba už len homosexuál. Deťom sa to možno bude páčiť, ja som si spomenul na scénu z filmu Veľký (na ktorý sa aj odkazuje). V ňom bol na dospelého sa premenený chlapec zamestnancom výrobcu hračiek a v rámci brainstormingu nevedel pochopiť ako mohol trápny dospelácky management vidieť niečo cool v hračke mrakodrapu meniacom sa na robota. Shazam mi príde podobný. Výsledok sa dá zvládnuť, ale jedná sa o umelohmotný, pestrofarebný prefabrikát, ktorý nemá osobitosť a pôsobí ako keby natáčanie okrem snaživého Leviho nikoho 2x nebavilo. ()

chelseaman22 odpad!

všechny recenze uživatele

S měsíčním odstupem jsem prakticky dokonale zapomněl, čeho se vůbec film týkal. Jednoznačně se ale jedná o počin, který svým scénářem a dynamikou levituje na samotném chvostu superhrdinských filmů. Nicméně od studia DC bych ani nic jiného nečekal. odpad! Celosvětový příjem k 29. 7. 2019: $364,471,656, což je 3,64 násobek rozpočtu ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). Šťavnatá superhrdinská jízda, která je vtipná, svižná a svěží. Přiměla mě dokonce dát šanci dalším filmům DC universe. Záporák je v pohodě a líbilo se mi ztvárnění sedmi smrtelných hříchů. Naprostým klenotem u kterého jsem se za břicho popadal byly dvě scény: 1. Komentář Santy Clause do televize k tomu co se stalo. 2. Závěrečná scéna ve školní jídelně. Bomba! ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama