Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Zajímavosti (36)

  • Ve filmu je několik odkazů na herní sérii „Mortal Kombat“. 10. díl této hry lze ve filmu i vidět. (Nathaniell)
  • Když Shazam (Zachary Levi) s Freddym (Jack Dylan Grazer) testují superhrdinské schopnosti ve skladišti, lze si v jedné scéně v pozadí všimnout loga společnosti ACE Chemicals, ve které se zrodili Joker a Harley Quinn. (Mikahu)
  • Dle slov režiséra je Shazam jako film Velký (1988), akorát se superschopnostmi a tudíž lepší. Na zmíněný film je zde nárážka v podobě scény v hračkáství s obrovskými klávesami piána. (Mikahu)
  • Velkým obdivovatelem Freddyho Freemana (Jack Dylan Grazer) a jeho tehdejší alter ega Captain Marvel Jr. byl Elvis Presley. Inspiroval se jím pro svůj účes, některé kostými a logo v podobě blesku. (Mikahu)
  • Původní Shazam family měla jen tři členy, Billyho Batsona (Asher Angel), Freddy Freemana (Jack Dylan Grazer), který i po proměně zůstával dítětem a Mary Bromfield (Grace Fulton), která byla Billyho biologická sestra. Až v roce 2012 byla Shazam family převedena do podoby, která se objevuje ve filmu. Tudíž přibyli tři další členové Eugene Choi (Ian Chen), Pedro Pena (Jovan Armand) a Darla Dudleyová (Faithe Herman). (Mikahu)
  • Čaroděj Shazam (Djimon Hounsou) při setkání s Billym Batsonem (Asher Angel) zmíní dřívějšího držitele moci šesti bytostí. Nemyslí se tím nikdo jiný než Teth Adam, lépe známý jako Black Adam. (Mikahu)
  • Billy Batson (Asher Angel), Freddy Freeman (Jack Dylan Grazer) a ostatní děti návštěvují školu Fawcett Central School. To je narážka na původního vydavatele Shazama Fawcett Comics. (Mikahu)
  • Ve scéně, kdy děti při úprku ze Skály věčnosti zkouší různé dveře, se objeví Krokodýlí lidé, se kterými Shazam v komiksech mnohokrát bojoval. (Mikahu)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Do You Hear What I Hear“ od Bing Crosby. V 8. minutě hraje „The Real Thing“ od Cook Classics feat. Outasight. V 58. minutě hraje „Don't Stop Me Now“ od Queen. (Duoscop)
  • Jméno Shazam je vytvořeno z počátečních písmen jmen bohů, kteří mu udělují svou moc: Šalamoun (anglicky Solomon) – moudrost, Herkules – síla, Atlas – vytrvalost, Zeus – moc, Achilles – odvaha a Hermes (anglicky Mercury) – rychlost. (pajik)
  • Ze začátku filmu, když policisté vstupují do zastavárny, je možné si všimnout panenky Annabelle. (Illuminare)
  • Zvolání „Hadouken“, které při závěrečné bitvě pronese Eugene Choi (Ian Chen), odkazuje na počítačovou hru „Street Fighter“. Tam po zvolání tohoto slova některé postavy vystřelují modré firebally. (Tomas_2002)
  • John Glover si zahrál v seriálu Smallville (od r. 2001) otce Lexe Lurhora. Jeho postava měla ve filmu Shazam! patrné pararely právě s Layonelem Luthorem. (LordArthas)
  • Zachary Levi zprvu s přijetím role Shazama váhal. Nedokázal si prý představit, že by měl ve filmu tváří v tvář poměřit síly s Dwaynem Johnsonem, jehož jméno bylo dlouho spojováno s postavou Black Adama. (Ajka1)
  • Zachary Levi se o roli Shazama původně vůbec neucházel. Tu mu nabídli až samotní tvůrci, kteří v něm spatřili potenciál superhrdiny s duší dítěte. (Ajka1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2019 v Torontu. (Varan)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama