Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,K ČEMU JSOU SUPERSCHOPNOSTI, KDYŽ SE O NĚ NEMŮŽEŠ PODĚLIT.…“ /// Tak možná, že bych dokázal dát 4*. Možná i s klidem flegmatika. Ovšem musím uznat, že film má (i na mě!) dost problémů…. Vlastně všechno perfektně funguje do doby, než se na scéně objeví padouch. Do tý doby to je takovej komiksovej Velký, ovšem spoileristi buďte v klidu, ten film stejně dnešní generace nezná. A o to víc ji může bavit. Z toho plyne, že cílený je to jinam, než su já. Rodičové…. (ti přizpůsobivý…), si tady najdou ty rodinný hodnoty a všichni zjistěj, že padouch nic nekurví, ale ani nijak neoslňuje. Prostě jen většinu akce mlátí hlavního geroje a dělá machra díky liskejm hříchům, jejichž podoba mně připomíná jinou týnejdžrovinu. Takže nebudu bulet, že jsem naletěl a vyrazil do kina bez náctiletýho parchanta, ale postavím se k tomu čelem… takže za 3*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že padouch nebo hrdina, my jsme jedna… už se dneska nenosí. Dneska pičo frčí: Naše rodina, to je samej hrdina! 2.) Sedm pro děti? Kecáš…. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na Shazama jsem byl nadržený od té doby kdy ho ohlásili. Dostal jsem přesně co ukázali v traileru. Zábavnou komixovku, plná vtipů, sympatických kidů, střeleného super-hrdiny, ač poslabšího, tak charismatického záporáka. Ta delší stopáž mi ani tak nepřišla, docela mi to uteklo. Spokojenost. [Cinestar Černý Most] ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nové směřování DC studia se mi opravdu líbí. Shazam je svěží a plný vtipů, přesně tak jsem si ho přál. Film si neustále střílí z dalších DC hrdinů. Rozjezd je sice pomalejší, ale i sledování toho, jak se Billy učí ovládat své schopnosti je vážně sranda. S tím mu pomáhá jeho pěstounský kámoš Freddy, který má všechny superhrdiny nastudované. Jak říkám, humor je silná stránka filmu. Horší už je to se záporákem. Mark Strong se sice snaží, ale moc zajímavý není. Zato Zachary Levi je v titulní roli super. Je vidět že si to vážně užívá. Film ani nevypadá moc levně. Své fandy si jistě najde. Potěšila i mi Shazam Family a spousta dalších odkazů. Určitě se těším na 2. "Nějaký kluk nám čajznul vysílajdu." :D ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Svým pojetím je Shazam přátelskou jednohubkou pro děti, v téhle rovině funguje dobře. Taková superhrdinská verze klasiky Velký. DC ale pořád trpí unylými scénáři a i přes všechny potenciálně podnětné narážky je příběh nezajímavý a často nelogický i v rámci světa ve kterém se odehrává. Nemluvě o hlouposti všech hrdinů i padoucha (Strong v x-té variaci na zloducha nemá čím překvapit). Levi není moc sympatický, ve formě dítěte mnohem snesitelnější. Některé vtipy jsou opravdu podařené a zabíjí je jen jejich opakování. Přesto to za podívání stojí. Snad bude mít Black Adam důstojnější tvůrčí tým. Johnson by si ho mohl vydupat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, ale říkal jsem si, že by se tentokrát mohl DC trefit do noty více než tomu bylo s jeho předchozími hrdiny a bohužel se tak nestalo. Shazam je nekomplikovaný rodinný film, který je ale zbytečně dlouhý a pro dospělejší publikum minimálně vtipný. Filmu by tak neuškodilo ani zkrácení o půl hodiny, protože se děj většinu času nikam neposouvá a hlavní hrdina dělá pořád to samé dokola. A jak se říká, opakovaný vtip není vtipem. Tady to platí dvojnásob a přestože jsem nic nečekal, je pro mě Shazam zklamáním a důkaz, že DC se jen tak dařit nebude. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Původní Shazam family měla jen tři členy, Billyho Batsona (Asher Angel), Freddy Freemana (Jack Dylan Grazer), který i po proměně zůstával dítětem a Mary Bromfield (Grace Fulton), která byla Billyho biologická sestra. Až v roce 2012 byla Shazam family převedena do podoby, která se objevuje ve filmu. Tudíž přibyli tři další členové Eugene Choi (Ian Chen), Pedro Pena (Jovan Armand) a Darla Dudleyová (Faithe Herman). (Mikahu)
  • Když Shazam (Zachary Levi) s Freddym (Jack Dylan Grazer) testují superhrdinské schopnosti ve skladišti, lze si v jedné scéně v pozadí všimnout loga společnosti ACE Chemicals, ve které se zrodili Joker a Harley Quinn. (Mikahu)
  • Podle Zachary Leviho lze snímek sledovat bez znalostí předchozích filmů z DCEU. (3T)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama